25 recensie (s)

 1. Polina Romanovo

  Hoe kom je van een vervelende beer af? In het voorjaar bederft het mijn bloembedden grondig.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - In april-mei nestelen vrouwelijke beren in de grond (waarbij ze gebieden kiezen die goed bemest zijn met mest), waarvan de koepelvormige boog iets boven het oppervlak uitsteekt - voor een betere opwarming door de zon.
   Controlemaatregelen
   1. Om de ongediertepassages te vernietigen, wordt vroege voorjaarsbewerking uitgevoerd (vooral als het perceel in de herfst niet is opgegraven), tijdens het groeiseizoen worden de gangpaden losgemaakt.
   2. Bij het planten van zaailingen wordt de wortelzone gemout met gemalen eierschalen, bestrooid met zaagsel.
   3. Het is goed om knoflook tussen planten te planten en ook elzentakken tussen de rijen in de grond te steken (op een afstand van 1,5-2 m van elkaar). Gedroogde moeten worden vervangen door verse.
   4. Medvedka wordt afgeschrikt door de geur van goudsbloemen, peterselie, calendula, rotte vis en uienschillen. Ze houdt ook niet van de geur van jodium - jonge aanplant kan worden gegoten met een oplossing van jodiumtinctuur (15 druppels per emmer water).
   5 U kunt vallen instellen. Glazen potten worden tot aan de nek in de grond begraven, een beetje gefermenteerde jam, compote of bier wordt erin toegevoegd als aas.

   Inna MOROZOVA, Ph.D. biol. Wetenschappen.

   antwoord
 2. Irina Kryazhina, Orekhovo-Zuevo

  Om de beer en mieren te bestrijden gebruiken we ammoniak. In 10 liter water verdunnen we 3 el. lepels en geef de bedden twee keer per seizoen water. We voeren de eerste watergift uit in de lente - 3-4 dagen voor het begin van het zaaien en planten van zaailingen. De tweede - in de herfst, na de oogst.
  Als er tussen de gietbeurten een beer verschijnt, gebruiken we kant-en-klaar aas en tegen mieren - een speciale gel. Toen ze ammoniak begonnen te gebruiken,
  we begonnen twee keer minder lokvogels van de beer te kopen, en de gel tegen mieren - vier keer minder.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Twaalf jaar lang heb ik de plattelandswijsheid leren begrijpen. Sommige werken en sommige nog steeds niet. Ik wil mijn ervaring met het vechten tegen een beer delen. Makkelijker nergens!
  Maak een windmolen van een oude waaier. Bevestig de propeller aan het ene uiteinde van de stok en de staart aan het andere. Spijker de windmolen aan de paal. Het draait en draait constant en creëert een trilling die wordt doorgegeven aan de grond.

  D Twee of drie windmolens voor het hele terrein - en het probleem is opgelost. Vergeet beren.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Goudsbloem. Gebruik er een aftreksel van tegen bladluis, plant naast aardbeien tegen aaltjes.
  Belena is zwart. Gebruik aftreksels tegen bladluizen, spintmijten, rupsen.
  Gevlekte scheerling wordt gebruikt tegen jonge rupsen en kleine keverlarven.
  ouderling. Tegen kruisbesmot, mot, fruitmot, niermijt, ratten en muizen. Snijd de takken af ​​en schik ze in potten met water.
  Datura gewoon - tegen bladluizen, uitlopers, spintmijten en ander ongedierte.
  Paardenbloem officinalis. Gebruik een aftreksel tegen zuigende insecten, bladluizen, mijten etc.
  Boerenwormkruid - tegen de fruitmot, uitloper en bloemkever.
  Alsem wordt gebruikt in de vorm van aftreksels en afkooksels tegen de rupsen van de fruitmot en de kruisbesmot.
  Echte tabak en shag worden gebruikt in de vorm van aftreksels en afkooksels tegen de meeste plagen.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik las lang geleden over het gebruik van dennen- of sparrentakjes van 10-15 cm lang, ik plantte aardappelen in de gaten en mijn achterkleindochter gooide ze in elke tak van de kerstboom. Sindsdien ben ik deze bugs vergeten! Ik plant ook waar mogelijk zwarte bonen, misschien wordt de kever ook afgestoten door hun geur.
  Nu over de draadworm. Het is bekend dat hij de voorkeur geeft aan zure grond. Groenbemesters hebben me geholpen door de grond te deoxideren - witte mosterd, phacelia. Na het oogsten maak ik de bedden klaar voor de lente - ik graaf langsgroeven en bedek ze met aarde. Van boven op de grond, als het zuur is, besprenkel ik volgens de norm met dolomietmeel of limoen. Ik zaai mosterd in de tuin en erwten in de tuin voor kool.
  Het is noodzakelijk om de aarde alleen in de herfst te alkaliseren, anders kan de aardappel "behagen" met korst. Ik laat tot de lente groenbemesters in de bedden.
  Over de strijd tegen mollen. Ik las het advies: plant bonen rond de omtrek van de site. Ik heb het waar mogelijk geplant - de moedervlekken irriteerden me enorm. De voordelen van bonen zijn groot: ze nemen stikstof op uit de lucht, verrijken de grond en gaan in de herfst naar de verwerking. Molshopen zijn niet meer te zien.

  En meer over slakken, ook advies. Ik vul kleine potjes van het eten van achterkleinkinderen met maïsmeel (1 theelepel), leg het op zijn kant onder koolbladeren zodat er geen water in komt - dit is een must! Slakken houden van maïsmeel, maar niet rauw, en sterven na het eten. Dergelijke potten kunnen ook in aardbeien worden geplaatst.

  antwoord
 6. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  over de beer: ze viel aan - ze at alles op. Eenmaal op de markt hoorde ik een goed advies: rotte vis in de kuilen. Ik kocht een kilo verse sprot, hield het een tijdje thuis en groef het in de tuin in de gaten. Genoeg, de tuin is klein. Ik heb deze ongenode gast sindsdien niet meer gezien.
  Maar de slakken hadden de overhand. Ze legde de planken neer, keerde ze om en bestrooide ze met zout, zonder te verzamelen. En toen kocht ik een speciaal gif van slakken in de winkel, en ze verdwenen lange tijd.
  In 2020 verschenen ze weer - ik moest werken.

  Een insecticide redt van de draadworm: ik meng het met zand en strooi het tijdens het planten. Trouwens, mijn man zei dat de draadworm in zaagsel begint, dus ik probeer ze niet te gebruiken.

  antwoord
 7. Claudia SHUPIKOVA

  Wat voor trillers hoor je 's avonds in mei niet op de datsja: hier joelde een uil, hier knetterde een krekel vurig... Ik versta de geluiden van de natuur heel goed. Maar de laatste jaren begon ik steeds vaker het lied van een voor mij onbekende "vogel" te horen. Luid, betoverend en, interessant genoeg, altijd weergalmend vanaf de grond.
  En onlangs kwam ik een video tegen waarin ze vertelden over de bron van nachtmuziek. Het bleek dat mannetjesberen hun dekschilden tegen elkaar wrijven en dit geluid produceren, en om
  het was goed hoorbaar op een afstand van 600-800 m, sluwe mannetjes graven een nerts volgens het principe van een grammofoonbel (hij is breed bij de uitgang en wordt geleidelijk smaller). Mannetjes zitten aan het smalste uiteinde van het hol en tjilpen. De vrouwtjes horen het lied van de vrijgezellen en gaan op het geluid af.
  Nu weet ik wat deze "muzikale" plagen zijn, en in mei zal ik ze zeker jagen. Ik scheur nertsen en verzamel "trofeeën". En voor de vrouwtjes kook ik een vergiftigde traktatie. Ik kook een glas gierstpap, breng het op smaak met uien gebakken in zonnebloemolie, laat het afkoelen, voeg een ampul Regent toe (een medicijn voor Colorado-aardappelkevers). Ik trek rubberen handschoenen aan en rol de vergiftigde pap tot balletjes. Ik leg ze naast de nertsen en in de gangpaden van zaailingen, bedek ze met kommen of doppen van flessen zodat pluimvee en dieren niet vergiftigd worden. Medvedok wordt aangetrokken door de geur en na het eten van een traktatie sterven ze snel.

  antwoord
 8. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Medvedka overwon
  Nadat ik mest naar de site had gebracht, fokte en eet de beer letterlijk alles - aardappelen, uien, bieten, wortelen en, belangrijker nog, vers geplante tomatenzaailingen (eind mei). Geen van de methoden helpt. Alle hoop voor de lezers van uw tijdschrift, help!

  antwoord
 9. Tatiana

  Ik wil een paar ideeën delen om het planten en oogsten te redden.
  Ik begin met tegen de beer te vechten. Waar ik nu woon, in Oedmoertië, heb ik dit "beest", godzijdank, nog niet ontmoet. Maar in mijn thuisland, in de regio Tambov, woedt het met geweld. En mijn zussen die daar wonen worden gedwongen om alle zaailingen drie keer zoveel te oogsten, zodat ze na het planten iets over hebben na Medvedka's "streken".
  En vorig jaar vond mijn oudere zus een manier om de planten te bewaren. Ongeveer een maand voordat ze de zaailingen plantte, begon ze gezouten haringafval te verzamelen in een pot van drie liter met een strak deksel. Aan de vooravond van ontscheping heb ik deze pot met water gegoten (de geur was natuurlijk nog steeds hetzelfde, maar mest ruikt tenslotte ook niet naar parfum), daarna verdun ik een glas van deze vloeistof in een emmer water en bewaterde de gaten voor zaailingen met de resulterende oplossing. En geen enkele spruit werd geschaad door de beer!
  En een moment. Vera Vasilievna Chernova schrijft in de commentaren over hoe ze haar geliefde Irga kweekt, en betreurt dat vogels heel veel van haar bessen houden. Ik heb ook een irga die groeit en ik red haar van verdwaalde parasieten door stukjes van een bandrecorder van anderhalve meter lang aan de takken te hangen. In de zon glanzen deze linten van de geringste bries, en de vogels vliegen rond mijn irga. Bovendien doe ik deze banden in de herfst niet af en hebben ze me al een aantal jaren op rij gediend.

  antwoord
 10. Nina

  Maar dit zijn allemaal teksten. En ik wil je vertellen over ongediertebestrijding. Ik begin met de draadworm. Ooit was er zoveel gescheiden dat de helft van de aardappeloogst moest worden weggegooid. En niets tegen hem hielp. En vorig jaar besloot ik te experimenteren: bij het planten gebruikte ik zout vermengd met hete peper en mosterd. Het werkte! De aardappelen werden schoner en ongedierte kwam bijna nooit voor tijdens het rooien. Ik denk dat ik ze over drie of vier jaar eindelijk kwijt ben.

  Maar toen was er vorig jaar een invasie van knipkevers. Ik nam 20 glazen potten van een halve liter, deed er vijf of zes stukjes van gesneden oude knollen in en groef ze tot hun nek in de grond in de aardappelbedden. Binnen een week waren de potten halfvol met de kevers die erin zaten. Ik heb deze vallen leeggemaakt en weer op hun plaats gezet. En dat heb ik in de zomer een paar keer gedaan. En de kevers zijn veel kleiner geworden. Waarschijnlijk zal ik ze geleidelijk aan het hoofd bieden.

  De grond in mijn tuin is leem, zwaar en zuur. Daarom is tegen het einde van de zomer bijna alles bedekt met pissebedden. Wat te doen met dit onkruid? Ik heb geprobeerd te wieden, zodat het daarna nog sneller groeit. En toen vulde ik de spuitfles met verdunde kerosine (80 g per 1 liter water) en bespoten een gebied. En daar verdwenen de bosluizen!

  antwoord
 11. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Aan het einde van de zomer kocht ik een pond kopersulfaat en "zaaide" het door de hele tuin. Het kostte ongeveer 300 g Wat is het nut van zo'n operatie? Ik redeneerde als volgt: hier zullen herfstregens gaan, dan sneeuw, vitriool zal "smelten" en de diepten van de aarde ingaan en het ongedierte vernietigen.

  Tenminste, de ritnaald is zo zeker, want in de winter is hij gewoon ondergronds en verbergt hij zich (in de literatuur schrijven ze dat hij zichzelf kan begraven tot een diepte van 1 m).
  Later, in het huis van mijn ouders (die tegen die tijd al naar een andere wereld waren gegaan) vond ik een oude krant waarin stond dat om snel van de beer af te komen, je gewoon een zwarte winterradijs moest zaaien , waarvan de geur ondraaglijk is voor deze plaag. O goed idee! Waarom zou je het niet eens proberen? Bovendien ga ik tegelijkertijd mijn tuincollectie uitbreiden. En het belangrijkste is dat ik tijdens de verbouwing van het huis, waarmee ik aan het einde van diezelfde herfst begon, ook radijszaadjes vond, die mijn ouders ooit kochten. Maar waarom "een keer"? Afgaande op de releasedatum - 15 jaar geleden.
  Toen waren er nog geen zaadwinkels op elke hoek, en ook extra geld in die tijd (reparaties zijn bezig!), En ik besloot deze goede redenering te gebruiken, want radijszaadjes ruiken ook. Nou, ze zaaide ze overal in de tuin, midden in de sneeuw. De lente is aangebroken, alles is gesmolten en de radijs in alle bedden staat al als een bos.

  En nu zijn er meer dan 30 jaar verstreken sinds die tijd, maar ik heb de ritnaald of de beer nooit meer gezien.

  antwoord
 12. Galina Ivanovna

  Houtluizen zijn inderdaad kleine wezens, maar hoofdpijn kan veel pijn veroorzaken. Ik zal mijn opmerkingen delen. Mijn kleindochter en ik hebben zaailingen van komkommers geplant. Alle 'goodies' werden aan de gaten toegevoegd en vervolgens werden ze allemaal gemout met verrot zaagsel.

  Drie dagen zijn verstreken. We kijken, de komkommers verdorren: de ene plant is gevallen, de andere een derde. We hebben besloten om te controleren wat er in de gaten wordt gedaan. Ze groeven er voorzichtig een paar op en vonden overal grijze wormen, die ze aanvankelijk voor gewone regenwormen aangezien, maar toen ze ze van dichtbij bekeken, realiseerden ze zich dat ze zich vergisten - ze waren te kort, slechts 2-3 cm lang.
  En omdat ik niet in toeval geloof (vooral in de tuin), betekent dit dat deze wormen de dood van komkommers hebben veroorzaakt.
  We begonnen ze handmatig te selecteren met onze kleindochter - zoveel we konden, verzamelden we zoveel. Maar dit is geen optie - hoeveel meer van deze wezens onopgemerkt bleven, kan men alleen maar raden.

  En mijn tuinervaring laat zien dat als er al plagen zijn verschenen, dat degenen die in zicht waren slechts het topje van de ijsberg zijn.
  Daarna nam ik twee tabletten van het insecticide, verspreiden deze in 10 liter emmer water gegoten en direct onder de wortels van de geplante zaailingen van komkommer (krijgen een of twee kopjes per struik). Toen stond ze, nadacht en bereidde ze een andere oplossing voor, waarbij ze de andere bedden behandelde met de gaten die ze nog aan het voorbereiden waren voor aanplant.
  Komkommers een dag later na het besproeien kwam tot leven, werd groen en begon zonder problemen en verliezen.
  Dus wat voor soort gasten kwamen naar ons toe en waar vandaan? Ik begon een hoop zaagsel te controleren en zag dat het gewoon wemelde van deze wormen. Dus, het antwoord op één vraag is gevonden. Het blijft om de "naam" van vreemden te achterhalen. Ik groef in de literatuur en ontdekte dat dit de larven van de kreeften zijn. Dat is hoe ik hen leerde kennen.
  En daarna haastte ze zich om de grasmulch al onder de tomaten te controleren - er zijn ook wormen! Ik was zo bang ... Daarna schepte ik alle mulch van de wortels en probeerde ik de richels meer te luchten en het gemaaide gras te drogen. En als ze het met mulch plantte, probeerde ze het zo min mogelijk te bevochtigen tijdens het water geven, om niet de overmatige vochtigheid te kweken waar pissebedden zo dol op zijn.

  Dus, hoewel er al veel mulches zijn gewijd aan zomervakantiegangers, gebruik ik het zelf ook actief, nu doe ik het met meer voorzichtigheid, wat ik iedereen aanbeveel. En ik wens dat de tuinders meer vindingrijkheid en vindingrijkheid tonen bij het verbouwen van groenten, fruit en bloemen.

  antwoord
 13. G. Semivarov Regio Voronezh

  We hebben een beer op het complot. In de lente ploegen kassen, eten zaailingen en gaan dan naar de bedden.

  En in de composthoop werd een heel broed ontdekt. Hoe je tuin te beschermen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Geïnfecteerde compost kan niet op bedden worden toegepast. Maar het kan worden gebruikt om speciale vallen voor de beer te maken. Om dit op de site te doen, moet je gaten opgraven om compost te plaatsen en 1 ch. Lepel van het medicijn Terradox. Dergelijke ontwerpen trekken de beer aan met hun warmte. Als ze erin komen, zullen insecten sterven aan de effecten van het medicijn.

   Een gewasbescherming en in de bedden Terradoks aangebracht op de grond in het voorjaar en vroege zomer 2 5-cm diepte. Langzaam vrijgeven, het geneesmiddel werkzame stof verspreid in de bodem, waardoor een barrière tegen destructieve plagen. Het effect blijft langer dan 3 weken bestaan, afhankelijk van het bodemtype en de weersomstandigheden. Als de beer zich op de aardbeienbedden heeft gevestigd, wordt het medicijn na de oogst in de grond gebracht.

   antwoord
  • tjhs

   mag ik vragen waar je vandaan komt? Zeg niet Rusland. Ik begrijp dat. Ik ken iemand met de achternaam Semivarov. Ik vroeg me af of je familie bent.

   antwoord
 14. Andrey SAVITSKY, Krasnodar

  Sinds enkele jaren kan ik geen beer uit de tuin krijgen, die constant mijn planten verpest. In de loop der jaren heb ik echter geleerd om het aantal plagen aanzienlijk te verminderen. Hoe? Met de hulp van bier!
  Ik koop bier en laat ongeveer 50 ml in de fles zodat er een uitgesproken geur is. Ik knoop de hals vast met gaas en begraaf een fles in de tuin - met een lichte helling. Er is gaas nodig zodat de nek niet verstopt raakt met aarde.

  Aangetrokken door de geur van bier ruikt knaaggaas en dringt het in de fles. Ze kunnen niet uit de weg gaan. Ik laat de valstrik achter op 4-5 dagen. Soms is het gedurende deze tijd mogelijk om van een tiental plagen te vangen.
  Omdat de hele tuin met bierflessen niet nashpiguesh, gebruik ik meer gebroken naalden en vis ingewanden -prikapyvayu langs hun bed of in het gat bij het planten van zaailingen. Medvedki kan de geur van rottend vis of naalden niet verdragen. Deze "gaven" Ik druppelsgewijs 1 2 keer per week.

  antwoord
 15. Olga ALEKSANDROVA, Skadovsk, regio Kherson

  Jonge wortels en stengels van aardbeien, tomaten, aubergines, paprika's graag cricket eten. Om weerstaan, voor het planten zaailingen in de grond in elk putje zet een handvol gehakte noten bladeren of fijngehakt eiken (kleine chrysanten), die in de herfst wordt geoogst. De beer verliest onmiddellijk elke interesse in planten met een dergelijk additief. Je kunt ook de zaailingen van de wortel stelen en ze om het walnootblad wikkelen. Bevestig het vel bijvoorbeeld met een draad. De methode is vrij effectief, maar lastig.

  antwoord
 16. Alexander CHELYADNIKOV, p. Suhopolovaya,

  Om de mol cricket vangen, dient u een glazen pot (1-1,5 L), een nylon hoes aan te sluiten, waarbij u nabij de rand van de opening van 1-1,5 cm gesneden nemen. Van de binnenrand van de banken vet honing.
  Een val klaar om begraven te worden in de grond. Onze buurman in het dorp, wie
  mestberg van 2 koeien, vangt zo systematisch honingliefhebbers in tientallen.

  Voor muizen, op plaatsen waar ze zich ophopen, moet je de fles afdekken met een brede keel in de nek. Het binnenoppervlak van de fles is vooraf gesmeerd met magere olie en giet aan de onderkant een beetje gefrituurde zonnebloempitten. Deze smakelijke geur van de muis komt heel snel.
  Muizen komen net als de beer in de tank en kunnen niet met glibberige wanden uit de val ontsnappen.

  antwoord
 17. Galina Prishchepova

  In mijn tuin herken ik geen chemische behandelingen. Is afgetrokken of afgetrokken, hoe wrakke mensen af ​​te schrikken door middel van economische of cosmetische (zeer geurige) zeep. Het is nodig om het in grote stukken te snijden en het in zakjes te leggen (ik naai het zelf). Netango-stropdas, zodat de geur zich vrij verspreidt. En bind de zakken op de takken van bomen, en bevestig ook aan haringen langs de omtrek van de tuin.

  Zeepresten kunnen gemalen en besprenkelde bessenstruiken en stammen zijn voor extra bescherming. De zeepgeur, die alleen maar sterker wordt tijdens de regen, weert indringers van de tuin af.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Ik haast me om je teleur te stellen: de "zeepachtige" methode om ongedierte af te schrikken geeft geen negatief of positief effect, of de laatste zal minimaal en volledig onzichtbaar zijn. Ik was ervan overtuigd in mijn eigen ervaring. In een open ruimte is de geur van zeep, hoe geconcentreerd ook, verspreid en veroorzaakt geen ongedierte. Als je zeep als bescherming wilt gebruiken, kun je het in water oplossen (200 g Yul) om bessenbesjes van bladluizen te strooien, evenals komkommers en aardbeien van de mijt. Maar het meest effectieve gebruik van zeep als kleefstof in kruideninfusies - brandnetel, alsem, enz.

   Irina Gurieva

   antwoord
 18. Valentina FEDOTOVA, Nizhny Novgorod

  Slakken als zure melkproducten, dus om hiermee om te gaan, gebruik ik de 2-methode.
  Ik kies een natte plek op het perceel en leg een plank op 2-steen. Vet het bord vet in met kefir of yoghurt. Ik plaats het bord op de stenen met een traktatie beneden. Dit alles doe ik 's avonds, en tegen de ochtend, gaan er een groot aantal naaktslakken naar dit bord. Ik verzamel ze en vernietig ze.
  'S Avonds plaats ik verschillende borden met melk op het tuinperceel. Slakken kruipen in platen en ze zullen er niet meer uit kunnen komen. In de ochtend vernietig ik ze. Van tijd tot tijd herhaal ik deze procedure.
  Voor meer efficiëntie gebruik ik beide methoden tegelijk en soms wissel ik ze af.

  VOOR MEDEDELING
  In de strijd tegen slakken helpt eierschaal. Het is noodzakelijk om het te malen en rond elke plant te strooien - slakken zullen een obstakel dat gevaarlijk is voor hun omhulsel niet kunnen overwinnen.

  antwoord
 19. Oleg KOZHUSHKO, stad Skadovsk, regio Kherson.

  Ongedierte is genoeg in de tuin en in de tuin.

  Ik kan succesvol met veel van hen vechten.
  Om aardappels tegen de Coloradokever te beschermen, bespuit ik het met een infusie van elecampane. Ik neem 100 g wortels van elecampane en giet 10 l van kokend water een nacht. De emmer wordt goed afgesloten met een deksel en in een zak gewikkeld. En in de vroege ochtend bespuit ik aardappelen. Tijdens het seizoen spendeer ik 3-spuiten en vergeet de Colorado-kever.

  Vaak worden een appelboom en een pruimenboom getroffen door een vlinder, een houtachtig bijtend middel. Ze verschijnt ergens eind juni - begin juli en legt eieren aan de voet van de takken. Rupsen van deze eieren en vernietigen scheuten van bomen. Om de tuin te redden, maak ik erwtenbolletjes van watten en vul ze met benzine. Ik steek de ballen met de draad in de doorgang van de sporen en bedek het gat met klei. Na 3 dagen ontkurk ik de bewegingen en herhaal ik de procedure.

  antwoord
 20. Andrey OLHIN, Tula

  Ik plant gekweekte spruiten in bedden in plastic 1,5-2-literflessen. En dat alles om haar te redden van een beer. Eerst knipte ik de bodems van bodems en topjes af. Vervolgens maak ik met een hete spijker in de zijkanten gaten. Daarna stop ik elke fles in het gat, leg de plant erin en strooi de aarde.

  Het wortelsysteem van zaailingen ontwikkelt zich in de fles en groeit ook landinwaarts. Beren daarentegen leven in de oppervlaktelaag van de grond en kunnen daarom niet van onderaf in de plastic barrière komen en wortels opnemen. Het enige dat een beer in dit geval kan doen, is rond de wortels gaan die uit de zijgaten steken. Maar ze zijn klein en hun verlies heeft geen invloed op de ontwikkeling van de plant.

  antwoord
 21. Maxim GOVOROV, Cherepovets

  Aardappelen en Calendula - Lovely Couple

  De strijd tegen de Coloradokever leid ik prachtig - met behulp van bloemen. Na het planten van knollen rond de omtrek van het perceel en op sommige plaatsen tussen rijen, plant ik calendula. Dit lost het probleem natuurlijk niet 100% op, maar een zonnige bloem vermindert het aantal gestreepte plagen aanzienlijk.

  Bovendien, wanneer de calendula bloeit, wordt mijn site veel aantrekkelijker en krijg ik ook een genezende plant. De bouillon van de calendula bloemen helpt bij keelpijn en ontsteking van het tandvlees.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar