4 recensie (s)

 1. Ekaterina ERMILOVA, regio Sverdlovsk

  Het geheim van sappige radijs Sappige heerlijke radijs op onze tafel is niet vertaald! Ik maak vitaminesalades van wortelgroenten. Als iemand uit het huis verkouden is, meng ik groentesap met honing en behandel ik ze voor een hoest. En dat de radijs lekker werd, rovnenkoj, nooit breng ik bij het landen een verse mest. Je kunt een klein beetje toevoegen aan de tuin, net goed afgewezen.
  Ik voer tweemaal per seizoen met complexe minerale meststof (ik neem het 2 keer minder dan aangegeven in de instructies). Ik bemest de eerste keer tijdens de vorming van het 1e blad en de tweede keer als het wortelgewas wordt gevormd.
  Naar radijs groeit beter, giet op de tuin humus. Soms voeg ik as toe aan het water voor irrigatie (1-glas op 10 l). Als het te zeldzaam is om een ​​radijs water te geven, kan het slap worden, bloeien. Ik water als ik zie dat de grond droog is, maar altijd een beetje. Uit de overvloed aan vocht kan radijs barsten.
  Het is erg belangrijk om op tijd wortels uit het bed te verwijderen. Van de begroeiing en koude herfstregens, is de smaak van radijs enorm verslechterd. Zomerse variëteiten trek ik eruit, wanneer de wortels ongeveer 5-6 cm in diameter worden. Winterradijs Ik maak eind september en begin oktober schoon.

  antwoord
  • Alexander Gorny, Cand. van wetenschappen

   Niet geadviseerd om een ​​daikon zal het niet radijs en zout-substantiële hulp aan hen, maar de augurk bodem te maken en schade toebrengen aan de microflora kan, in het bijzonder in een dergelijke dosis. Van ongedierte, deze culturen zijn beter gewoon te dekken met een dunne spingebonden, en als een top dressing om kaliumchloride te gebruiken. Het wordt trouwens beter geabsorbeerd door planten in vloeibare vorm - 30 g per emmer water.

   antwoord
 2. Tatyana MAKSIMONKO, Voronezh

  Ik hou echt van radijs en probeer het seizoen zo lang mogelijk te verlengen. Maar in de zomer en herfst werken radijsjes vaak slecht: ze streven ernaar om in de pijl te gaan of geven meer toppen dan wortelgewassen. Daarom was ik erg blij toen ik de groene Chinese radijs ontdekte - voorhoofd. We noemen het vaak Margelan, hoewel dit slechts één van de varianten is.
  Loba heeft, in tegenstelling tot de gebruikelijke zwart-witte radijs, een vrij milde smaak zonder overdadige bitterheid. De wortels van haar groeien in gewicht 300, of zelfs 600 g. De vorm, afhankelijk van de variëteit, kan verschillen:
  • afgerond op variëteiten Margelanskaya en Troyanda (aangepast aan de omstandigheden in Oekraïne);
  • langwerpig-cilindrisch in de Lz-Bidka (ook van de Oekraïense variëteit) en Fang van de olifant;
  • lange staaf - in Chinese variëteiten.
  Seiya-voorhoofd in kleine porties sinds midden juli, wanneer de dag van het licht merkbaar afneemt. Ik zaai elke week een beetje, tot half augustus. Ik neem een ​​plaats in die wordt vrijgemaakt van vroege erwten, groene uien, winterknoflook. Je kunt geen radijs achter radijs, blad en vroege kool planten, omdat ze tot dezelfde kruisbloemigenfamilie behoren. Ik graven zorgvuldig de bedden, omdat wortelgewassen een losse grond nodig hebben voor groei. Van kunstmest voeg ik alleen een beetje nitroammofosques toe (2 eetlepel per 1 sq. M.).
  Omdat de kruisbloemige vlo tijdens het zaaien van het voorhoofd niet meer erg actief is, schiet hij licht bestoven met as. In de droogte af en toe bewaterd, proberend om diep de aarde te laten weken. Maar meestal beginnen de regens in augustus en is drenken niet nodig. De radijs van het 1-zaad rijpt half augustus.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik ben dol op zwarte radijsalade, maar ik hou er niet van om het af te pellen. En toen ontdekte ik de zomerse soorten radijs. U hoeft ze praktisch niet schoon te maken - u wast ze, schraapt ze af met een mes en u bent klaar! Hoewel haar salade, in ieder geval op plakjes kauwt.
  Nu altijd eind april - begin mei zaai ik zomerradijs. Ik plant 2 soorten - vroeg rijp, die binnen een maand kunnen worden gegeten en halverwege rijping - ik begin het selectief eruit te halen na 1,5 maand. Ik zaai nooit zomerradijs rond de omtrek van de bedden, omdat ze veel vocht nodig heeft voor sappigheid. Vanaf de hellingen stroomt het water onmiddellijk naar de paden en de radijs, zoals ze zeggen, stroomde alleen 'over de snor'. Ze heeft geen tijd om voldoende vocht binnen te krijgen.
  Om de jonge scheuten niet uit te dunnen en hun kwetsbare wortelstelsel niet te beschadigen, zaai ik meteen zeldzame radijsjes - ongeveer 25 cm van elkaar. En ik probeer deze wortelgroenten ook zo vaak mogelijk als voedsel te gebruiken, omdat ze na het oogsten, zelfs in de koelkast, niet langer dan anderhalve week worden bewaard. Om dezelfde reden plant ik geen radijs met "plantages", een vrij klein bed.
  Marina GLADKIH, stad van Sosnovka

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar