3 recensie (s)

 1. Igor GRABOVSKY

  Witrot op knoflook
  Veel bewoners van de zomer hebben met zo'n probleem te maken gehad als sclerotinia, dat bij de gewone mensen witte rot wordt genoemd.
  De veroorzaker van de ziekte is de sclerotinia-schimmel. Als hij al naar uw site is gekomen, blijft hij jarenlang in de grond en op plantenresten! Komkommers, wortels en vooral knoflook lijden vaak aan deze ziekte.
  Om de verspreiding van witte rot te voorkomen, is het erg belangrijk om een ​​vruchtwisseling te observeren. En op de zieke plek is het niet nodig om cultuur terug te geven in de volgende 5 en zelfs 7-jaren.
  Planteninfectie vindt zowel in de herfst als in het vroege voorjaar plaats. Zone van grootste comfort en welvaart in sclerotinia -10-20 ° en hoge luchtvochtigheid.
  Een teken van de nederlaag van Sclerotinia in knoflook, bijvoorbeeld, is een gele verkleuring van de onderkant van de bladeren. Indien deze mededeling, is het nodig om de bodem stal onder de planten met een oplossing van fe-dazola (20 10 g per liter water) of een sterke oplossing van kaliumpermanganaat.
  In het najaar vóór podzimny planten, knoflook altijd geëtst in dezelfde Fundazol of kaliumpermanganaat.
  En, natuurlijk, moet je later planten, wanneer de temperatuur lager zal zijn dan dat wat handig is voor de ontwikkeling van de schimmel. Meestal begin ik met planten vanaf half oktober. Maar het gebeurde dat hij in november had geplant.

  antwoord
 2. Galina PLYUSHKINA, Saransk

  Knoflook is gemakkelijk op te slaan!
  Knoflook is opgeslagen op verschillende manieren: vlecht in vlechten, giet zout of uihuiden, giet zonnebloemolie, geroosterde wortels. En ik werd geholpen mijn methode per toeval te vinden. Eens heb ik knoflook geplant voor de winter en veel tanden achtergelaten. Ik bewaar ze op de knoflook, die ik ongeveer twee keer in de kamer houd
  ri onder het schoenenrek. In het voorjaar is de knoflook in de hoofden opgedroogd en ontsproten en liggen de tanden, zoals ze in de herfst lagen, nog steeds. Nu bewaar ik alle knoflook in mijn tanden. Toegegeven, het bewaren van knoflook hangt in veel opzichten af ​​van de variëteit: als de knoflook vroeg is, wordt hij alleen tot het nieuwe jaar bewaard ...

  antwoord
 3. Larisa Nikolaeva

  Garlic-border guard
  Vaak hebben tuinders die frambozen in hun tuin kweken een probleem: hoe ze kunnen voorkomen dat ze zich door de tuin verspreiden. Iedereen lost dit probleem op zijn eigen manier op.
  Ik heb ook geprobeerd verschillende opties, maar niet altijd de borstel op zijn plaats. Of liever gezegd, werkt niet, totdat ik ergens gehoord (kan me niet herinneren waar) dat de frambozen knoflook te houden, indien geplant langs de grens van framboos, en na het opgraven van de hele tijd, totdat de frambozen u nodig heeft binnen deze grenzen. Werkt echt! Gecontroleerd door vele jaren ervaring.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar