4 recensie (s)

 1. Elena Zokolkina, de stad Smolensk

  Ik heb een laagland in het noordelijke deel van de tuin en daar groeit mos. Ik geef op geen enkele manier om hem - ik geef alleen af ​​en toe water als er een langdurige hitte is. Met dit mos versier ik de grond rond rozen, thuja en meerjarige bloemen. Het ziet er erg mooi uit. Het enige negatieve - de winter komt en schoonheid verdwijnt onder de sneeuwlaag. Voor dit geval heb ik een andere geheime methode: bloemmossen versieren met mos (ik gebruik kleipotten, zonder een glanzende afwerking). Aan het eind van de zomer raap ik groen mos op. Ik maal het in een blender met kefir (een glas kefir voor 2-3 handenvol mos). Ik neem een ​​penseel en leg de resulterende slurry op de pot. Vervolgens wikkel ik de pot in plasticfolie en plaats hem in de zon. Na 2 weken begint de pot te "bloeien", hij wordt groen, bedekt met een dun dun laagje mos. Het blijkt een echt meesterwerk. Als stenen met deze massa worden gezalfd, bijvoorbeeld op een alpine heuvel, zullen ze ook worden bedekt met aantrekkelijk mos.

  antwoord
 2. Natalia Dishuk, Cand. biol. wetenschappen

  In september is het tijd om vervaagde vaste planten in te korten: ridderspoor, bellen, daglelies, irissen, phloxen, dicentre, astrantie. Maar pioenrozen, astilbe en gastheren van vele variëteiten behouden hun decoratieve uiterlijk geruime tijd, en het snoeien van deze planten wordt uitgevoerd zoals het verloren is gegaan, en niet op een duidelijk schema.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In augustus-september oogst ik aardbeien (aardbei) bladeren, thee van hen is ongelooflijk handig. Na het oogsten van de bladeren kneed ik eerst 3-5 uren in de schaduw in de wind, kneed en stapel in een kartonnen doos waar ik naar de nacht vertrek. Nadrogen op een goed geventileerde plaats onder een afdak op een bakplaat. Ik bewaar het in een groot blik. Thee van aardbeienblaadjes helpt bij verkoudheden, problemen met het maagdarmkanaal, lever- en nierziekten. Ik ben 1 aan het brouwen. 0,5 L heet water (niet koken!).

  antwoord
 4. Yulianna PULENKOVA, Krasnodar-gebied

  Veel koudebestendige gewassen (sla, spinazie, dille) worden vroeg gezaaid, maar al enkele jaren hebben we in de lente regens in de regio Krasnodar. Als gevolg hiervan, onder invloed van langdurige neerslag, worden de onderste bladeren van planten (in het bijzonder sla) nat en beginnen ze te rotten. Vooral als de gewassen verdikt zijn.
  Om buitensporig vocht uit te sluiten en rottende bladeren te voorkomen, moest ik de grond kunstmatig drogen. Ik probeerde droog rivierzand onder de jonge planten te gieten. Als gevolg daarvan begon water snel door het zand in de onderste lagen van de grond te dringen, het zand droogde snel op en de bladeren leden niet langer aan constante blootstelling aan vocht.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar