4 recensie (s)

 1. Familie ZAMKOVYH, regio Kostroma.

  Bij de dacha een invasie van veldmuizen! Ik weet niet wat ik moet doen.

  We hebben kleine honden die over het hele terrein rennen, dus we zijn bang om gif neer te zetten of vallen te zetten - onze huisdieren zullen er plotseling onder lijden. Welke andere manieren zijn er om muizen weg te jagen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Schrik muizen en woelmuizen van de site kan worden geprobeerd met onaangename geuren. Knaagdieren houden niet van de geur van vlierbessenrood, koriander, boerenwormkruid, alsem, Ledum. Leg de bundels van deze planten op de plaatsen waar de knaagdieren verschijnen, in de holen, op de hoeken, langs de omtrek van de site, op de waarschijnlijke paden van nadering. Ook houden muizen niet van de geur van verbrande wol, kerosine, waspoeder.

   Je kunt knaagdieren vangen met behulp van vallen. Je graaft een groef met de breedte en diepte van een schopbajonet (de lengte is niet beperkt - het is mogelijk rond de hele omtrek van de site), en onderaan begraaf je plastic flessen met een afgesneden nek (cilinders) gelijk met de grond. Giet 5-6 cm water in de fles. Knaagdieren vallen in de groef en vallen op de vlucht in de fles. Door water kunnen ze er niet uit springen, omdat er geen ondersteuning is om te springen. Een noodzakelijke voorwaarde zijn strikt pure wanden van de groef en een breedte gelijk aan de breedte van de container (anders gaan de muizen langs de rand).

   antwoord
 2. Natalia VYSTUPETS, geëerd docent van de Russische Federatie, Moskou

  Om te voorkomen dat knaagdieren mijn planten beschadigen, graaf ik in de aarde met watjes met verzadigde ammonia. Zeer effectief hulpmiddel!

  De 1 x3 m-tuin heeft 5-schijven en 10-12-eenheden zijn dienovereenkomstig nodig voor de kas.

  antwoord
 3. Lilia GABDULKADIROVA, Almetyevsk, Republiek Tatarije

  Knaagdieren maken vaak gebruik van bloembollen en laten hoveniers zonder bloemen. Maar er is een eenvoudige uitweg.

  Het blijkt dat muizen geen bollen van andere bloemen eten - narcissen, omdat ze giftig zijn. Als u tulpenbeplanting met narcissen plant, kunt u de bollen van beide sparen.
  En je kunt genieten van de delicate lentebloemen!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar