2 recensie (s)

 1. Sergey, regio Zaporozhye, Oekraïne

  Sommige bessen groeien al enkele jaren op mijn site. In onze regio worden ze de afgrond genoemd. Van deze planten hebben we de bladeren afgesneden en aan de kippen gevoerd. Pas onlangs kwam ik erachter (vergeleken met de foto) dat dit goji-bessen zijn!
  Nadat ik had gelezen over hun heilzame eigenschappen, besloot ik een paar struiken te laten staan. Is het echt goji? Hoe zorg je goed voor planten zodat ze veel bessen geven? Ik las dat goji-bessen in de zomer worden geoogst en ik verzamel ze in september-oktober. Waarom is dat?

  antwoord
  • Sergei

   Goji, of dereza, groeit inderdaad op uw site. Dit is een bladverliezende struik die in de regel in het derde jaar na aanplant vruchten begint af te werpen.

   Voor overvloedige vruchtvorming moet u een paar eenvoudige regels volgen: een zonnige plaats, water naar behoefte (niet meer dan 2 keer per week), bodem met gemiddelde vruchtbaarheid, topdressing alleen tijdens het groeiseizoen. Als er veel stikstof en andere organische stoffen in de grond zitten, bevordert dereza de groei van scheuten en bladeren, maar vormt het een klein aantal vruchten. Daarom wordt het niet geplant naast compost en mesthopen, op vruchtbare gronden.
   Bovendien moet dereza regelmatig worden gesnoeid. In de herfst worden scheuten die vrucht dragen afgesneden, waardoor er één knop op blijft zitten. Het volgende jaar zullen er jonge takken ontstaan, waarop een groot aantal bloemen en vruchten worden gelegd. Hoe meer jonge scheuten, hoe groter de te verwachten opbrengst.

   En de vruchten mogen alleen worden geoogst als ze rijp zijn. Je hebt helemaal gelijk! In het thuisland van deze plant rijpen de vruchten eerder. En in uw omgeving is de oogsttijd van goji-bessen het begin en midden van de herfst. Onrijpe vruchten zijn giftig, hun sap kan zweren op de huid en slijmvliezen veroorzaken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar