7 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In 2020 knaagden onze muizen aan wortelen, aardappelen en alles in het algemeen, om de een of andere reden raakten ze de bieten die naast selderij groeien niet aan. Vorig jaar heeft mijn vrouw speciaal bleekselderij geplant, niet alleen voor voedsel, maar ook voor geur. De muizen knaagden aan iets in de verte, maar raakten al het andere niet aan.

  antwoord
 2. Tamara GLADEKEVICH, Slavgorod

  Vroeger bedierven muizen vaak het gewas in de kelder. Op advies van vrienden begon ze de hele zomer en herfst brandnetels te drogen. Droge stengels bedekken aardappelen, bieten, wortels. Helpt! Met zo'n schuilplaats is geen enkele muis bang voor mijn gewas.

  antwoord
 3. Leonid Viktorov

  Welke soorten kruiden moeten nu worden geoogst, om de datsja's te beschermen tegen de knaagdieren in het koude seizoen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Verzamel kamille medicijnen tijdens de bloei. Droog in een goed geventileerde ruimte. Voor de winter, spreid de bloemen op de vloer in het huis, en hang de bundels op de muren in de bijgebouwen en de kelder. Pythrum meisjesachtig (maiden daisy) houdt ook niet van knaagdieren. De geur van de plant lijkt op het aroma van kamilleapotheek of chrysanthemum. Voor de winter zijn de stengels gebonden met stammen van jonge bomen, bedekken de bedden met vaste planten.

   Zoetige geur van boerenwormkruid heeft de neiging om ratten en muizen af ​​te weren. Stammen van bomen zijn vastgebonden in de winter voor scheuten.
   Bij het beschermen van de druiven, wordt alsem geplaatst onder de wijnstok, bedekt met gras, leisteen en opnieuw met gras. Alsem maakt zo'n schuilplaats voor muizen ongemakkelijk.
   Wilde of pepermunt is ook geschikt voor het bestrijden van knaagdieren. Droog het met trossen en leg het naast de granen en groenten die in de winter zullen worden opgeslagen.
   Een speciale plaats in de strijd tegen muizen wordt ingenomen door de medicinale zwarte patch (muis-muis, muizengeest). Alle delen van de plant ruiken walgelijk - ongedierte kan deze smaak niet verdragen en wegrennen.

   antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Muizen en ratten kunnen de geur van mint niet verdragen. Als u de gedroogde stralen van deze plant rond de omtrek van de kelder of zolder ontbindt, is het onwaarschijnlijk dat knaagdieren daar verschijnen. Om dezelfde reden is het aan te bevelen om in het voorjaar mint rond het huis te planten, zodat deze ongenode gasten dit vermijden. En als de bladeren in het zomerhuisje worden gezet, kunt u tegelijkertijd motten kwijtraken. Tansy heeft een vergelijkbaar effect op muizen en ratten. Bovendien schrikt het vliegen, kakkerlakken en mieren af.

  antwoord
 5. Helena

  Ik wil de eenvoudigste manier delen om van de alomtegenwoordige en constant hongerige moedervlekken af ​​te komen. En u hoeft alleen maar de gebruikte houtvuller voor kattenbakken in een dichte plastic zak te verzamelen. Dit zijn tenslotte gewoon geperst zaagsel, hier is geen chemie. Wat te doen met dit goed? Mollen, mieren, kikkers kunnen de kattengeur niet verdragen. Spreid een kleine molhoop uit, vul in de geopende doorgang een lepel vulmiddel en bedek het opnieuw met een ijveraar. Dat is alles. Maar de moedervlekken zullen onmiddellijk ver weg komen van uw site en zullen nooit meer terugkeren.
  En daarvoor hebben alleen mijn man en ik niet uitgevonden! Hij stak zelfs zijn handen in de wandelgangen
  een tondeuse, zette hem aan en bedekte hem met een gietijzer erop. Het geluid was eng! Zelfs wij kregen kippenvel. Maar het maakte geen indruk op moedervlekken. En de stokken met de flessen erop en de windmolen, en de veel geadverteerde geluidsbrekers gebruikten (ik kocht er al zes stuks en een berg batterijen voor) - ook allemaal voor niets. Maar nu genade.
  Het belangrijkste is dat dit vulmiddel zelfs de mieren, kikkers en de dame van de beer afschuwt!
  En toen ik eenmaal dacht: als deze "geesten" dus niet van levende wezens houden, dan zullen ze niet te proeven en muizen zijn? Hoe kon ik niet eerder geraden hebben ?! En voor het begin van de winter op de zolder in de scheuren stroomde dit geld. En de grijze dieven kwamen daar niet eens voor! Zo heb ik alle ongenode gasten uit elkaar gehaald. Ja, ik deelde de verzamelde vuller met de buren. Nu komen de moedervlekken niet bij ons in de buurt. En op hetzelfde moment, de beer verdwenen.

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   En de plamuur die katten gebruiken om in nerts te graven?

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar