8 recensie (s)

 1. Vladislav RESONTOV

  In de winter, voor extra bescherming van tere planten, is het raadzaam veel sneeuw erop te gooien. Maar alleen bloemen bevriezen vaak nog steeds. Waarom? En het feit is dat voor het opvullen, in de regel sneeuw in de buurt neemt. En zo de aarde om de tuin te leiden. Maar we moeten niet vergeten dat de wortels minder vorstbestendig zijn dan het bovengrondse deel. En het open land, steen of beton - geleiders van kou: de grond eronder en om hen heen bevriest veel meer dan daar, waar de sneeuw niet raakte. Het negatieve effect strekt zich uit over een meter en zelfs nog verder!

  Daarom blijkt het: nadat we sneeuw van het pad naar de groeiende struik aan de grens hebben gegooid, koelen we de plant van onder af. En het feit dat goed bedekte top, helpt niet - het zou zijn om uit te gaan in de kou in een warme bont hoed met een sjaal en jas zou zijn, maar in slippers op blote voeten.
  Daarom neem ik altijd sneeuw van het pad achter het hek van de site. Dubbel voordeel: en ik maak de weg vrij voor de auto, en geen enkele plant in de tuin berooft me van de sneeuwbedekking.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  WAAROM BEPAAL SNEEUW OP DE SITE

  Het weer in de winter en lente is onvoorspelbaar in de regio Bryansk: de vorst zal toeslaan, de wind zal waaien. Het land zonder sneeuw lijdt, de wind blaast de vruchtbare laag uit, de grond droogt op. Dus moest ik het sneeuwbehoud op mijn site beheersen, zodat het nog steeds iets heeft te groeien.

  Om te bedenken hoe ik de sneeuw op de site moet houden, begin ik van te voren. Op die bedden waar volgens mijn ideeën meer sneeuw nodig is, leg ik vuren takken, lapnik.
  Ik maak ook schermen, meestal alleen borden van niet meer dan een meter hoog en anderhalve meter breed. De wind in deze situatie draagt ​​geen sneeuw, maar bestrijkt vrij nauwkeurig de barrières die ik gebruik. Ik stop een paar van deze barrières en verplaats ze waar nodig.
  Iemand zou kunnen zeggen dat ik in de winter veel vuilnis op het perceel gooi, maar dat is niet waar. Laat deze rotzooi me in de datsja kosten, maar de sneeuw erop zal twee keer zo vaak zijn en de cultuur zal niet bevriezen. Wanneer de sneeuw voldoende daalt, schop ik het in de bedden, langs de weg die de paden vrijmaakt. Voor elke cultuur, hun sneeuwdeken tarieven.
  Voor aardbeien - niet meer dan 90 cm, frambozen overwintert onder mijn meter dikke sneeuw. Struiken krenten en kruisbessen, die ik op de grond buig, bedekken met een laag sneeuw van 1 m tot 1,3 m. Hetzelfde geldt voor meerjarige bloemen. Stapel geen grote hopen sneeuw op planten - ze zullen uitdrogen.
  Rond de stammen van bomen maak ik terpen, harkend in de sneeuw, alsof ik ze aan het hakken ben. Ik herinner me ook dat ik de sneeuw van de takken schudde - dit is erg belangrijk. Door zich op te hopen op takken, buigt sneeuw ze met hun gewicht naar de grond, en takken kunnen gemakkelijk breken. De beloning voor mijn werk is, naast goed overwinterde meerjarige gewassen, ook overvloedig natuurlijk water geven in het voorjaar. Kent u de voordelen van smeltwater voor planten?

  Ik kan elk woord uit elk artikel bevestigen dat zijn nut bewijst. Meltwater zit vol met vitamines, bovendien hoopt het zich op natuurlijke wijze op in de grond en is het lange tijd gunstig voor planten. Dus die besneeuwde winter voor jou, beste inwoners van de zomer, een gelukkig nieuwjaar en een goede oogst!

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als je de kans hebt om naar het huisje te komen, zorg er dan voor dat je sneeuw werpt op de bloembedden en struiken van de sporen, vooral als het buiten koud is en er heel weinig sneeuw is. De aandacht moet in de eerste plaats worden besteed aan jonge, pas geplante planten en "grillig", wat in onze omstandigheden het geval is

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In maart, wanneer het de voorjaarszon begint te verwarmen, los en verstrooien zich in de gangpaden die zich in de winter hebben verzameld en verdichtten zich rond de sneeuw. Om het smelten te versnellen, kunt u het bestrooien met turf of as. Dit zal een vroeg ontwaken van het wortelstelsel van bomen mogelijk maken, ze zullen niet uitputten en honger ervaren.

  antwoord
 5. Natalia EFIMCHUK, regio Pskov

  De winters van de afgelopen jaren zijn onstabiel: ofwel zal er sneeuw vallen, zal het worden ontdooid, zal het druipen, of zal het op kale grond vorst vangen. In dergelijke omstandigheden overwinteren fruitbomen en struiken niet gemakkelijk. En nog een probleem: tijdens dergelijke winters heeft de sneeuw geen tijd om zich op te hopen.

  En sneeuw is de watervoorziening in het voorjaar.

  Het zou lijken, van de winterregens is het land constant nat. Maar de bevroren grond is niet verzadigd met vocht tot diepe lagen. En hoe de lentezon eruit zal zien, het droogt op een moment op en de bomen hebben niet genoeg vocht om zich volledig te ontwikkelen.
  Sinds enkele jaren slaan we water op voor de lente in de vorm van ijs. We vullen de kuipen en trog in de winter met water. Geschikt zijn containers met een eenvoudige vorm, die naar boven toe uitzetten. Voeg wat verdunde minerale meststof of slurry toe aan het water. Tijdens vorst bevriest het water. En dan schudden we de ijsblokken uit de tanks en stapelen ze in de donkere hoek van de tuin, strooien met zaagsel en bedekken ze met zwarte film. Zo'n gletsjer smelt niet lang.

  In het voorjaar worden ijsblokken met meststoffen vervoerd op een kruiwagen naar de tuin en naar de tuin. We snijden de grote blokken met koevoet. In de tuin liggen we op een afstand van de bomenbomen, langs de rand van de kroon. Smeltend ijs voedt de aarde langzaam met water en kunstmest. Het koelt ook de wortels enigszins af. Hiermee wordt de bloei van bomen gedurende ongeveer een week verwijderd, waardoor het risico dat ze onder recidiverende verkoudheden vallen, wordt verminderd.

  antwoord
 6. Svetlana Ivanovna

  Sneeuw in recente winters daalt op de een of andere manier heel weinig, niet eerder. Niet alle planten hebben genoeg, dus het verwijderen van driften van de sporen, vergeet niet om ze te gooien op gewassen die niet goed winter voor ons. Bijvoorbeeld rozen en clematissen. Negeer ook niet het gazon en de stammen van fruitbomen en struiken, maar ook jonge planten. Als het weer ijzig is en er is heel weinig sneeuw, kun je kleine takken over de bloembedden verspreiden, zodat ze de sneeuw kunnen vasthouden.

  antwoord
 7. Victor Gordeev, Tomsk

  Hoe de sneeuw vast te houden?

  Sneeuw is een warme deken voor planten, dus ik doe mijn best om het uit te stellen en op te stapelen in mijn landhuis.

  De tuin geplaatst in het pad van de heersende winden barrières lengte 2 1 m en een hoogte m van elk materiaal, dat bestaat in een boerderij: lei, bord of gevlochten schilden, verpakt in houten kozijnen tin platen multiplex, karton. Ik graaf ze in de juiste volgorde in de grond.

  Op tuinbedden spreid ik kleine stapels kreupelhout, takken van tuinbomen, stelen van zonnebloem, framboos, maïs en andere planten. Het is mogelijk dat deze doeleinden en alle geïmproviseerde items in de tuin worden verspreid: lekkende emmers, houten kisten, banden, enz., Enz.

  En tijdens ontdooien in de richting van de hoofdwinden, vorm ik rollen - verdichte richels van natte sneeuw. Hoe hoger deze rollen zijn, hoe efficiënter ze de sneeuw zullen vertragen.

  De flexibele takken van bessenstruiken (frambozen, bramen, kruisbessen) worden op de grond gebogen en gepegd. Sneeuw, aangedreven door de wind, zal op deze plaatsen heuvels vegen en de planten beschermen tegen de kou.

  Niet slecht sneeuw en hagen tegenhouden. Probeer ze daarom tijdens het planten tegen de wind in te plaatsen. Hetzelfde geldt voor de installatie van lage decoratieve hekken.

  antwoord
 8. Pavel BULAKH, regio Oryol

  Wanneer sneeuwval begint, probeer ik vaker mijn dacha te bezoeken.
  Op dit moment is er altijd werk. Ten eerste vertrap ik de gevallen sneeuw in de bijna-stamcirkels van bomen en struiken, vooral de kleintjes.

  Schors van tuin "jeugd" in de winter graag allerlei knaagdieren eten. Vermoeide sneeuw vermindert de kans op slopen, omdat knaagdieren proberen niet in de open ruimte te verschijnen.
  Ten tweede, voor het verwarmen strooi ik de takken van de struiken met sneeuw, maar zodat ik ze niet breek, kweek ik vaste planten met sneeuw, met name rozen. Tussen haakjes, in het voorjaar zie ik vaak dat de stelen bevroren waren, die niet bedekt waren met sneeuw.

  Ten derde, na een lange sneeuwval met een lange stok, de sneeuwkappen voorzichtig van de bomen slaan tot de takken onder hun gewicht afbreken. Zo'n werk op een vorst is zowel voor een tuin als voor de gezondheid nuttig. Je rent door de tuin, springt rond de bomen - de sfeer verbetert onmiddellijk, je wordt energiek en energiek.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar