6 recensie (s)

 1. Nadezhda Zhukovskaya, regio Smolensk

  Vertel me, wat is er met de perzik (foto)? Afgelopen herfst geplant, in de lente hebben ze gespoten voor curiteit. En in de zomer verschenen dergelijke vlekken op de bladeren ...

  Folk Remedies voor Moniliasis en Curly

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - U hebt het probleem correct geïdentificeerd - curiteit. De eerste tekenen van de ziekte verschijnen in het vroege voorjaar tijdens de knopbreuk. Het ontwikkelt zich meestal bij hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen. De meest gunstige periode voor ziekte is een koel en langdurig voorjaar.
   Controlemaatregelen
   Behandel in de herfst, aan het einde van de herfst, de kronen en stammen met een ureumoplossing (500-700 g per 10 liter water).
   In het volgende seizoen zijn preventieve maatregelen nodig om bladkrul tegen te gaan. Op de zwellende knoppen, maar zelfs voordat ze bloeien (de groene kegelfase), besproei de perzik met een oplossing van kopersulfaat of Bordeaux-vloeistof (300 g per 10 l water). Gebruik voor de bloei (roze knopfase) een van de fungiciden - Topsin-M, Horus, Strobi, Ridomil Gold (volgens de instructies). Na de bloei - voorbereidingen Skor, Tilt. Indien nodig 14 dagen na de laatste behandeling de spray met Skor herhalen.

   antwoord
 2. Alla TAENKO, Izyum

  Toen ik eenmaal las dat als je hoge tomaten onder een perzik plant, de boom niet ziek zal zijn van gekrulde bladeren. Ik besloot een experiment uit te voeren. Het tomatenras maakt niet uit, ook de rijpingsperiode.

  Een paar struiken gekweekt in zaailingen. Tegen de tijd van planten in de grond (eind april) waren de planten al meer dan 1 m. In een cirkel met bijna stengel, groef een perzik een geul van 10 cm diep, plantte 3 zaailingen en bond de toppen aan de takken. Van zonnebrand (de eerste keer) en terugvorst, gooide een oude tule op tomaten. En wat denk jij? Peach was echt niet ziek!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Ik ben nog nooit een positief resultaat van zo'n buurt met tuingewassen tegengekomen. En ik geloof niet dat de vluchtige productie van tomaten de weerstand van perziken tegen gekrulde bladeren kan beïnvloeden. Hoogstwaarschijnlijk was het jaar waarin de tuinman het experiment uitvoerde niet gunstig voor de ontwikkeling van een veel voorkomende ziekte. Gewoon toeval dat de perzik niet ziek werd. Maar dit jaar verwachten we door een abnormaal warme winter een uitbraak van infectieziekten en een toename van de plaagactiviteit. En als de zomer ook koel en regenachtig is, zoals voorspeld, zal dit de situatie alleen maar verergeren. Daarom raad ik ten zeerste aan om traditionele remedies niet te negeren (in het voorjaar zijn het voornamelijk koperpreparaten). Gebruik ze op tijd en volgens de instructies.

   Julia KONDRATENOK, fokker-fytopatholoog, Ph.D. landbouwwetenschappen

   antwoord
 3. Elena PETRENKO, kwekerij

  Krul van perzikbladeren is een van de meest voorkomende ziekten van deze cultuur, die zich aan het begin van het seizoen manifesteert en zich snel ontwikkelt. Onder de klap van de schimmel vallen de bloeiende bladeren - ze worden amber of roodachtig roze met een ongelijkmatig (golvend) oppervlak. 10-12 dagen na infectie vormt zich een witte wasachtige coating aan de onderkant van de bladeren. Het centrale deel van de bladplaat zwelt op, de randen zijn gebogen. Jonge scheuten zijn ook vervormd. Het is belangrijk om de verwerkingstijd niet te missen. Hier is mijn schets.

  Voordat de knoppen opengaan, besproei ik de perzik met een tankmengsel van biologische producten: voor 10 liter water - Planriz (50 g), Trichodermin (100 g), Pentafag-C (100 g) en wat fungicide, maar de helft van de aanbevolen dosis (bijvoorbeeld Chorus - 1 d).
  Ik snij en verbrand de aangetaste bladeren, scheuten (tekenen van de ziekte worden uitgesproken in mei).
  De volgende twee behandelingen zijn direct na de bloei en 10-15 dagen daarna. Ik gebruik het hierboven beschreven tankmengsel, alleen fungicide neem ik Skor (1 g per 10 liter water).

  antwoord
 4. N. Pereshivkina

  Ze stond op het punt om over een perzik te schrijven, toen een lezer uit Koersk mij voorging. Maar toch, ik zal iets verduidelijken: wat stond er niet in haar brief en wat moest ik onder ogen zien.
  Dus kocht ik mijn zaailing van het ras Vityaz in mei op de markt. Hij droeg zelfs bloemen. Ze plantte niet echt op iets, want de buren zeiden dat ze probeerden zowel perziken als peren te planten, maar dat lukte niet.
  Perzik groeit niet in ons gebied - misschien omdat ons grondwater dicht bij de oppervlakte ligt, misschien om een ​​andere reden. Maar ik besloot het zelf te proberen en trok mijn eigen conclusies. Ze plantte zich volgens alle regels en begon als een klein kind voor haar te zorgen. Mijn perzik overwinterde en in het voorjaar barstte de schors erop. Ik nam een ​​scherp mes, behandelde het met kaliumpermanganaat, maakte de beschadigde plekken schoon en met behulp van een spons
  gevoed de wonden met briljant groen, en twee dagen later geïmpregneerd alle scheuren met kaliumpermanganaat.
  Maar in het eerste jaar werd mijn Vityaz verhard en begon hij de bladeren weg te gooien. Wat te doen Ik heb de namen van preparaten in het oude boek van krullende perziken afgetrokken, ben gaan winkelen, maar deze fondsen worden niet geïmporteerd. Een verkoper legde uit dat ze duur zijn, er is geen vraag, dus ze bestellen ze niet.
  Laten we verder kijken wat er kan worden gedaan. Ik vond een recept: als de perzik al is uitgehard, neem 200 g duizendblad, brouw, koel, verdun 10 l water en strooi overvloedig in de boom. De eerste keer dat ik duizendbladgras in een apotheek kocht, is het nu droog land zelf, omdat het veld naast het huisje ligt en het daar veel groeit. Na een week herhaal ik alles om het resultaat te consolideren. Voor de winter verwarm ik de boom met strooisel uit het kippenhok, droge goudsbloemen, bladeren - alles wat bij de hand is.
  Ik plantte een perzik in het 2013-jaar en deze bloeide elk jaar. De buren vroegen ironisch: "Wel, wanneer proberen jullie je perziken, Vasilyevna?" En tot slot, in 2017, d.w.z. vier jaar later werd mijn perzik geboren. Ja, hoe! Groot, schoon, groot fruit.
  En toen maakte ik een fout - ik haastte me om de vruchten te verzamelen. Het was al eind september - ik was bang dat het kouder zou worden in de tuin en dat ze zouden bevriezen. Ze verzamelde ze enigszins onvolwassen, in de hoop dat ze rijp zouden worden, maar het blijkt dat ze niet alleen rijpen, maar ook snel verslechteren. Ik concludeerde: je kunt niet haasten! De variëteit is laat rijp, dus laat de vruchten aan de boom rijpen. Pas als de eersten beginnen te vallen, komt de tijd om ze te verzamelen.

  Vorig seizoen deed ik dat en verzamelde ik twee emmers heerlijke perziken! En ik at mezelf en ik kookte de jam. En nu zwijgen de buren om de een of andere reden ...

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar