1

hoe 1

 1. Anton Rybakov, Nizjni Novgorod

  Voortplanting van kersen door stenen is een lastig bedrijf, maar de zaailingen zullen gezond zijn en perfect geschikt als onderstammen voor waardevolle variëteiten

  Veel oude kersenrassen (Vladimirskaya, Vruchtbare Lavrushina, Shubinka, Griot Moskou) behouden hun eigenschappen tijdens de zaadvermeerdering. Hoewel dit een lastige bezigheid is, is het belangrijkste voordeel van deze methode ten opzichte van wortelvermeerdering de zuiverheid van de zaailingen die door ziekten zijn verkregen. Om dezelfde reden zijn zaailingen die uit zaden zijn gekweekt, bijzonder goed als voorraad voor waardevolle variëteiten.
  Zaden (zaden) mogen alleen worden genomen van perfect gezond, rijp, groot fruit. Bovendien moeten ze uit de boom worden verwijderd - een aaseter voor zaden is niet geschikt. Ze worden vóór de winter, in oktober in de grond gezaaid en daarvoor wordt de eerste stratificatiecyclus uitgevoerd.
  Deze procedure is nodig om de schaal gedeeltelijk te breken en het embryo te activeren. Over het algemeen zijn de kersenbotten tamelijk rukachtig.
  Gescheiden botten moeten in zakken worden gedaan die voor de helft gevuld zijn met een mengsel van vochtig grof zand en mos. Binnenin moet er lucht zijn! Bewaar ze voordat u ze op een koele plaats plant, in het kelder- of groentevak van de koelkast. Half oktober worden de zaden gezaaid in losse bemeste grond, verdieping op 6-7 cm.

  Kersen zaaien volgt met een goede marge - een deel van de zaden kan de prooi worden van muizen, de rest zal niet meer dan een kwart stijgen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar