10

10 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vele jaren geleden, toen ik net mijn tuin aan het opzetten was (dit was in 1994), plantte ik alles achter elkaar - de zaailingen stuurden me IL zelf. Baikalov. Er ontsproot iets, er kwam iets om, maar ik plantte opnieuw.

  Ik herinnerde me alle bomen - toen ik plantte, waar ik hem kocht, maar ik vergat één peer. Ze plantte haar achter het huis, achter de wind en vergat het.
  Zonder een bestuiver waren er al jaren geen vruchten meer. En in de lente naderde ik haar en uit de grond van haar hart vloekte, zei dat als het geen vrucht draagt, ik het zal omhakken. En ze bloeide me in hetzelfde jaar op. Ja, zo groot waren peren! Nu koken we elk jaar jam en bereiden we gedroogd fruit voor.
  Maar de andere, Chizhevsky, is kleiner. Ook zij bevroor drie jaar lang: wat zal er in de zomer groeien, in de winter zal het bevriezen. Maar het is nu al twee jaar vrucht. Ik verberg niets, voer alleen in de herfst-infusie van kruiden. Daar is alles - en ik gooi daar gist, en oude jam en kippenuitwerpselen.
  En pruimen kosten of staan ​​voor mij, zoals berken, groter of groter, en alles is niet tot bloei gekomen. Ik moest ook schelden, een bijl doen schrikken.
  Nu bloeien ze zo erg dat ik niet weet waar ik ze moet neerzetten - zoveel fruit. Natuurlijk ben ik zelf al oud en ik heb geen kracht om ermee om te gaan, en ik ben ziek. Ze kreeg een hartaanval, maar ik wil hem toch planten. Maar nu realiseerde ik me: je hoeft alleen te planten wat je nodig hebt. En toen plantte ze tenslotte alles op een rij.

  Vandaar mijn advies aan tuinders. Bedenk voor het planten of je deze plant nodig hebt. Ik heb nu frambozen opgenomen: het komt perfect uit zaden! Ik probeer al jaren wilde bessen - prinses en shiksha (vodniknik) - te kweken. Ik denk dat het zal lukken.
  TI GOLIANOVA, Vetluzhsky nederzetting, regio Kostroma

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Twee jaar geleden in het najaar plantte hij een zaailing van de perenvariëteit Souvenir, in het voorjaar gesneden. Peer bloeit niet en draagt ​​geen vruchten. Wat is het probleem?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Elke perenrassen vruchtlichamen startdatum: sommige geven de eerste oogst op 3-4-ste jaar na het planten, de andere - op 6-7-ste. Het hangt in de eerste plaats op de biologische kenmerken van rassen, en anderzijds uit de voorraad (als het zaad voorraad, de inwerkingtreding van vruchtlichamen wordt vertraagd op klonale - kweepeer komt eerst).
   Winterperenvariëteit Het februari-souvenir (afgeleid door de IV Michurin VNIIGiprud) begint vruchten af ​​te werpen op 5-6 jaar. Een andere voorwaarde voor een tijdige en volledige bloei is de juiste aanplant. Bij het binnendringen van de wortelknie wordt het begin van de bloei sterk vertraagd.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik heb een peer. "Zittend" is zes jaar geweest, geen kleur, geen fruit. Om eerlijk te zijn, het geeft een paar normale peren, maar dit verandert niets aan de dingen. Ik zou graag willen weten waarom de boom zich zo gedraagt? En nog een mysterie. Zoals gebruikelijk (dit is niet het eerste jaar) plant ik lelies. Ze groeien zonder problemen. En plotseling, vorig jaar, gedroeg een lelie zich heel raar: uitgerekt, uitgerekt tot 160 cm vymahala, maar nooit bloeide.

  antwoord
 4. Alena Samara, Moskou

  Om peervruchten met een goede massa te verkrijgen, is het rantsoeneren van gewassen erg belangrijk en nuttig. Na een warme winter is het gemakkelijk genoeg om een ​​onproductieve eierstok te verwijderen - met eenvoudig mechanisch schudden. Maar in een hard klimaat en na strenge winters treedt natuurlijke rantsoenering op - minder fruit rijpt, maar ze zijn veel groter.

  antwoord
 5. Vladimir Ivanovich

  Vorig jaar plantte een een jaar oude zaailing peren rassen Just Maria. Maar niet gesneden, hoewel de verkoper en ten zeerste aanbevolen. Is het niet te laat om de plant dit voorjaar in te korten? Zo ja, hoeveel te snoeien?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Als de zaailing tijdens het eerste jaar van de groei een kroon had, moet het daaropvolgende snoeien van de lente gericht zijn op het uitlijnen van de takken langs de groeikracht met behoud van de leidende positie van de geleider.

   Knip de zijtakken zo dat hun uiteinden ongeveer op hetzelfde niveau liggen. Om dit te doen, knipt u de bovenste takken op 1 / 3-1 / 2-lengtes en vermindert u de sneden lager of helemaal niet. Knip de insnijdingen aan de buitenste nieren uit, maar als de tak naar beneden of naar de zijkant afwijkt, snijdt u deze over de nier die de vereiste richting zal inslaan.

   En als een andere sterke verticale tak naast de centrale geleider groeit, knip dan de concurrent van de geleider op de ring, d.w.z. volledig verwijderen. Het is waar dat de concurrent beter gesitueerd is dan de dirigent,
   - Verwijder vervolgens de geleider en de concurrent zal zijn plaats in de kroon innemen. Bij de peer wordt de dirigent van de stam gesnoeid zodat deze met 25-40 cm boven de takken komt.

   antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   In de eerste helft van september sneed ik de jaarlijkse peertakken af: kortere 1 / 2-lengtes, korte - naar 1 / 3.

   Eind oktober witte verf shading stammen kalkoplossing (2 kg gebluste kalk. 250 300-g kopersulfaat, 1 kg klei / 10 l water). Ter bescherming tegen slijtage van knaagdieren shtamby gesneden langs de kunststoffles (de bodem en de hals van het gewas het voorschot)
   Aan de bomen goed overwinterd. in de tweede tiendaagse periode van oktober zal ik noodzakelijkerwijs de irrigatie van water voor de winter voor de winter uitvoeren

   Geloof

   antwoord
 6. Inga LISOVSKAYA

  Ik merkte dat de peer de buurt met rode lijsterbes niet leuk vindt: de planten worden aangetast door hetzelfde ongedierte, waaraan de lijsterbes meer wordt blootgesteld.

  antwoord
 7. Natalia DORONINA, regio Kaluga

  Naar mijn mening zijn de beste soorten peren met een helder aroma en een uitstekende smaak ...
  Duchess - Een oud zomerras. De vruchten (170-180 g) hebben een geelachtig wit sappig vruchtvlees met een helder muskaataroma.
  Rogneda - Zomerse variëteit. De pulp is sappig, olieachtig, matig dicht, met een sterk muskaataroma.
  Just Maria - Herfstvariëteit, winterhard, vroeggroeiend, resistent tegen ziekten. Fruit (180-200 g) wordt tot januari bewaard. Het witte vruchtvlees is olieachtig, sappig en heeft een heldere bergamotsmaak.
  Yakovleva's favoriet - Herfstvariëteit, vruchtbaar, vorstbestendig. Romige pulp met een specifieke kweepeer smaak.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar