2

2 recensie (s)

 1. Denis TRUBNIKOV, Togliatti

  Eenmaal in 4-5 jaar heb ik frambozen getransplanteerd naar een nieuwe plek. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van hoge opbrengsten. En ik doe het in 2-ontvangst. Ten eerste, ik hervest alleen de helft van de struiken, zodat in het volgende seizoen niet te blijven zonder bessen.
  Ik start de transplantatie in augustus, zodat de planten wortel schieten voor de kou. Voor frambozen selecteer ik zonnige plaatsen die deel uitmaken van de dag priteny. Ik maak landingsgaten met een diepte van 0,5 m en ongeveer dezelfde diameter. Tussen putjes laat 60 70-cm. In elk putje van een emmer slaap oude mest bestrooid met een mengsel van de grond, een handvol as,-30 40 g monoammoniumfosfaat en 15 g kaliumzout. Als plantmateriaal gebruik ik wortelscheuten. Ik graai het zorgvuldig uit met de wortels, snoei de toppen. Mestgras of zaagsel planten en aan haringen binden. Jonge boompjes goed gedrenkt, en dan kijk ik, dat gedurende 3 weken de grond vochtig bleef. Voor het begin van koud weer, de struiken een beetje heuvelachtig.

  antwoord
 2. O. LITVINENKO, Cherepovets

  Desalniettemin is het geweldig dat er frambozenrassen op de markt waren! Hoewel de bessen niet zo zoet en geurig zijn als wilde bessen, plant u een gewone frambozenstruik: deze interfereert niet met elkaar. Maar bessen in september zijn een echt cadeau!
  Het repareren van frambozen is ter ere van mij. Ze werd zowel in de herfst als in de lente geplant. De struik groeit in de loop van de tijd en is gemakkelijk te vermeerderen. In het najaar snijd ik alle scheuten af ​​en giet ik er bovenop de verrotte mest - dit is zowel voeding als bescherming tegen de kou. Er wordt aangenomen dat de plant niet is uitgeput, het is noodzakelijk om alleen herfstbessen te gebruiken. Hiervoor wordt in de herfst alles bijna tot aan de wortel gesneden. In juni-juli groeit de struik snel en half augustus verschijnen de bessen - erg groot. De herfst komt echter snel en veel bessen hebben nog steeds geen tijd om te blozen, dus ik wil experimenteren en niet alle takken volgend najaar verwijderen en overvloediger water geven in de zomer.
  In april bestelde ik zwarte frambozencumberland in een online winkel. Al bij de veranda geplant, in de zon. Een andere nieuwe is Raspberry Gold en Raspberry Red. Er wordt beloofd dat dit geen struik zal zijn, maar een boom tot 2 m hoog. Ze zeggen dat de nieuwe generatie standaardframbozen zeer vruchtbaar is. Wacht maar af.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar