hoe 1

 1. Helena

  Ik weet het niet, misschien zullen mijn woorden voor iemand te categorisch lijken, maar ik denk dat prei de vriendelijkste is voor tuinders (vooral beginners), omdat de zorg ervoor helemaal niet ingewikkeld is. Houd alleen de bedden schoon van onkruid (vooral, volgens mijn waarnemingen, pissebedden storen hem), regelmatig water (hij is nog steeds een watervissoep, dus ik giet royaal alleen water in de groeven zodat vocht sneller naar de wortels komt) en voer met organisch materiaal.

  Bij de laatste moet men echter voorzichtig zijn: de verse mest is gecontra-indiceerd (eenmaal in gedachteloosheid heb ik deze mest volledig verpest) en te veel in stikstofgrond is hij ook erg gevoelig. Daarom moet elke mineraal "kruiden" Ik ben niet dol op, en leg alle hoop mulch, die rijkelijk sieren de bedden met prei: hij zou krijgen van het is wat het meest nodig is, en vocht het zal weer in het land te houden.

  In de afgelopen paar jaar heb ik een experiment met lean uitgevoerd. Omdat het zich in de eerste helft van de vegetatie langzaam ontwikkelt, om zijn kracht, water en plaats in de tuin te behouden, begon ik gezamenlijke aanplant te gebruiken, de rijen afwisselend met radijs.

  En, weet je, ik ben erg blij met het resultaat! Dit jaar wil ik proberen het aan andere culturen te hechten. Ik denk dat ook alles zal blijken. En u, beste lezers, hebt dit niet geprobeerd? Misschien heeft iemand zo'n ervaring? Het zou interessant zijn om hem te leren kennen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar