hoe 1

  1. Galina Drozdova, Voronezh

    Rokambol wordt ook Egyptische knoflook of Spaanse ui genoemd. Inderdaad, deze plant heeft veel van zowel uien als knoflook genomen. De smaak is minder acuut dan knoflook. In het 1-ste plantjaar vormen de planten een grote ondergrondse bol - een enkele tand met kleine uienbollen. En op 2-ste jaar, wordt één grote bol gevormd, die uit verschillende grote lobben bestaat.

    Deze wondergroente werd met mij gedeeld door een vriend op het platteland. In het voorjaar bracht ze me verschillende uien (sommige soorten kunnen alleen in de lente worden geplant, andere alleen in de winter en weer andere, zoals de mijne). Op aanraden van een vriend introduceerde ik humus in de grond, as en plantte enkele tanden op een afstand van 12-15 cm van elkaar, tussen de rijen die ik 30 cm achterliet. Ik brak de pijlen uit die midden in de zomer verschenen - ze produceren nog steeds geen zaden. Aan het begin van de herfst verzamelde ze het langverwachte gewas - de diameter van individuele bollen bereikte 10-12 cm.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar