2

2 recensie (s)

 1. Elena KALENSKAYA

  Zodat in de lente de grond klaar was om te planten, begin ik het vanaf de herfst. Voor het graven verwijder ik alle afval van de site, verwijder het onkruid. Ik graaf voor de volledige bajonet van de schop en voeg onmiddellijk de organische stoffen toe. Meestal gebruik ik overgroeide koeienmest. Ik leg het niet dieper dan 20 cm vanaf het oppervlak.

  Als gevangen graven de wortels van onkruid, opruimen hun handen, ik heb geen kluiten breken om te blijven hangen in de winter en het voorjaar sneeuw smeltwater worden gevoed met de aarde.
  In de lente, wanneer de grond droogt, graaf ik het opnieuw, vorm ik de bedden en mulch. Mulchlaag tijdens het verval voedt de aarde en bevordert het behoud van vocht.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In feite is het noodzakelijk om de grond vanaf de herfst voor te bereiden: graven, organische meststoffen aanbrengen, inkopen, als het zuur is. Maar het is niet altijd en helemaal niet zo.

  Daarom vestigen we de aandacht op de kenmerken van grondbewerking in het vroege voorjaar, vóór het zaaien.
  Als de grond droog genoeg (Moet crumble plaats houden aan de hakselaar en de rake tanden), eerst de achterzijde oppervlak van zware rake lijnen, om verdamping te verminderen. We strooien kunstmest (volgens de normen van de instructies bepaald) in een paar dagen, hout as, en vervolgens fijngemalen te graven tot een diepte van niet meer dan 20 cm of gewoon los, sluiten meststoffen. Tegelijkertijd kunnen stikstofmeststoffen slechts licht in de grond worden ingebed, terwijl potas- en fosforhoudende meststoffen goed mengen met de aarde. Van de lente organische maken goed verteerde mest, compost of turf mineralenmix - 30-60 10 mg kg, en op arme zandgrond en - het kan meer zijn.

  Direct voor het zaaien moet de grond weer tot een diepte van 4-5 loskomen, zie de hark egaliseren en licht verdichten, bijvoorbeeld de zijkant of achterkant van de hark. Ook na het zaaien verdichten we de grond in rijen en gaten. Om vochtverlies te voorkomen, en in de lente verdampt het snel vanwege de temperatuurdaling, bereiden we alleen de bedden voor die onmiddellijk worden ingezaaid. Bij winderig weer, om vocht te behouden, moeten we de bedden bedekken met film of agrofibre, zodat de zaden niet in droge grond vallen.
  Maar in natte uiterwaarden waar de grond niet uitdroogt voor een lange tijd, doen de bedden getogen op 15-20 cm. Versterking van hun kant planken, oude baksteen, leisteen strips, lage omheining van de besnijdenis takken. Een andere manier om groenten op natte grond te telen, is door kammen te plaatsen: smalle, losse richels die omhoog taps toelopen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar