hoe 1

 1. Nina MARTYNOVA, Saratov

  Ik zal niet de eer opeisen voor de verdiensten van anderen en beweren dat ik deze methode heb bedacht om aardbeien uit zaden te kweken, maar nadat ik het in de praktijk heb uitgeprobeerd, kan ik zeggen dat het geweldig werkt. Dus eerst lijn ik de onderkant van een kleine plastic container met toiletpapier in meerdere lagen en bevochtig deze met de sproeier. Dan strooi ik de zaden, dek af met een deksel en wacht tot ze pikken. Soms ventileer ik en bevochtig ik indien nodig.
  En zo gebeurde het. Vervolgens neem ik turftabletten met een kleine diameter, leg ze in een grotere bak en giet water op de bodem zodat ze opzwellen. Daarna stop ik met een houten tandenstoker een ontkiemd zaadje in elke tablet en vul de wortels voorzichtig met hetzelfde "tuingereedschap". Ik bedek de container met een deksel om binnenin een speciaal microklimaat te creëren. Vervolgens legde ik elke turftablet met volwassen zaailingen in een aparte beker, waarbij ik de aarde vanaf de zijkanten giet. Je kunt trouwens veilig in slaap vallen met de zaadlobben.
  Als je tussen januari en maart aardbeienzaden zaait, kun je tegen het lenteseizoen volwaardige zaailingen krijgen.
  Er zijn uiteraard nuances. In januari-februari zijn de dagen bijvoorbeeld kort, dus steek ik de planten aan. Als de zaailingen in tabletten zitten, geef ik water door water op de bodem van de container te gieten, en dan neemt de turf zelf zoveel vocht op als hij nodig heeft. Anders kunt u met een stroom water eenvoudig de zachte scheuten afwassen. Welnu, het water zelf moet minimaal een dag worden gescheiden.
  En nog één ding: je hoeft alleen maar verse zaden te planten. Het is getest: de oude bijten niet, hoe lang je ook wacht. De foto's tonen de scheuten van de alpenaardbei Yellow Wonder, een meerjarige baardloze aardbei met gele vruchten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar