16 recensie (s)

 1. Claudia Twitter, Bryansk

  Ik heb gemerkt dat de winterknoflook die in oktober is geplant, in de bedden is uitgekomen. Moet ik het ergens mee bedekken?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Je hoeft de knoflook nergens mee te bedekken. Laat alles blijven zoals het is. Door de knoflook te bedekken met een afdekmateriaal, houden we de grond warm en zal deze veel later bevriezen. En het belangrijkste in deze situatie is de snelle afkoeling van de grond. Houd er voor de toekomst rekening mee dat het met de huidige weersafwijkingen aan te raden is om eind oktober knoflook te planten.

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik wil mijn advies delen over hoe je een goede oogst van knoflook kunt krijgen. Ik hou van deze plant als een smaakmaker, als een remedie voor vele ziekten. Dus, dichterbij het punt.
  Knoflook houdt van vruchtbare grond en matig vocht. De landingsplaats moet worden beschermd tegen de wind. Eerst kleed ik het knoflookbed aan met humus. Ik maak rijen op een afstand van 20-25 cm Op een rij staat een kruidnagel van een kruidnagel op een afstand van 8-10 cm, de diepte van de put is 5-6 cm Ik strooi rijen as.

  Ik selecteer hetzelfde plantmateriaal - voor vriendelijke zaailingen. Ik gebruik geen beschadigde tanden - ze rotten. Tweemaal per seizoen onkruid van onkruid, tweemaal gevoede kippenkeutels. Als de eerste pijlen (10 cm) verschijnen, trek ik uit en laat ik er maar twee of drie over voor controle. Wanneer de pijl rechtop gaat staan ​​(verticaal), is het tijd om te oogsten.
  Ik plant knoflook in eind oktober. Mijn grootmoeder zei altijd: "Hoe te planten op Luke, hij zal zijn als vuisten" (Lukov dag 31 oktober). Ik verzamel het in juli. Ik heb 5-6 cm afgesneden van de stengel en de wortel. De knoflookkoppen worden gedompeld in een oplossing van kaliumpermanganaat of
  sap van aloë. Ik land in de schaduw, stop ze in dozen en stop ze in de schuur. In de winter in de schuur is de temperatuur 4 °. Het wordt perfect bewaard en is klaar voor de volgende landing.

  Een beetje over lente-knoflook. Ik plant hem in de winter, hij schiet niet op mij. Landbouwtechnologie is hetzelfde. En ik plant lenteknoflook, afgewisseld met winter (een kruidnagel van een kruidnagel van een ander). Lente-knoflook heeft een zeer zachte stengel; ik snij het niet als een wintersteel, maar wikkel het in een krans en hang het aan een paal. Naar smaak is lenteknoflook malser en wordt het langer dan een jaar bewaard.

  antwoord
 3. Nina

  Het belangrijkste geheim van knoflook _______________________________________________
  Mijn knoflook wordt bewaard tot de zomer: in juni deel ik de restanten en plant ze onder de aardbeien. Ja, dit jaar worden de hoofden niet gevormd, maar het volgende jaar zal groot worden. Het is een feit dat eigenaren van datacha's heel grote knoflook achtervolgen (waarom?), Veel stikstofmeststoffen (evenals humus) toevoegen tijdens het planten, lang water geven en aangescherpt worden met schoonmaken.

  Eerder verwachtte ik ook krakende pijlen en dan pas schoongemaakt. Nu gedraag ik me zo: ze worden mollig - ik trek een plant eruit. Als de koppen met al gevormde tanden en dichte schubben - ik verwijder het hele gewas.
  Tot besluit gekomen: knoflook beter schoonmaken dan later. Zelfs enkele plekken niet! En dat was het.

  antwoord
 4. Inna KARAVAYEVA, Republiek Oedmoertië

  Ik plant meestal winterui en knoflook op de plaats van aardappelen. Deze zomer was er echter veel regen en een aanzienlijk deel van de aardappel werd aangetast door phytophthora. Na het reinigen, heb ik eerst de grond gedesinfecteerd. 1 st. l. Kopervitriol gemengd met 2-kunst. l. heet water. Afzonderlijk in 0,5 1 koud water opgeloste 2 st. l. frisdrank, toegevoegd 2 art. l. ammoniak. Geroerde koude en warme oplossingen, gegoten in een 10-liter emmer water. Werp de grond weg bij de berekening van 10 l bij 2 vierkant. m.

  Ongeveer 2 weken voordat de ui werd geplant, werd een azofoska (30 g per 1 vierkante meter M) in de gekapte grond gebracht. Stikstof verbetert de groei van uien en fosfor helpt om succesvol te overwinteren. Voor knoflook voeg ik naast azofoska krijt of limoen toe, omdat knoflook niet van zure grond houdt. Allemaal - de bedden zijn klaar! Dan blijft het alleen wachten op de afkoeling en om winterbeplanting uit te voeren.

  antwoord
 5. Olga Feodorovna

  Wanneer ik de knoflook uitgraai, bind ik hem meestal in bundels van tien stukken en na drogen op de lat in de zon.

  Wanneer de bladeren volledig drogen, snijd ze dan af en laat een stronk op knoflook staan ​​met een hoogte van ongeveer 4-5 cm. Snijd de wortels af en verwijder de knoflook voor opslag in een houten kist. Ik bewaar in het appartement in de gang onder de kast.

  Winter knoflook met zeer grote denticles is goed bewaard tot het nieuwe jaar. Het moet eerst worden gebruikt. Knoflook met kleinere tanden is goed bewaard tot de lente, en begint dan uit te drogen. Lente knoflook wordt goed bewaard in het appartement voor ten minste twee jaar.

  antwoord
 6. Mikhail Vadimovich

  Voorbereiding van bedden voor winterknoflook is het beste om te starten in augustus. Om dit te doen, geschikte gebieden waar volwassen komkommers, gekleurde en witte kool, peulvruchten. Je moet geen knoflook op hetzelfde bed planten, waar hij dit jaar opgroeide, maar ook na aardappelen en uien.
  Het is bekend dat knoflook de voorkeur geeft aan lichte zandige leemgrond. Als de grond zwaarder is, moet deze worden "verdund" met zand, verouderd zaagsel en goed verrotte compost - er is minimaal 5-6 kg per 1 m nodig. Gebruik in geen geval verse mest. Het is ook nodig om 30 g superfosfaat en 20 g kaliumchloride aan hetzelfde gebied toe te voegen. Waarna de site moet worden opgegraven
  op de schoffelkornon, op zoek naar uniforme vermenging van de meststof met de grond.

  Tot het moment waarop de tanden geplant zijn (tot eind oktober), rijpt de grond goed, is verzadigd met vocht uit de herfstregens, wat de opbrengst gunstig zal beïnvloeden. Vóór het planten zelf, is het noodzakelijk om het onkruid te wieden, als ze verschijnen.

  antwoord
 7. Eugene SALANOVICH

  Om een ​​hoge opbrengst van de winter knoflook pijlen te krijgen, gebruik ik de eenvoudige methode: zodra de pijl zal bereiken 12-15 cm lengte te verwijderen, als je wilt uitdragen verstikte soort, integendeel, laat .. Wanneer de lampkop opengaat, verwijder ik de kleinste pincet met een pincet.

  En dat de lamp niet gedoucht, heb ik op de kroon, zodra de bladeren beginnen te geel knoflook, gaas zak draaien, en niet te verwijderen, de baal de lamp is niet rijp en zal worden gekleed in een dikke schalen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De zaak is interessant. De beste optie is om alles dubbel te controleren door de zieke vruchten af ​​te snijden van sommige planten en deze aan anderen over te laten, en vervolgens de resultaten te vergelijken. Over het algemeen is vertexrot zelf niet besmettelijk. In het gebarsten van het gebrek aan calcium, krijgen de vruchten water, dus beginnen ze te rotten, maar verspreiden ze zich niet naar gezonde ziekten. De plant compenseert ook het verlies van calcium als gevolg van de vruchten, dus laat de zieken, zodat de tomaten struik wegneemt van de overblijfselen van calcium uit hen.
   Advies, bouw een plant voor een plant uitgezonden een broeinest en water ze alleen bij de wortel.
   Nikolai CHROMOV, cad. van landbouwwetenschappen

   antwoord
 8. Tamara GLAKEEVICH

  Een vriend zei: ze zeggen dat ze, om zoveel mogelijk knoflookkoppen uit een klein gebied te halen, niet één kruidnagel, maar twee in elk gat steken. Tegelijkertijd neemt de afstand tussen de gaten tijdens het planten iets toe - tot 20 cm. Het planten wordt gemulleerd met humus - uitstekende topdressing. Maar ik betwijfel of dat nodig is ...

