4 recensie (s)

 1. Victor Radchenko, Samara

  De herfst rook naar het perceel voor aardappels, en vanaf de top zaaide koolzaad in de winter.

  Later kreeg ik te horen dat het rietje alle stikstof uit de grond zou "trekken" en dat de aardappeloogst slecht zou zijn. Wat moet ik in het voorjaar doen om de situatie op te lossen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   In het beschreven geval zal stro de bodemstructuur en luchtuitwisseling verbeteren, wat de verwerking ervan zal vergemakkelijken. Maar microben hebben inderdaad veel stikstof nodig om het grof materiaal, hoofdzakelijk bestaande uit cellulose, te ontbinden. Daarom nemen micro-organismen wat nodig is uit de grond en als er niets wordt gedaan, zullen de aardappelen gebrek aan voedsel hebben. Dit zal de opbrengst negatief beïnvloeden.

   Als stikstof voor iedereen genoeg is, voeg je in de lente, zodra de sneeuw smelt, ammoniaknitraat of ureum toe aan de site in de verhouding van 2 st.l. op 1 sq.m. Als u aan het begin van de zomer merkt dat de aardappelbladeren bleek zijn geworden, voeg dan zoveel stikstofmeststoffen toe.
   Houd er in de toekomst rekening mee dat het beter is om stro vooraf te strooien met mest. Overtollige stikstof in de mest zal het stro ten goede komen en de vrijgekomen lucht zorgt voor een snelle massale herhaling.

   antwoord
 2. Dmitry Belyaninov

  Klopt het dat hoe meer er in het zaadknoloog zit, hoe meer 9 er nieuwe knollen zullen groeien? Zo ja, is het dan niet rendabeler om grotere knollen te planten, bijvoorbeeld meer kippeneieren - zullen er echt meer van zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   In het algemeen, ja, het aantal spruiten (ocelli) is afhankelijk van de grootte van de baarmoederknol. Van kleine knollen vormen meestal slechts een of twee hoofdstelen met een klein aantal stolonen en knollen. Maar het oogsten van knollen van dergelijke planten is in de regel groter. Grote baarmoederknollen vormen in feite grotere stengels en knollen, maar kleiner.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar