hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Sommige planten, zoals erwten, Oost-Indische kers of lupinen, zaden met zo'n dikke schaal dat ze soms niet zonder onze hulp kunnen uitkomen. We zullen ze helpen. Er zijn verschillende manieren om deze schaal te doorbreken. De eerste is mechanisch, wanneer de zaden gewoon netjes worden gevijld (bijvoorbeeld met een vijl) of verwerkt met fijn schuurpapier. De tweede is thermisch, wanneer de zaden eerst worden ingevroren en vervolgens met kokend water worden gebroeid. De derde is chemisch (de gevaarlijkste en moeilijkst te reproduceren), wanneer de zaden worden verwerkt in een zwakke oplossing van zwavelzuur of zoutzuur,

    Goede resultaten worden verkregen bij het wrijven van zaden met zand.
    En je kunt de zaden gewoon voor de winter zaaien of de zaden minstens een maand in de koelkast bewaren - stratificatie helpt de harde schaal te vernietigen.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar