5 recensie (s)

 1. Nina Chechko

  In een bloemenwinkel zag ik een lelie te koop waar ik al lang van had gedroomd - LA hybride. Maar ik ben bang dat ik het niet zal bewaren voordat ik het plant - de bollen zullen rotten. Al adviseert de buurman om ze gewoon in de koelkast te zetten. Ik vraag je om de ervaring te delen van degenen die zo vroeg plantmateriaal kochten.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De angsten zijn niet voor niets: zelfs bij pretentieloze Aziatische hybriden begon de weegschaal te rotten na een week opslag in de koelkast in de verpakking waarin ik ze kocht. Toen ze dit op tijd opmerkte, sneed ze de zwartgeblakerde gebieden af, behandeld met schitterend groen, gedroogd en in potten geplant. Ze hield een lelie op een glazen loggia - hoewel er geen spruiten zijn en de bol in de grond zit, is ze niet bang voor zwakke vorst. Hoewel dit allemaal vervelend is, is uw favoriete soort later mogelijk niet in de uitverkoop te vinden.
   Overigens worden er nu ook dahliaknollen verkocht, maar deze kunnen niet eerder dan eind april met spruiten worden geplant onder beschutting tegen terugkerende vorst. Daarom bewaar ik ze gewoon in een zak met gaten in de koelkast totdat de nieren in de nek beginnen op te zwellen. En dan plant ik het in een bak ter grootte van de knol. Ik bevochtig de aarde en bewaar hem op de koelste plek in het appartement - in de keuken in een kast onder het raam.

   Gedurende de tijd dat het in een pot met aarde staat, past het wortelsysteem van de plant zich aan, en bij het overbrengen naar de volle grond hoeft het alleen maar voor de eerste keer te worden begraven en afgedekt tegen wind en zon. In het wild beginnen de spruiten onmiddellijk sterker te worden, worden ze praktisch niet ziek en bloeien ze eerder.

   antwoord
 2. Galina Ponomareva, Bryansk

  Is het mogelijk om leliestruiken in de late zomer te planten als er nog bloemen op staan?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Mijn eerste lelies kocht ik ook op de markt, samen met bloemen, maar sneed ze thuis zodat de bollen hun energie niet besteedden aan de bloei. Ik twijfelde of planten het zouden overnemen. Heb geadopteerd en zijn nog steeds in bloei! Overgrown nest op 5-6-verdeel het jaar (meestal na 4-jaar leven van lelie bloemen kleiner worden) en worden geplant vanaf half augustus tot de tweede helft van september, afhankelijk van het ras.

   Op dit moment is het niet zo heet en vochtig genoeg, hebben bollen de tijd om wortel te schieten en zich voor te bereiden op de winter, en in de lente groeien ze op volle kracht. Ik kies de plaats voor het planten waar er meer sneeuw is. Deze bloemen houden niet van nisine, hoge grondwaterstand, dus bereid je voor hen vrolijk warme, zonnige bloem bed (goed, als het onderste deel van de bus zal in de schaduw, en de kroon van bloemen in de zon, want dit elke lente ingesloten lelie laag eenjarigen om licht pritenyat in warmte).
   Bodem voor het planten put te graven en verwijder het onkruid voegen humus (bucket per sq. M) en hout as (polvedra per sq. M), en vervolgens, tijdens het landen, rollen in elk putje knijpen samengestelde meststof. Begraaf de bollen drie hoogtes, de afstand tussen hen - 30 cm tussen de rijen - 60 cm hoger is beter om te kijken naar de achtergrond van de bloembedden, de hieronder genoemde, -. Aan de voorzijde. Voor de winter zijn verse aanplant slechts licht bedekt met grenen strooisel of goed gerepareerde mest.
   Lidia KOSTIN, regio Voronezh

   antwoord
 3. Svetlana MISKEVICH, stad van Safonovo, Smolenskaya obl.

  Lelies OT-hybriden worden niet tevergeefs lelieboom genoemd, omdat ze in de hoogte 2 m kunnen bereiken. Ze hebben grote bloemen (diameter 20-30 cm). De hybriden bloeien in juli en deze pracht gaat door tot 1,5 maanden. Ze staan ​​lang in een boeket. Lelies van deze groep houden van de zon en van vruchtbare, brokkelige gronden. Ze tolereren geen overmatiging, dus moeten ze niet in het laagland worden geplant en moet zand worden toegevoegd aan dichte zware grond.

  Ik voed de lelies met de rotte compost, as en verdunde waterpokken in het water (1: 20). Als de lelies overvoerd zijn, zullen ze beginnen te groeien en bloeien, maar de bollen zullen zich slecht vormen. Verzwakt, in de winter kunnen ze sterven.
  In het najaar sneed ik de planten op het niveau van de grond. In vergelijking met oosterse lelies zijn OT-hybriden beter bestand tegen verkoudheid, maar voor de winter van planten is het beter om dekking te bieden met humus of naaldval.

  Als de lelie meer dan 3-jaren op één plek groeit, dan heeft deze 2 of zelfs 3 bloeiende stengels. Aan het einde van de zomer moet een dergelijke struik worden uitgegraven, waarbij de ui wordt verdeeld door het aantal bloeiende stengels en deze delen worden geplant, eerst de wonden worden besprenkeld met steenkool en vervolgens wordt behandeld met carbofos.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar