9 recensie (s)

 1. Daria N., Moskou

  Ik zag in de catalogus van planten tuinorchideeën. In de beschrijving wordt gezegd dat het vorstbestendige en ongecompliceerde planten in de zorg zijn. Waarom zijn ze dan nog niet gebruikelijk in onze tuinen?

  Ik wil echt kopen, maar aangezien ze vrij duur zijn, ben ik bang voor mislukken. Vertel ons welke soort het gemakkelijkst te kweken is in het klimaat van de middelste riem en hoe dat te doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Orchideeën groeien niet alleen in de tropen. In ons land, van Kamchatka naar de Krim, in de bossen, bergen en moerassen groeien een verscheidenheid van de orchidee: schoenen, Morio, Gymnadenia Liubka, Dactylorhiza, Orchis en anderen. Helaas zijn velen geclassificeerd als bedreigde soorten en staan ​​ze vermeld in het Rode Boek.

   De hoge kosten van plantmateriaal worden niet alleen verklaard door de zeldzaamheid van deze bloemen in de natuur, maar ook door de complexiteit van hun reproductie in cultuur. Feit is dat orchideeën zich in de eerste levensjaren ontwikkelen door de schimmel, waarmee ze in symbiose zijn. Daarom is de transplantatie van jonge planten beladen met hun dood. En natuurlijk zijn orchideeën niet alleen onmogelijk, maar het heeft ook geen zin om in het bos te graven - het plantmateriaal van de bedrijven is veel stabieler, hoewel niet goedkoop. Als je echt wilt proberen deze te laten groeien
   mooie bloemen in hun tuin, dan moet je beginnen met de eenvoudigste soorten - duizendblad en palmwortel, het zijn veel soorten, en voor het grootste deel (afhankelijk van landbouwtechnologie en goede beplanting) zijn ze eigenlijk vrij pretentieloos. De bloemen van deze orchideeën lijken op elkaar, het verschil in de structuur van de wortels en in de bladeren wordt vaak gezien bij de soorten handvormige wortelplanten. Planten geven de voorkeur aan halfschaduw, neutrale of licht alkalische grond, houden niet van stagnatie van water en verse organische meststoffen. Maar voordat u een bepaalde soort plant, moet u zorgvuldig de vereisten voor groeiomstandigheden lezen, omdat deze enigszins kunnen verschillen.

   antwoord
 2. Irina Klimovna

  In de winter gaat mijn tweede orchidee al dood. Waarschijnlijk maak ik fouten bij het vertrek. Vertel ons hoe we op de juiste manier voor een orchidee kunnen zorgen in de winter?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Onder de orchideeën zijn zowel koude liefhebbende en warmte-liefhebbende, maar zorg in de winter is bijna hetzelfde achter hen. Orchideeën houden van frisse lucht en ongeacht het seizoen dat ze nodig hebben om het te verzorgen, maar proberen tegelijkertijd tocht te vermijden. Licht moet het hele jaar door veel zijn, dus is het wenselijk om planten in de winter te verlichten met fluorescentielampen. Met voldoende verlichting kunt u zelfs de hele winter bloeien.
   Bij strenge vorst is het beter om de orchidee uit de vensterbank te halen of de pot een nacht in een doek te wikkelen. In de winter is het beter om het spuiten te weigeren, maar als je ze zonder fanatisme doorbrengt en de oksels van de bladeren niet met water vult, komt alles goed. Je kunt de bladeren afnemen met een vochtige doek. Breng alleen baden met warm, bezonken water, je kunt het 's avonds en' s nachts water geven - laat een pot orchidee in de badkuip staan ​​zodat al het overtollige vocht in het glas komt. Er moet aan worden herinnerd dat hoe lager de temperatuur van de inhoud is, hoe minder en minder water moet worden gegeven.

   In de winter moet de temperatuur van de inhoud binnen het bereik van 18-24-graden liggen. Het is beter orchideeën in het voorjaar te transplanteren, in de winter gebeurt dit alleen in noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer de plant moet worden gedroogd. In de winter wordt bemesting teruggebracht tot 1 keer per maand, maar kan niet volledig worden uitgesloten. Grote moeilijkheid met de vochtigheid van de lucht op dit moment. Je kunt een luchtbevochtiger kopen en met zijn hulp om de sfeer in de kamer te normaliseren.
   Dat zijn alle regels van de winterverzorging, observeer ze en uw orchideeën zullen weelderig, gezond en bloeiend zijn.

   antwoord
 3. Tatiana Morkovtseva

  Bij het zien van deze elegante en mooie plant, en vergelijkbaar met de iris, en een orchidee, in het bergachtige terrein van de steppe van Transbaikalië, wilde ik dit op zijn datsja te zetten.
  De bloem was ongewoon pretentieloos. In het tweede jaar na het planten veranderde het letterlijk: in hoogte bereikte het meer dan 1 m, donkergroene bladeren werden breder en langer, en de bloemen waren gefascineerd door helderheid en elegantie. De knappe man groeit in de buurt met verschillende soorten strikken, de verlichting krijgt het maximum.

  Ik giet het matig, geen overmatig verdampen en wateroverlast toestaan. In het voorjaar bemesten met organische - halve emmer humus en een glas as op één instantie (gemengd en gegoten in de groef die rond de plant voldoende water is en bus).
  Van juni tot september heeft de plant fel paars-violette bloemen van 8-10 cm in diameter, bijna twee keer zo veel als in het wild. Ik noem een ​​vreemde mijn barometer, want in de zomer laat hij zien wanneer het zal regenen, de bloemen in spiraalvormige knoppen veranderen en ze niet openen totdat de zon naar buiten komt. Als het grondgedeelte in september begint te drogen, snij ik het op de grond en giet het over naar de wortels van de humus.
  Gerijpte zaden worden geoogst voor reproductie. Geeft zelf zaaien. Helaas heb ik tot nu toe niet kunnen bepalen wat voor soort plant het is.

  opredelit-vid-orhide

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Je hebt een pardantopsis met twee partities (Pardanthopsis dichotoma), of Pardankan da Norris (x Pardancanda norrisii), of Iris dichotomous (Irisdichotooia). Andere namen zijn iris Venus, orchideelelie. Seeds en delenki kunnen worden verkocht onder de Latijnse namen: Vesperlris of Irisdichotoma. Het is een hybride overblijvende hybride vaste plant met een korte steel, maar soms is het gekweekt als een tweejaarlijkse plant, daarom is het noodzakelijk om de volwassen zaaddozen tijdig af te snijden. Bloesems gedurende de zomer. Zaden worden in de winter gestapeld in de koelkast (bij + 3-5 graden) in vochtig zand of turf en in het voorjaar worden ze in potten in het bodemsubstraat voor zaailingen gezaaid. Ze zetten een fel licht op, de grond wordt constant nat gehouden. Zaailingen verschijnen het hele jaar door.

   Zaailingen worden geplant in de volle grond op een zonnige plaats of in de halfschaduw. Het gemakkelijk verspreiden en verdelen. Het gedroogde deel van de struik moet eerst "worden besproeid met water" en vervolgens worden geplant. Zorgzame baardirissen.
   L.Uleyskaya

   antwoord
 4. Andrey Badeev, Altai Territory

  Op de site van de toekomstige bouwplaats op het kreupelhout werkte een technicus, ik moest deze plant redden, waar ik al lang naar keek. De kenners suggereerden de naam van de bloem - de orchidee van de cremaster. Terwijl geplant op een schaduwrijke plek. Wat zijn de voorwaarden daarvoor? Is het echt om te groeien in je tuin?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   In cremaster's veranderende tuinen (Cremastra variabilis, de familie van orchideeën) is zeldzaam, hoewel het als pretentieloos kan worden beschouwd als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bovendien heeft deze plant geen last van voorjaarsvorst.
   Bloesems in mei-juni (in het middengebied - in de vroege zomer). Voor het planten is het noodzakelijk om een ​​perceel in gedeeltelijke schaduw te maken met een los substraat uit een mengsel van bladland, turf en zand (2: 2: 1). Plant en water. Vergeet niet dat de plant geen open gebieden met een dichte droge ondergrond tolereert.

   En bij het planten van de cremaster kan haar bol niet bedekt worden met aarde, want de plant hierna, zo niet sterft, zal zeker niet bloeien! Elk jaar is het belangrijk om het oppervlak met naaldhout te bedekken. In de tuin moet de plant eenmaal worden verdeeld in 5 jaar, omdat hij na verloop van tijd, vooral in gebieden met verdichte grond, dikker en vergaan gaat. Onder goede omstandigheden groeit de cremaster uit tot dichte mooie gordijnen, die er geweldig uitzien op de voorgrond.
   Natalia Danilova,

   antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De meest ingewikkelde bloemen staan ​​bekend om orchideeën, en niet alleen tropische. Beide bloemen lijken erg op de trieste snuit van een aap.

  Tropische ophris-bij heeft een bloem, ongebruikelijk vergelijkbaar met een dikke hommel.
  Een Oost-Aziatische orchidee, een witte reiger, lanceert tijdens de bloei de meest elegante witte vogels, de Australische Caleana Major - paarse eenden Ш met gele snavels.

  In Midden-Amerika groeit de orchidee peri-steria hoog, oftewel "heilige geest": alsof er een witroze duif op het punt staat op te stijgen tussen de grote witte bloembladen. Koppels kunnen haar hadenariya maken - een 'orchideeëngel', versierd met witte muggen, of engelen met nimbussen en vleugels.
  Maar een boeket Italiaanse orchideeën kan verlegen jongedames in de verf drijven - de roze bloemen lijken erg op naakte mannen met hoeden, en het is duidelijk dat de man een man is. Het is dus beter om de voorkeur te geven aan Caladenia Melanema, of de 'dansende ballerina'. Haar bloembladen zijn gevouwen tot de figuur van een danser met opgeheven handen en een wuivende rok.
  Alternatief: phalaenopsis
  Bijna alle Europese orchideeën die in de volle grond kunnen groeien, zijn zeldzame en beschermde planten, dus u moet ze niet uit de natuurlijke omgeving overbrengen ... in uw tuin wonen. Hoewel het in ons land mogelijk is om orchideeën, dubbelbladige, venusschoentjes en enkele andere soorten te kweken.

  De meeste orchideeën worden gekweekt in appartementen of speciaal ingerichte kassen. Gevorderde amateur-verzamelaars fokken soms zeer zeldzame en grillige soorten. Maar beginners moeten zich eerder beperken tot relatief pretentieloze, goedkope, maar erg mooie phalaenopsis. Bovendien is het bereik van hun kleuren erg groot en kunt u voor elke smaak een verzameling samenstellen. En als je goed kijkt, kun je in de diepten van phalaenopsis-bloemen ook een of ander loer schepsel zien.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar