3 recensie (s)

 1. Tatiana Lozhkina, Kostroma

  De meeste uiensoorten rijpen vroeg of laat in augustus - het hangt vooral af van de variëteit. De eerste signalen voor het schoonmaken zijn massale accommodatie en verwelkende greens. De volgende tekenen van volwassenheid zijn verwelking en verzachting van de basis van de stengel (nek).
  Als u nog steeds twijfelt, trek dan één lamp uit verschillende delen van de tuin. Kijk of de knol de grootte heeft bereikt die inherent is aan de variëteit, of dichte schubben hebben gevormd. Misschien moet ze nog een week of twee groeien.
  Het gebeurt dat de tijd is aangebroken, de koolraap is gegroeid en de pen nog steeds groen is. Dan schop ik de aarde lichtjes van de bollen en breek ik de veer om de uitstroom van de greens naar de raap te stimuleren.

  Ik trek uien uit in droog zonnig weer, heel voorzichtig en probeer de bollen niet te beschadigen. Idealiter, als het weer het toelaat, 2-3 dagen om het direct op het bed te drogen, beschutting 's nachts tegen de dauw. Als het regent, moeten gedroogde uien in de kamer zijn. Meerdere malen per dag, voorzichtig duwen, helpen de resten van de aarde op natuurlijke wijze te douchen.

  Door 4-5 dagen, gewas de groene, waardoor staarten ongeveer 10 cm, met de vingers "sdaivayu" cervicale restvocht en verzonden naar de finale uiteindelijk drogen op de zolder. Alleen wanneer de schalen worden krokant en hals bijna droog, ik nogmaals buigen soort, droog gewas wortels en weven het in de vlecht, draaien de zachte touw rond staarten.

  antwoord
 2. Tatiana SEMANCHUK, regio Pskov

  De tuin ligt op een zonnige plek, maar de knoflook is niet blij met de zon. En probeer naar de schutter te gaan.

  Ik probeer ze schoon te maken, maar de plant besteedt de pijlen van kracht.
  Het probleem was opgelost toen ik Danilovsky begon te opgroeien, die zwak vuurde. De bollen zijn groot, alleen binnenin 6-8 denticles. Pijlen produceren niet meer dan een kwart van de kopieën, zodat een goede bol veel groeit. Alleen hoeft u niet het planten van water te beroven, omdat de zon snel in de zon droogt.

  Als er een mogelijkheid is, dan mulch tuin met stro of zaagsel.
  In de zon rijpt knoflook vroeg, in juli worden de toppen geel, halverwege de maand trek ik de bollen eruit. Danilovsky is al van toepassing op acute variëteiten, en onder de zon, en is opgroeiende ogen. Ik gebruik het voor alle augurken, marinades en sauzen.
  Ik plant zaadnagels op een bed onder de winter in september en in milde herfst in oktober. Ik laat nogal wat eten voor de winter, omdat het in december zacht wordt en begint te ontkiemen.

  antwoord
 3. Anatoly GUBCHENKO, Belgorod

  Ik geef er de voorkeur aan om winterknoflook te planten - deze groeit meestal groter dan de lente en kost geen tijd tijdens het planten.

  En om een ​​goede oogst winterknoflook te krijgen, moet deze worden gevoerd. Wanneer de spruiten 10-12 cm bereiken, wacht ik op regenachtig weer en strooi mest op het bed: per vierkante kilometer. m - 1 g ammoniumnitraat en kaliumzout, 10 g superfosfaat. Bij regen lossen de korrels op en dringen voedingsstoffen de grond binnen. In het late voorjaar of de vroege zomer, wanneer er al knoflookkoppen ontstaan, voed ik de planten met een infusie van kippenmest of paardenmest. Ik maak infusie van het strooisel met een snelheid van 20 kg per 1 liter water.

  Ik laat het 1,5-2 weken staan ​​en geef dan de bedden water: ik verdun 1-1,5 liter infusie in een emmer water van 10 liter. Ik bereid bemesting uit mest voor met een snelheid van 1,5 kg per 10 liter water, de rest is hetzelfde. Welnu, een andere onmisbare voorwaarde voor een goede oogst is het tijdig verwijderen van pijlen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar