7 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Twee jaar geleden werd mijn vader gediagnosticeerd met een vreselijke diagnose - diabetes. In het begin wisten we niet wat we moesten doen, welke gerechten we voor hem moesten koken, wat voor soort fysiek
  de belasting is mogelijk, welke van de medicijnen is beter om te nemen. Helaas was er onder onze artsen geen consensus over de behandeling, waardoor we soms tegenstrijdige adviezen kregen. Vader werd niet beter, integendeel, hij begon steeds meer tijd op de bank door te brengen. En toen kwam de vriend van mijn moeder uit Siberië ons bezoeken, die verbaasd was waarom we hem niet behandelen met folkremedies, waaronder een afkooksel en tincturen van gerst. Het blijkt dat ze daar allemaal worden behandeld voor diabetes.

  Om te beginnen vroegen we onze vrienden om gerst - ze verbouwen het speciaal om zelfgemaakt bier te maken. En we hebben de tinctuur als volgt bereid: D2-3 el. ik. bloem gegoten 1 liter kokend water en doordrenkt
  Vali 25-30 min. Onze patiënt nam het 1-2 keer per dag 5/6 kopje.
  Dit ging een maand zo door en we merkten dat ons gezinshoofd merkbaar actiever werd, zelfs begon te wandelen in het bos. Het werd duidelijk dat gerst goed helpt, dus besloten we het in onze tuin te kweken. We kochten zaden en plantten het onder onze bomen in de tuin, omdat we wisten dat hij bang was voor hevige regen en hagel, daarna alleen het bladverliezende kreupelhout uitgedund en af ​​en toe water gegeven (bij droogte). De oogst was goed in het eerste jaar, nu is er zelfs een mogelijkheid om niet alleen de vader te ondersteunen met deze tinctuur, maar ook om de buren in de stad te helpen, daar zijn we allemaal dankbaar voor.

  antwoord
 2. Anna Vladimirovna

  De naalden kunnen veilig in de tuin worden gebruikt als een mulchdeklaag van de aarde. Het is van toepassing op bedden met groenten. Maar onder de aardbei is het beter om dennennaalden in te gieten: de naalden zijn niet zo scherp en veel groter, zodat ze de tere bessen niet zullen beschadigen. Naalden schrikken plagen af ​​vanwege de aanwezige fytonciden. En dit is een obstakel voor slakken en slakken die niet op scherpe naalden durven te kruipen.

  antwoord
 3. Olga

  Haast je niet om uienschillen en eierschalen te gooien - ze komen goed van pas. Weet je nog hoe grootouders eierschalen onder fruitbomen legden? Dit afval is echt goed. De schaal verrijkt de grond met zulke belangrijke sporenelementen als calcium en magnesium en stoot ook de beer af. Maar als het je lijkt dat de "schelpen" verspreid over de site er niet erg toonbaar uitzien, hak ze dan in poeder en besprenkel ze met bedden, bloembedden, gebieden onder struiken of boomstammen.
  En cormorrhizae van dahlia's zijn beter bewaard als je er ui op giet.
  U kunt er ook infusie van maken en er kamerplanten mee besproeien - dus u beschermt
  planten van verschillende plagen. Maak het klaar: doe drie handen vol in een grote pot of emmer, compact, giet 5 l warm water en blijf een dagje staan.
  Staminfusie kan al worden gebruikt. Maar het is beter om het niet in zijn zuivere vorm te gebruiken, maar verdund met water (1: 1). Ze kunnen planten profylactisch 1 keer per week spuiten.
  En onverdunde infusie is nuttig als een spint wordt opgewonden. In dit geval is het niet alleen handig om de planten te besproeien, maar ook om de stammen te vegen en met een vochtig wattenstaafje aan alle kanten te vegen. Op een dag kunnen de behandelde planten worden "ondergedompeld" onder een warme douche.

  antwoord
 4. Vera LIPAI

  Mulch van kegels
  Voor het mulchen van de stam van fruitbomen gebruiken we kegels, die we voor de toekomst verzamelen met onze echtgenoot in een dennenbos. In de zomer beschermt dit natuurlijke materiaal de aarde perfect tegen brandende zonnestralen. Bovendien passeert een laag kegels zonder vertraging het vocht door, maar voorkomt tegelijkertijd dat deze snel verdampt. De lucht gaat ook goed door deze barrière, maar het onkruid kan het niet overwinnen. Het blijkt dat een dergelijke mulch ons, gepensioneerden, het leven aanzienlijk vergemakkelijkt, en het aantal besproeiing en propolok in de tuin vermindert. In de winter beschermt beschutting tegen kegels de grond en plantenwortels tegen de kou.

  antwoord
  • Manana KASTRITSKAYA

   Mos-veenmos is ook zeer geschikt voor mulchen. Allereerst voorkomt de verspreiding van schadelijke insecten en helpt bij de ontwikkeling van de microflora, waardoor de vruchtbaarheid van de bodem structuur te verbeteren en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur van de aarde, de bescherming van plantenwortels tegen oververhitting in de zomer en het bevriezen in de winter.

   antwoord
 5. Daria Artyukhina

  We hebben de site met ciderats voor de winter gezaaid, maar hadden geen tijd om ze in de grond te sluiten - sneeuw viel. Vertel me wat ik met ze moet doen in het voorjaar?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Om een ​​site bezaaid met sideraten te graven, is het niet nodig in de herfst. In de winter zullen ze u goed van dienst zijn, met behoud en verrijking van de bodemstructuur. stengels zal de sneeuw vertragen en niet laten uitlekken en eroderen de bovenste laag van vruchtbare grond, en in het voorjaar zal niet toestaan ​​dat het water aan de gesmolten richels te vernietigen en te wassen voedingsstoffen uit de bodem. Het wortelstelsel van veel planten sideratnyh kunnen diep in de aarde, en de kou om daaruit moeilijke verbindingen met kalium en fosfor extraheren. Het begin van de winter raap polyazhet land en geleidelijk perepreet verrijken bovenlaag stikstof en wortels rotten in de grond losgemaakt door het en vervuiling.
   De beste sideraten voor najaarszaaien zijn haver, mosterd, winterrogge, wikke en canola. Haver wordt gezaaid op kleigronden om hun structuur te verbeteren, vaak wordt het gezaaid met een pit die de grond verrijkt met stikstof. Haver is een uitstekende voorloper voor komkommers, omdat het de grond goed reinigt van wortelrot.
   Verkrachting beschermt de bodem tegen plagen en pathogene bacteriën, voorziet het van fosfor en zwavel, remt de groei van onkruid. Koolzaad groeit beter op lichte, niet drassige grond en is een goede voorloper voor komkommers, tomaten, paprika's en aubergines. Rogge drukt onkruid, draagt ​​bij aan de vernietiging van ziekteverwekkers en nematoden, maakt de grond los. Het wordt gezaaid voor het planten van aardappelen, pompoenen, courgette en komkommers. In het najaar, voordat de stelen beginnen te prikken, moeten ze worden gemaaid of gemaaid. Het bodemgedeelte wordt achtergelaten om op de site te worden geplooid of in compost te worden gelegd. De wortels van witte mosterd produceren organische zuren die helpen bij het omzetten van voedingselementen (bijvoorbeeld slecht oplosbare fosfaten) die ontoegankelijk zijn voor assimilatie van planten in licht verteerbare fosfaten. Mosterd groeit tot het koudst en verlaat in de wintergroen. In het voorjaar worden de greens gesneden met een platte snijder en wordt het hoofdgewas er bovenop geplant.
   In veel landbouwreferenties kan men lezen dat de ophoping van groene massa in de grond loslaat en de waterdoorlatendheid verhoogt, waardoor verschillende microbiologische processen worden geactiveerd.
   Echter, in de afgelopen jaren zijn er adviezen dat het graven van de bodemstructuur in strijd is geweest, bevordert de verwering, dus het is beter niet gesneden groene mest geploegd in de bodem, en laat op ruggen. Voor het planten in het voorjaar behoeft slechts iets naar aarde los een schoffel of vlak begraven gewas 2-3 cm. Aldus resten van stengels en wortels, humus, veranderen in humus en verrijken van de bodem met alle noodzakelijke macro- en micronutriënten.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar