3

3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  En hoe wordt de vertakking van takken uitgevoerd?
  Voor welke bomen en op welke takken is het beter om dit te doen?
  Dank

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik ben een beginner-tuinman, zoveel begrippen en termen zijn voor mij onbegrijpelijk. Hier, bijvoorbeeld, wat gaat er over? Is deze techniek mogelijk om vruchtvorming te versnellen en te verhogen?
  Violetta Petrov, Moskou

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Banding is een agrotechnische techniek die op fruitbomen wordt toegepast om ze bloemknoppen te laten aanspannen. Banding wordt alleen uitgevoerd op sterk vette planten, voornamelijk appelbomen. Een dergelijke methode helpt peren en kuilen niet, maar schaadt meer. Het kan alleen op secundaire takken worden geproduceerd en in geen geval op de skeletachtige takken van de kroon, omdat de hele plant zal verzwakken.

   Verwijder op de takken de strook schors langs de ring, in een spiraal. Plaats de snit met een vernis en bind met polyethyleen of tape. Als gevolg van het rinkelen stopt de uitstroom van suikers van de bladeren naar de wortels. Deze methode stimuleert het leggen van bloemknoppen en versnelt het begin van vruchtvorming.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar