7 recensie (s)

 1. Marina RYKALINA

  Courgette op de vensterbank

  Ik zal nog meer zeggen: ik heb zelfs geprobeerd om thuis watermeloenen te kweken. Dit is een onweerstaanbare passie en interesse. Ik vind het heerlijk om tussen de planten te zijn, ik voel me er goed bij.
  Op de foto - Hugo's courgette in een pot. De knappe man groeit goed onder fytolampen. Net op tijd voor de vakantie rijpen sappig jong fruit erop.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Courgette is rijk aan kalium, calcium, magnesium, zink en koper, en bevat ook vitamine A, B, B2, C, PP. Het onvoorwaardelijke voordeel van fruit met een laag caloriegehalte. Er zijn slechts 100 calorieën per 24 g groente.
   Het belangrijkste bij het groeien
   Hoe en wanneer de zaden moeten worden gezaaid, zal iedereen het zelf uitzoeken (de timing en het schema staan ​​meestal op de verpakking aangegeven). Voor containers worden vroege hybriden geselecteerd, zoals Marina's.
   De pompoen heeft ondanks zijn ondiepe wortelsysteem een ​​voldoende diepe container nodig. Drainage moet op de bodem worden gelegd met een laag van 5 cm. Onder de container wordt een bak geplaatst om overtollige vloeistof af te voeren. Je zult vaak water moeten geven - de plant houdt van water.
   Het beste substraat is zaailingenaarde (bijv. Terra Vita). Je kunt er een handvol biohumus aan toevoegen (verdere bemesting is niet nodig).
   Taisiya ALEKSEENKO.

   antwoord
 2. Lydia Averkeeva, Dnipro

  Mulch en afkooksels - het geheim van de oogst

  Met de komst van 5-6 is de folder zeker een mulching-courgette. Ik merkte dat de meeste van deze planten hooi als mulch houden. Het houdt perfect vocht vast, de vruchten raken de grond niet, en de planten zelf worden zelden ziek. Waar, één keer per week in 3-4, moet je mulch toevoegen: het wordt snel gecomprimeerd en begint te ontbinden.

  Vruchten worden geoogst, zodra ze de lengte van 15-17 hebben bereikt, zie je. Als je dit minder vaak doet, beginnen de planten minder bloemen te vormen.

  Bij droog weer één keer per week courgettes water geven. Bij het water geven op 5 l water voeg ik 1 Art. aardappel, bieten of wortels bouillon (ik kook groenten voor salade zonder zout).

  antwoord
 3. Alevtina GROMOVA, regio Kaluga

  In de kindertijd gingen we vaak naar de plek van mijn tante in het dorp. Ik herinner me dat ze dat zei om een ​​goede oogst van courgettes te krijgen die ze nodig hadden om te behagen. Nu heb ik mijn eigen site en probeer ik ze te behagen volgens de verbonden van mijn tante.

  De grond in mijn tuin is verzuurd en de courgettes houden daar niet van. Ik daarom elke val gemalen dolomiet kalk meel (350 1 g per vierkante. M) en voeg de veer in het bed van vliegas uit het bad.
  Om meer vrouwelijke bloemen in courgette te binden, plant ik ze alleen op een zonnige plaats en laat ik ook geen verdikking van gewassen toe (ik zaai volgens het patroon van 50 × 50 cm). Om planten beter door de zon te laten belichten, breek ik te grote bladeren uit.
  In geen geval voed ik de planten met organische of stikstofmeststoffen - courgette kan vet worden ten koste van de vruchtzetting.
  Bij slecht weer, wanneer de insecten niet veel vliegen, ik weet het afstoffen in de "handmatige modus" -sryvayu mannelijke bloem (zonder verdikking onder de bloem) en breng het op vrouwen.
  Als het in de zomer erg heet en droog is, kan de opbrengst van courgettes afnemen als gevolg van een gebrek aan vocht. Daarom, in de droogte, verhoog ik de watergift. Als het regenachtig weer is, dek ik ze af met een film en leg ik de borden onder de vrucht.

  antwoord
 4. ALSIA ATANOVA, Lipetsk

  In de warme en regenachtige zomer was de oogst van courgettes zo groot dat we de struiken moesten verwijderen voor hun natuurlijke veroudering.
  Planten in die tijd waren krachtig, de diameter van de struiken bereikte 1,5 m. We verwijderden ze samen met klein gevormde eierstokken (ongeveer 6-8 cm lang) in de composthoop.
  Na 2 weken, merkten we per ongeluk bovenop de toch al droge toppen vol met 20-25-centimeter jonge courgette. Ze kwamen voort uit de eierstokken, wanneer planten niet langer voeden met de grond!

  Dat wil zeggen, de vruchten hadden voldoende voedingsstoffen van de gesneden plant om tot een dergelijke waarde te groeien.

  antwoord
 5. Yuri Semyonovich Zakharov, Volgograd

  We oogsten al enkele weken courgette. Eerst planten we zaailingen.
  Ik kies meestal niet stoffige cijfers. Container zaailingen doen: een grote fles water zonder de keel en de onderkant van de wind de film in meerdere lagen teneinde een pot met bodem te verkrijgen, vast met tape, neem de fles (behoeft slechts vorm). De filmpot is gevuld met aarde, ik zaai het 3-zaad, ik laat een plant van de gekiemde zaden. Zaailingen geplant op de leeftijd van 20-25 dagen in een gesloten gebied. Op elke plant geplaatst draad koepelvormig gestel, waarbij rekening afdekfolie, en bovenop de bussen, zet de totale parnichok hoge bogen en film, lage bumpers. Onder het tafelzeil wordt de temperatuur rond + 15 ° С gehouden. In zo'n thermoskan rijpt de oogst snel.

  antwoord
 6. Marina KUZNETSOVA, de stad Smolensk

  De grillen van de vroege courgette

  Hoe eerder de courgette op tafel verschijnt, hoe lekkerder hij is. Daarom zaai ik in de tweede helft van april zaden voor zaailingen. Mijn ramen liggen op het zuiden, dus er is geen achtergrondverlichting nodig. Maar je moet het luchten vergeten - courgette kan helemaal geen tocht verdragen.
  Om de wortels van de plant niet te beschadigen bij het verplanten in de volle grond, zaai ik elk zaad in een aparte beker. Ik voer de zaailingen twee keer: de eerste keer in de week nadat de spruiten verschijnen, voeg 1 theelepel toe aan 1 liter water voor irrigatie. superfosfaat en ureum. De tweede keer na 1 dagen - voor 2 liter water voor 10 theelepel. houtas en nitrofosfaat. Ik voer de gebruikelijke watergift uit met warm water

  1 keer in 5 dagen. Een week voor ontscheping ben ik courgette aan het maken. Maar zelfs verhard, ze kunnen de kou niet verdragen, dus in de eerste 2 weken na de landing houd ik een film bij het bed in geval van vorst.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar