4 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Deze zomer kwam ik voor het eerst zoveel bladluizen tegen dat zelfs de bladeren van de kool waren vervormd, de koolhoofden niet paren en de paren die waren gekoppeld waren los. Ik probeerde kool te spuiten met zeepwater (200 g per 5 l water), afkooksels van stinkende gouwe en duizendblad (400 g vers gras in 10 l water), maar het resultaat is bijna onmerkbaar. Wat te doen
  Elena MASLOV,

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Bladluis is een kwetsbaar insect, maar het vermenigvuldigt zich snel, dus slechts een paar individuen zijn voldoende om de dode kolonie in vijf tot zeven dagen volledig te herstellen. Vooral in augustus hebben kool en dille last van bladluizen. Hoewel er niet heel veel ongedierte is, inspecteer je elke 5-6 dagen planten en vernietig je insecten handmatig.
   Als de bladluizen merkbaar groter worden, besproei de planten met een bio-insecticide verdund volgens de instructies (Fitoverm, Akarin, Dachnik), herhaal de behandeling na 3-4 dagen. Gedurende deze tijd moeten de plagen sterven. Trouwens, de zomerbewoner vernietigt niet alleen bladluizen, maar jaagt ook mieren weg.
   Als het hard regent, is het sproeien van planten nutteloos. Giet in dit geval de kool (niet dille!) Met een systemisch insecticide verdund volgens de instructies (Ultor, augustus, Adam). Oogsten is niet eerder mogelijk dan 30 dagen na gebruik van het medicijn.

   Anna LEBEDEVA, Master of Perm University of Agriculture and Technology

   antwoord
 2. Anna ARAKELOVA, Sint-Petersburg

  Koolluizen willen graag op de onderkant van de bladeren zitten, dus deze delen van de plant moeten vaker worden gecontroleerd. Anders loop je het risico dat je een plaag ontdekt als de bladeren beginnen te krimpen en krullen.
  Om bladluizen op het koolbed te voorkomen, is het noodzakelijk om de vruchtwisseling te observeren en niet tweemaal op dezelfde plaats kool te planten. Maar uien, mosterd, dille, munt, kamille, basilicum zijn uitstekende voorlopers en buren voor kool. Hun heldere geur van bladluizen is niet naar hun smaak. Bovendien trekken geurige planten insecten aan die bladluizen doden.

  Als de aanplant klein is, kunt u de bladluizen handmatig verwijderen of met een krachtige waterstraal. Laat je gewoon niet te veel meeslepen om de planten zelf niet te beschadigen. Andere bewezen methoden - beplanting verwerken met een oplossing van teerzeep met as, een afkooksel van uien en knoflook (samen met kaf), tabakstincturen of afstoffen met droge tabak. Al deze producten zijn veilig voor mensen en andere culturen, maar ze kunnen ze niet verdragen.

  antwoord
 3. 3. DEMCHENKO, Arkhangelsk

  Tuinders zijn unaniem in hun verlangen om groenten en fruit te eten zonder chemicaliën. En om het te verlaten, hebben we insect-roofdieren nodig. In Europa worden ze speciaal naar de tuinen gebracht en huizen voor overwintering gebouwd. En wat doen we?

  Toch is het niet dat we nog steeds een milieubewustzijn hebben om serieus huizen voor insecten en spinnen te bouwen, behalve voor de lol met kleinkinderen. Trouwens, er is niets ingewikkelds - hetzelfde vogelhuisje, maar in plaats van het vluchtgat is er een grill en binnenin is er spaanders of hooi. Maar we kunnen onze helpers in het voorjaar voeden - in de winter plant ik bijvoorbeeld hun favoriete planten. Voor roofzuchtige wespen en vliegen - madeliefjes, madeliefjes, munt, tijm.
  Ruiters en os worden aangetrokken door bloemen van dille, anijs, wortelen, mosterd. Noodzakelijkerwijs planten-honingplanten nodig (oregano, munt, melissa). Bijna alle nuttige insecten eten nectar, dit verhoogt hun vruchtbaarheid. Dus, ze zullen meer ongedierte vernietigen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar