2

2 recensie (s)

 1. Igor en Svetlana Saveliev, Moskou

  Nog niet zo lang geleden plantten ze een framboos 'Orange miracle'. Wat zijn de grote bessen? Het rent niet onder de eerste, maar het is remontant. In het eerste jaar waren we verrast over hoe ze zwaaide, dacht dat overvoed.

  Maar toen realiseerden ze zich dat krachtige, dikke scheuten normaal zijn voor deze variëteit. De bessen zijn verfrissend, licht zuur, geurig, oranje van kleur, ongeveer 4-5 cm groot. Van de datsja brengen we ze rustig naar huis, ze worden niet eens nat, ze verliezen hun vorm niet. Deze framboos houdt van alles in overvloed - en voeden, water geven en goede verlichting.

  Bij ons groeien sommige struiken apart en op een behoorlijke afstand. Bij het planten van deze frambozen, zorg direct voor verticale hoge, sterke steunen voor krachtige takken.

  antwoord
 2. Valentina Nikolaevna

  In de afgelopen jaren, hebben tuinders veel ruzie over snoeien frambozen remontant geworden: iemand adviseert om het te doen in de herfst, het afsnijden van alle gelijk met de grond, terwijl anderen adviseren om stompen. Ik zal mijn verhaal delen.
  Drie jaar geleden kocht ik zaailingen van een patchwork-framboos en bracht die naar de datsja. Ze plantte naast een gewone framboos en had er spijt van, omdat ze, als expres, begon te groeien in een shock tempo en haar nieuwe buurman in de schaduw stelde.
  Aangezien ze in het voorjaar van 2014 geen nut zou hebben, verving ze de reparatie-framboos op een andere plaats. Ze raakte daar ook gewoon, maar de bessen gaven nog maar heel weinig, en ze hadden geen tijd om te rijpen. In dezelfde herfst besloten om te proberen de struiken op het maaiveld te snijden en twee of drie stukken, omwille van het experiment, op het niveau van 15 cm vanaf het oppervlak. En de volgende lente werd mijn penechki groen en gaf goede en krachtige zijscheuten. Dus gaven ze me veel slimme en rijpe bessen, en ze rijpten gelijktijdig met de vruchten van gewone frambozen.
  En nieuw gekweekte scheuten leverden pas eind september gewassen op (ik kneep ze op een hoogte van ongeveer 70-80 cm). Na een tijdje werden jonge scheuten echte volwassen struiken met een overvloed aan bloemen en later bessen (zie foto). Het is jammer dat ze niet allemaal voor de vorst volwassen zijn geworden. Ik heb de lap framboos beu met aardappelschillen, mulch met gemaaid gras en een keer waterig gemaakt met gist. En deze herfst zijn bijna alle takken van plan om bij te komen op een hoogte van 40-50. Laten we eens kijken hoe ze zullen overwinteren.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar