3

3 Reacties

 1. Stepan Petrovich LUBOV, Tver

  Nu wordt er veel gespeculeerd over de leliboom. Welke verkopers beloven niet om hun goederen te verkopen! En overvloedige bloei, en de groei is bijna twee keer zo hoog als de mens. Maar bloemenkwekers zijn zelfs vaak teleurgesteld.

  Ik heb langgekweekte hoge lelies - ongeveer 120-140 cm, ze zijn van badstof, hebben hele grote bloemen, die vrij laag op de stengel staan. Bloei heel lang. Maar dit zijn gesneden lelies, die na verloop van tijd niet meer verbazen van kleur en groei.

  Ik schreef uit het buitenland bollen van gladiolen, tulpen en lelies. Er zaten 50 in pakketten. In het eerste jaar was hun bloei gewoon gefascineerd en verrukt. Het was een echt wonder - een hele plantage van prachtige bloemen, in het tweede jaar nam het aantal met 5 keer af: iets stierf, iets overleefde het niet in de winter, sommige werden herboren, de kleur van de bloem veranderde. Ik dacht dat ik iets verkeerd deed. Maar een man die dol is op het kweken van lelies, vertelde me dat dit meestal het geval is bij veel geïmporteerde bollen. Eerst bloeien ze uitbundig en dan worden ze snel zwak. Ze hebben tenslotte speciale zorg nodig, behandeling voor virussen, maar we hebben dergelijke medicijnen niet. Daarom degenereren vreemde lelies.

  Antwoorden
 2. Lydia SUKHAREVA, Nizhny Novgorod

  Ik wil je voorstellen aan de eukomis of ananaslelie. Ik vestigde de aandacht op haar zodra ik het beeld van de eukomis op de verpakking met uien zag. Toen was ik er zwak van verzekerd dat ik zo'n schoonheid kon laten groeien, maar ik deed het! Als je niet weet wat voor soort bloem het is, denk er dan over na - ananas.

  Het bleek dat "ananas" helemaal niet wispelturig is. In het algemeen heeft hij, net als alle Lukovinsky, alleen water nodig in droogte, hij houdt van warmte en zon, verdraagt ​​geen verse mest. In het midden van september moet het worden uitgegraven en op een koele plaats worden gezet, zodat het in de lente opnieuw wordt geplant en vervolgens wordt bewonderd met zijn schoonheid.

  evkomis-foto

  Antwoorden
 3. LI MAXYUTENKO, p. Mehedovka, regio Poltava

  Lelies zijn prachtige bloemen met een heerlijk aroma. Tegelijkertijd zijn ze verrassend winterhard en gemakkelijk in onderhoud. Ik kweek lelies in een diffuus lichtplot. Ik graaf de grond voor het planten van 30-40 cm, omdat de wortels van de plant diep gaan.
  Ik plant half april en begin mei lelies. Voordat ik de bollen plant, laat ik een half uur weken in kaliumpermanganaat (5 g per 10 l water). De plantdiepte is afhankelijk van de diameter van de bol. Voor grote bollen maak ik gaten met een diepte van 15-20 cm Voor kleine bollen maak ik 8-10 cm Ik giet een dun laagje droog rivierzand op de bodem, plaats de ui en vul deze met aarde erop.
  Wanneer de lelies proklyutsya, maak de grond zacht los en maak bemesting met minerale meststof. Bij het begin van de hitte mag de bovenste laag van de grond niet uitdrogen. Ik water de lelies vóór en na de bloei in de avond alleen onder de wortel, ik vermijd water op de bladeren, om geen ziekten en brandwonden te veroorzaken. De grond rond de planten is onkruid en losgemaakt. In 1, het jaar na de landing, verwijder ik de knoppen die zijn verschenen. Installaties boven 1 m tie. Verwelkte bloemen worden verwijderd en de bloemstelen in de herfst worden op de grond afgesneden. Voor de winter mulch de grond rond de lelies met droge bladeren.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.