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Deze manier om knoflook te telen is niet helemaal begrijpelijk. Als dit een ruimtebesparing is, waarom dan de afstand tussen de gaten vergroten? Indien de vermindering van de arbeidskosten, zal het niet worden gerechtvaardigd, dat wil zeggen. To. In elk putje groeien niet twee normale hoofden van knoflook, en twee kleine met kleine tanden, die vervolgens moeilijk te reinigen. Het blijkt dat de oogst kleiner zijn dan bij conventionele planten, wanneer putjes doen op afstand 12-13 cm uit elkaar en geplant in elk Zubkov 6-7 diepte cm is. Er zijn echter een werkwijze, wanneer geplant in het gat voor twee kruidnagel. Maar begraaf ze op verschillende dieptes: de eerste - op 6 7-cm, de tweede - onder zijn 7 8-cm afstand tussen de gaten moet worden gevoed 15 cm Dus, als de site is vrij klein ...

   antwoord
 9. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  allemaal heel begrijpelijk en gedetailleerd beschreven: hoe en wanneer te planten, op welke diepte, hoe en hoeveel te bemesten en water
  .
  De charme is eenvoudig.

  Maar wat variëteiten betreft, schrijven bijna alle vrachtwagenboeren hetzelfde: "Ik ken de namen niet, ik plant degene die groeit in onze streek." Maar er zijn veel variëteiten winterknoflook en deze variëren in grootte, in termen van rijpheid en in smaak en aromatische kwaliteiten. Dus ik wilde erover praten.
  Ik vestigde me betrouwbaar op mijn site en verplaatste alle andere onvoorwaardelijk (hoewel ik ze al meerdere jaren kweekte), de enige variëteit is Dzhezkazgan. Het zijn prachtige, grootvruchtige hoofden met een gewicht tot 150 g. Vroege, ongewoon geurige en vooral niet erg scherpe, zelfs kleine kinderen eten het met plezier. En welke aromatische marinades worden verkregen met deze knoflook - je zult swingen!
  Uien van vier tot zes grote, dichte kruidnagels. En voor het inleggen van dezelfde komkommers zijn twee of drie van dergelijke kruidnagels voldoende - het aroma is van het hele huis.
  Dat mijn knoflook minder ziek is, ik update het elk jaar, d.w.z. Ik verlaat rijpende pijlen en zaai bulobochki, waarvan het volgende jaar groter wordt met een hand.

  Dus ik plant ze voor knoflookvernieuwing. Hoewel als de bollen erg groot zijn, er geen enkele tanden kunnen groeien, maar kleine (3-4 cm in volume) koppen met drie tot vier tanden. Maar dit is niet bang - ook immers plantgoed, waaruit later grote volwaardige bollen zullen groeien.

  antwoord
 10. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Nu zal ik je vertellen hoe ik bijzonder scherpe knoflook krijg. Deze waarneming is mij toevallig overkomen. Ik besloot om niet één bedje knoflook te planten, maar twee - voor mijn dochter en schoonzoon voor de winter. Ze plantte het allemaal samen in één dag. En het cijfer erop is hetzelfde - 'Mushroom-jubileum'. Maar pas toen de knoflook zich verzamelde en probeerde, was ze verrast: in de nieuwe tuin scheurde hij zijn ogen uit. Mijn man en ik openden zelfs een dozijn hoofden, konden het niet geloven. Ze hebben lang nagedacht, alles vergeleken. Het enige verschil dat we ontdekten was dat er veel bladhumus op het tweede bed lag met pittige knoflook.
  Volgend jaar plantten ze samen met haar man knoflook: hij wilde zelf alles controleren. Eén blad werd opnieuw toegevoegd met bladhumus. En opnieuw verzamelden ze een "ander" gewas. We hebben nooit begrepen hoe dit gebeurt, maar hoogstwaarschijnlijk vanwege de humus.
  We hebben onze eigen bomen, van berken- en lindebomen, die buiten het hek groeien. Dit jaar willen we proberen beide humusbedden in te schenken. Voor ons is het slechts een mysterie van de eeuw! Laten we kijken wat er gebeurt. Een scherpe knoflook die we echt lekker vinden. Besparingen zijn krankzinnig. Om een ​​grote kom met bietenmaaien te maken, volstaat één klein denticulae!

  Margarita Aleksandrovna en Alexander Nikolaevich Stepanov, Cheboksary, Tsjoevasjië

  antwoord
 11. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Al enkele jaren had ik hetzelfde probleem met het planten van winterknoflook. Ik kwam erachter dat dit een schimmelziekte is, de oorzaak kan niet alleen vervuild plantgoed zijn, maar ook zieke grond. Ik moest de een en de ander wisselen (kardinaal veranderde de landingsplaats, ik zal niet terugkeren naar de oude voor nog eens drie of vier jaar). In het nieuwe seizoen voor het planten, gepekelde denticles oplossing van een antischimmelmiddel voor bolgewassen.

  Ik bracht een kleine hoeveelheid gewone frisdrank in de plantgroeven (ik hou niet van knoeien met gaten), alsof ik de grond een beetje bestrooi. De bedden zelf zijn opgesteld volgens het advies - kiezen wat het beste is voor de bodem van onze regio.

  Toen de zaailingen 10-15 cm groeiden, schonk ik ze uit een gieter met een oplossing van gefermenteerd gras en toorts en maakte vervolgens de grond los. In mei en juni behandelde ze, ook met een gieter, knoflook met een soda-oplossing: 1 el. l tot 2 liter water. Bestudeer de aanplant zorgvuldig en haal de grond lichtjes van de stelen. Als ze een dode plant opmerkte, verwijder deze dan onmiddellijk. Als ze twijfelde of het ziek was of niet, controleerde ze het op deze manier: ze trok het een beetje aan de stengel en als het stevig in de grond zat, betekent dit dat alles in orde is. Er waren natuurlijk uitzonderingen, maar zeer zelden.

  Dus twee jaar later van 90 geplant tanden (opgestegen alle) alleen 4 bleek te zijn beschadigd. En toen wist ik ze te verwijderen voor het rijpen van het hoofdgewas. Preventie blijft herhalen, de oogst is gelukkig.

  probeer deze methode, misschien helpt het je om met tegenslagen om te gaan. Trouwens, met knoflook geplant met bolzaden en vertrokken in het tweede jaar had ik veel minder problemen. Ik denk dat er nog iets is om over na te denken ...

  antwoord
 12. Elena KOTOVA

  Hoe knoflook en pomp te bedriegen
  Ik zal de nieuwsgierige ervaring delen van het verbouwen van een van de meest noodzakelijke gewassen in de tuin.
  Er was eens; ' Ik kon de omstandigheden in de herfst niet planten; winter knoflook. Wat moeten we doen? | Na nadenken besloot ik te VOLGEN dat deze cultuur in de allereerste beginfase van zijn leven; koude is nodig. En aan het begin van februari nam ze een kartonnen doos, vulde die met zaagsel, plantte er teentjes winterknoflook in en gaf ze water. Vervolgens bracht ze de kist de tuin in, groef een gat in de sneeuwbank, liet hem daar zakken en gooide er sneeuw op. Dat is eigenlijk alles. Eerlijk gezegd betwijfelde ik sterk of ik winterknoflook voor de gek had gehouden, maar ik had in ieder geval geen keus. In het voorjaar groef ik een bed op, bemestte het goed en transplanteerde de kruidnagels die ik uit de overwinteringsdoos had gehaald. En in de herfst verzamelde ik een uitstekende oogst van knoflook, en tegelijkertijd moet ik zeggen dat het wortelsysteem van de planten sterk en gezond was! En ik wil ook een geheim delen uit mijn tuinpraktijk. Het gaat erom hoe al het water uit de tank naar de bodem te pompen tijdens het besproeien, zonder de pomp te verpesten. Om dit te doen, plaatst u eerst een "kussen" gemaakt van dikke stof met twee zakken op de bodem van de tank, waarin plastic flessen worden geplaatst voor zwaartekracht (zie afbeelding), en vervolgens een pomp erop installeren.

  Untitled-1

  antwoord
 13. Claudia MOROZOVA, regio Kaluga

  Al mijn buren hebben gewone knoflook, wit en ik hou van afwisseling, dus ik plant denticles met lila schubben.
  Dit is niet het eerste jaar dat Alcor in mijn tuin groeit. Hij heeft zeer grote kruidnagel - in de ui van paarsroze kleur zijn er slechts 3-5. Alcor is resistent tegen grote knoflookziekten, maar wordt soms aangetast door het gele dwergvirus. Dit is een winterras.
  De Duitse variëteit behoort ook tot wintergewassen - het heeft lila-witte schubben. In één kop worden 6-7 kruidnagels gevormd. Deze variëteit wordt tot 8 maanden goed bewaard.
  De jubileumpaddestoel is bedekt met paarse schubben met verschillende nerven van een donker lila kleur. Dit is ook een wintervariëteit, die wordt gekenmerkt door droogteresistentie en winterhardheid.
  Ik plant al deze variëteiten vanaf eind september tot 10 oktober. De grond is leemachtig, het gebeurt dat het water stagneert, dus voeg ik wat zand toe aan het plantgat. Het fungeert als een afvoer en maakt de grond los. Om de vruchtbaarheid tijdens het graven te vergroten, introduceer ik humus. Bij 1 sq. M. m voeg 1 toe art. l. dubbel superfosfaat en 1 een glas as, ze in de grond verzegelen met harken.
  In het voorjaar voer ik de zaailingen met een ureumoplossing (10 g per 10 l water). Na nog een maand - superfosfaat (alleen hier neem ik 10 g kunstmest voor 20 liter water).

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar