12 recensie (s)

 1. Dmitry Losev, verzamelaar, Tver

  Op het mestpakket staat de dosering berekend voor een grote (meestal 10 liter) hoeveelheid water, maar heb je niet zoveel nodig? Natuurlijk kun je de juiste hoeveelheid meten met behulp van weegschalen (keuken, zak, sieraden), maar ik doe het vrijelijk zonder.
  Ongeveer 10 g kunstmest wordt zonder glaasje in een eetlepel gedaan (5 g in een theelepel). Ik giet het mengsel op een vel papier, maak een gelijkmatige strook en verdeel het met een plastic kaart in 10 identieke delen - ongeveer 1 g. Daarna heb ik een van de stapels doormidden gesplitst.

  GEMETEN onderdelen worden handig opgeborgen in papieren enveloppen of ritszakken op een donkere, droge plaats.

  antwoord
 2. Julia, s. Karabanov, regio Jaroslavl

  Het is niet mogelijk om elke keer meststoffen op de weegschaal te wegen. Ze zeggen dat vóór de maat van alles een luciferdoosje was. Maar hoe het te gebruiken - hoeveel past er in? Hoe en op welke manieren kunnen meststoffen in de tuin worden gewogen, als ze nodig zijn in microgrammen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Lieve Julia! Luciferdoosjes zijn nu anders, maar vroeger was het als een eetlepel - 20 g Bestel beter een set plastic maatlepels in online winkels, van 1 g tot 50 g De keuze is enorm.

   antwoord
 3. Valentina Sredina, Kurgan

  Ik heb gelezen dat het beter is om de planten met minerale meststoffen in twee fasen te voeden: verdun de helft van de norm die in de instructies wordt vermeld, voer de groenten en herhaal twee dagen later de voeding met de tweede helft van de meststof. Zo ervaren planten voeding beter en beginnen ze zich sneller te ontwikkelen. Is dat zo?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Als u de optimale aanbrengtijd, geschikte combinaties van meststoffen en hun doseringen in acht neemt, is het helemaal niet nodig om de bemestingsperioden in delen op te splitsen.
   Het punt is dat meststoffen die in de grond komen, in een vorm moeten gaan die toegankelijk is voor planten. Dit kost enige tijd, en pas nadat het is verstreken, kunt u er zeker van zijn dat de groenten voldoende voeding krijgen. Pas zoveel mest toe als nodig is voor een bepaald gewas in een bepaalde ontwikkelingsperiode. Meestal staat alle informatie in de instructies voor het medicijn.

   antwoord
 4. Mikhail Shaydak, p. Ostrogozhsk, regio Voronezh.

  We brengen onze druiven, meloen, watermeloen en tomaten naar de nieuwjaarstafel. Perfect bewaard, verlies de smaak niet. Ik heb dit patroon opgemerkt: de stabiliteit van het fruitweefsel is afhankelijk van de gebruikte meststof. Records voor het behouden van kwaliteit worden vastgelegd door die watermeloenen, meloenen, druiven, die nog steeds op organisch materiaal worden geteeld. Als minerale meststoffen matig worden toegevoegd aan organische meststoffen, worden de vruchten medium opgeslagen. Als u mineraalwater misbruikt, kunt u niet hopen op een lange opslag van het gewas: de vruchten beginnen zeer snel te verslechteren.

  antwoord
 5. Taisa

  Allereerst moet u onthouden dat stikstofmeststoffen worden aangebracht op het oppervlak van de grond of bij ondiep ploegen, terwijl fosfaat- en kalimeststoffen worden gebruikt tijdens diepe teelt van de grond. Mineraal
  meststoffen geven een groter effect wanneer toegepast op humusrijke grond.
  Bij het mengen van verschillende meststoffen moeten de volgende regels in acht worden genomen:
  alleen droge vormen van meststoffen worden gemengd;
  het is onmogelijk om ammoniakvormen van stikstofmeststoffen (ammoniumnitraat, ureum, ammoniumsulfaat) te combineren met alkalisch (kaliumsulfaat, calciumnitraat, houtas);
  ureum en superfosfaat mengen niet.
  Het is noodzakelijk om de grond periodiek op zuurgraad te controleren, omdat het constante gebruik van verschillende meststoffen de pH van de grond kan veranderen.

  antwoord
 6. Oleg KOZHUSHKO, stad Skadovsk, regio Kherson.

  Ik voed tuinplanten elke 12-14-dagen, wissel organische, mineralensupplementen en plantaardige topdressings gemengd met organisch en mineraalwater.

  Bemesten tijdens de bloei in een vat volume 100 l-legt 5 6 kg gehakte brandnetel en goosefoot (verzamelen voor de bloei), aan dezelfde emmer vloeibare toorts 1 en 10 art. l. houtas, wordt water toegevoegd, werd het geheel geroerd. Een week later werd de infusie opnieuw geroerd en water de planten (in 1 2-liter onder elke).
  Bemesten in de vruchtlichamen periode, als er de uitwerpselen, in hetzelfde vat bucket 1 2 slappe uitwerpselen en nitrophosphate cup, vul het vat met water geroerd en liet 5 dagen. Voordat bemesten opnieuw geroerd infusie en water planten op -1 2 1 liter per bus. Er is een andere optie: gegoten in het vat van vloeistof toorts 1 emmer, voeg water toe, slaap 1 glas van ureum, geroerd, dringen 5 dagen.

  Ik voer 5 l aan op 1 sq. M. m.
  Alle bemesting wordt gedaan na het water geven van de planten met gewoon water.

  antwoord
 7. Violetta SHAMARA, p. Charivnoe, Kherson reg.

  Vrijwel alle tuingewassen in de zomer hebben bemesting nodig, maar we moeten rekening houden met de aard van de grond, het type meststof en de ouderdom van de plant.
  Looiers bevatten bijvoorbeeld sporenelementen en vereisen niet zo vaak bemesting als zandige bodems. De laatste hebben zelfs meer behoefte aan extra voeding als er langdurige regen valt.
  Wat het type meststof betreft, worden de stikstofhoudende additieven tot midden juli ingevoerd. Als u ze later gebruikt, heeft de plant geen tijd om zich voor te bereiden op de winter en kan ze zelfs sterven. In de tweede helft van de zomer, in de herfst, worden fosfor-kalium topverbanden meestal geïntroduceerd, die bijdragen aan de rijping van het fruit en de voorbereiding van de plant voor overwintering. De verhoudingen aangegeven op de verpakking moeten strikt in acht worden genomen. Als de plant bijvoorbeeld wordt overvoed met stikstof, zal hij weelderig groen hebben, maar de bloei zal met een vertraging plaatsvinden en de vrucht zal klein zijn.

  Je kunt planten planten door de grond of door te sproeien. Alleen de concentratie van meststoffen met bladafdekking moet veel lager zijn. Sproeien moet 's morgens of' s avonds worden gedaan. In de hitte droogt de voedingsoplossing snel en kunnen de planten worden verbrand.
  Jonge bomen en struiken in het jaar van groei van 1 hebben geen extra bemesting nodig als er tijdens het planten meststoffen worden toegevoegd.

  Bomen die wordt toegevoerd door het gat of groef: men moet een uitsparing 20 23-cm langs de rand van de cirkel rond-stam graven en giet ze tot mest opgelost in water (evenals granulaten kunnen worden gerepareerd).

  antwoord
 8. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Sinds het midden van de zomer moeten fosfor en kalium, die verantwoordelijk zijn voor de rijping van de nieren en ook voor de opslag van voedingsstoffen in de ondergrondse organen van planten, de overhand hebben in meerjarige bloementeelt.
  Meestal worden kalium en fosfor in droge vorm toegepast.

  Ze worden in de groef (rond de struik) gegoten, bedekt met aarde - en dan morsen ze de grond goed rond.

  Dit is nodig om de plant beter winterklaar te maken en daardoor perfect te overwinteren. Voor de meeste kruidachtige gewassen is het voldoende om elke twee weken een eenvoudig superfosfaat van 50 g / m2 en 20 g / m2 kaliumsulfaat toe te voegen.

  antwoord
 9. Galina PETUKHOVA, Penza

  Voordat u tuingewassen voedt, zou het leuk zijn om erachter te komen - wat missen ze eigenlijk?
  De tip moet worden gezocht in het uiterlijk van planten, de eigenaardigheden van hun ontwikkeling.
  Neem bijvoorbeeld komkommers. Als het blad krachtig, donkergroen is, zijn de bladeren groot, de scheuten snel groeien, dan zijn ze goed met de basis stikstofvoeding. Extra voeding van slurry of ammoniumnitraat zal alleen de groei van de toppen ten nadele van vruchtdragers verhogen en kan accumulatie van nitraten in fruit veroorzaken. Maar als het blad klein, bleek, dun en hard zweep de vruchten van bochten met een dikke bodem en dunne punt (fig. 1), de infusie van toorts zal zeer nuttig zijn.

  Bij een gebrek aan kalium krijgen de komkommerblaadjes een karakteristieke lichte, droge rand en worden de vruchten "haken aan de andere kant" - mager aan de stengel en verdikt aan de punt (afb. 2). In dit geval moeten planten dringend worden gevoed met een infuus van as of een gemakkelijk oplosbare kalimeststof.
  Het ontbreken van fosfor manifesteert zich als gele en bruine vlekken op de bladeren, de val van bloemen en eierstokken. Lijkt op bladeren en wanneer er een tekort is aan veel sporenelementen: magnesium, ijzer, molybdeen, zwavel. Daarom is het in dergelijke gevallen beter om een ​​complexe micro-elementenmeststof te gebruiken, en tweemaal: giet water met micro-elementen onder de wortel en spuit op de bladeren.

  Fosfor wordt slecht opgenomen door de wortels bij lage temperaturen. Het is mogelijk dat planten geen topdressing nodig hebben, maar een nachtopvang of water geven met warm water.

  podkormka-ogurcov

  antwoord
 10. Galina PETUKHOVA, Penza

  Nitrofoska is een klassieke meststof die ik voor elk tuinseizoen koop. Het bevat stikstof, fosfor en kalium. Voor tuinieren neem ik nitrofoska, waar al deze elementen in gelijke hoeveelheden zitten.

  Om geen energie te verspillen aan vloeibare topdressing van komkommers en tomaten, giet je op 1 tsp. droog nitrophosks in elk putje. In deze kunstmest zijn er high-speed en "long-playing" -substanties. Aldus begint stikstof, die de groei van het bovengrondse deel van planten beïnvloedt, zich te manifesteren onmiddellijk nadat de korrels zijn ingebed in vochtige grond. Maar fosfor manifesteert zich in een paar weken. Maar dit is goed, omdat het bijdraagt ​​aan de vorming van eierstokken en de groei van fruit. Als ze vol beginnen te raken, zingen, komt hier op de arena kalium, wat hun smaak verbetert.

  Onder andere groenten en bloemen maak ik ook nitrofosk bij het planten. Je hoeft niet bang te zijn dat nitraat zich als gevolg van kunstmest ophoopt in de vruchten. Het belangrijkste is om het additief strikt volgens de instructies toe te voegen. Dan wordt nitrofoska een trouwe assistent in de strijd om het gewas!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar