hoe 1

 1. Tatiana STEINERT, Ph.D. landbouwwetenschappen, Novosibirsk.

  Decoratieve boog-anzur

  Deze verzamelnaam omvat vijf soorten meerjarige uien: Aflatun, reusachtig, lang, Rosenbach en hoogste. Uiterlijk lijken ze erg op elkaar, verschillen ze alleen in botanische en subtiliteiten: de structuur van de bloem, meeldraden, stampers.

  De eerste green van deze bogen verschijnt zelfs in de sneeuw. De vroegste bloei vindt eind mei en begin juni plaats. Sommige bloeien later, in juli-augustus. De diameter van de bolvormige bloeiwijzen varieert van 6 tot 12 cm.
  Het groeiseizoen van de Anzur-ui is erg kort: na de bloei sterft het bovenstuk. Het wordt vermeerderd volgens het tulpenprincipe, maar het wordt niet jaarlijks opgegraven, maar om de 3-4 jaar eind augustus en begin september. Als de ui niet wordt geplant, wordt hij kleiner, gaat hij de diepte in en neemt de sierlijkheid van de bloeiwijzen af.

  Bollen smaken
  Als je ze vers probeert, zal de smaak te bitter lijken en zal de geur onaangenaam zijn (vanwege het gehalte aan speciale stoffen - saponinen). Het wordt aanbevolen om ingeblikte uien te gebruiken, maar deze moet eerst twee weken in gezouten water (1 theelepel / L) worden gedrenkt en moet dagelijks worden ververst.
  Wanneer de oplossing de bitterheid naar boven haalt, worden de uien gepekeld als gewone knoflook of uien. Het blijkt ook een voortreffelijke gastronomische lekkernij te zijn. Het past goed bij vleesvisgerechten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar