2 recensie (s)

 1. Ekaterina Bryansk regio

  WANNEER NAAR ZONNEBLOEM DIGGEN?

  Ik focus op hoe het bovengrondse deel van de plant geel wordt. Als het geel en verdord is geworden, kunt u een geschikte droge dag kiezen en aan het werk gaan. Het is heel belangrijk om planten uit de grond te halen voordat het koude weer begint.
  Wat hebben we nodig uit de inventaris? Een schop, een stuk film of dekzeil, snoeischaar, kleine dozen voor plantmateriaal of andere containers.
  De technologie is eenvoudig: je moet elke plant met een schop graven, proberen de knol of bol niet aan te raken en voorzichtig van de grond schudden. En nu is het het beste om dit op de film te doen om de jonge opnames niet te verliezen.

  Schil de knollen niet. Let bij het opgraven van bollen op dat u de kiemknoppen niet per ongeluk beschadigt. Gebruik hiervoor een tuinlepel of een bajonetschep met een platte rand. Trek de grond diep om de bollen niet te beschadigen.
  Verzameld, materiaal, sorteer, verwijder alle beschadigde exemplaren. Kies een goed geventileerde en schaduwrijke plek en droog de bollen 1-2 weken. Tijdens en na het drogen moeten de knollen worden geïnspecteerd - het komt voor dat trips verschijnt, daarna moeten de bollen worden behandeld met insecticiden.
  Herfstbloeiende ui, knol- en knolbloemen (lelies, dahlia's, gladiolen) worden opgeslagen bij een temperatuur van +17 tot +20 graden in de kelder of in een speciale opslag.

  Bekijk in de winter minstens één keer per maand alle bestanden.
  Vochtigheid is ook belangrijk voor hen. Overtollig vocht leidt tot rot en schimmel, en door een gebrek aan vocht drogen de bollen uit. Als u tekenen van schimmelziekten vindt - rot, vlekken, schimmels - moeten de aangetaste gebieden worden schoongemaakt en behandeld met schitterend groen of colloïdaal zwavel. Verwijder zwaar aangetaste knollen en bollen onmiddellijk, zodat ze geen infectiebron worden.

  antwoord
 2. Tamara MIKHAILOVA, Lipetsk

  Begin juli worden voorjaarsbollen uitgegraven (tulpen, hyacinten, narcissen). Het graven gebeurt na het vergelen en het neerleggen van de bladeren.
  Bollen van tulpen en hyacinten zijn wenselijk om elk jaar uit te graven, en narcissen - 1 keer in 3-4 jaar.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar