21 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Om de courgette goed te bewaren, doop ik het steeltje een paar seconden in gesmolten paraffine voordat ik hem opsla. Als het hard wordt, doe ik de courgette in kartonnen dozen en scheid ze van elkaar met kartonnen dozen.
  Ik bewaar pompoenen op verschillende manieren, en hiervoor heb ik geheime plekken.

  Een deel van de oogst leg ik in de kelder op de planken tussen de blikken met naad. Ik zorg ervoor dat de pompoenen elkaar niet raken.
  Ik wikkel de meest waardevolle, mooie en zelfs kopieën in kranten en leg ze onder het bed in mijn appartement.
  Ik maak de in partjes gesneden pompoen schoon van zaden en pulp, wikkel elk stuk stevig in met folie en bewaar het maximaal een maand in de koelkast.
  Als ik merk dat de pompoen begint te verslechteren, snij ik de rot eruit, schil ik de vrucht van de zaden en schil ik, snij ik in plakjes van ongeveer 0 cm dik, blancheer ik in kokend water, laat ik het water uitlekken en droog ik het in de oven met een open deur bij een temperatuur van ongeveer +5 graden. Ik bewaar droge plakjes in stoffen zakken of blikjes tot een jaar.
  Om de kool te beschermen tegen witte vlinders, plant ik naast elke plant een selderijstruik. Ik merkte dat zulke gecombineerde vlinderbedden rondvliegen.

  antwoord
 2. Ekaterina Dolnik, Smolensk

  Ik hou echt van courgette en pompoen, maar bij regenachtig weer hebben de vruchten geen tijd om op te groeien, ze rotten aan de struik. Wat te doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ik zaai de zaden van courgette en pompoen meerdere keren tot half juni. In augustus stoppen de vroegste struiken met vrucht dragen, terwijl andere net eierstokken beginnen te vormen.
   Als het weer droog en heet is, geef ik de planten onder de wortel elke 3-4 dagen water met bezonken water.
   Als het vaak regent, is extra water geven niet nodig. In plaats daarvan moet u het gewas beschermen tegen rot. Ik verwijder alle onderste bladeren zodat de stengel en het fruit goed geventileerd worden. Ik besprenkel de sneden met veel houtas. Ik leg stro of planken onder de vruchten zodat er geen constant contact is met vochtige aarde.

   Als de courgette actief begint te rijpen, voed ik de planten zo.
   Ik verdun 1 liter gefermenteerde kruideninfusie in een emmer water, voeg 1-2 eetlepels toe. houtas. Ik giet 1-2 liter compositie onder elke struik.

   antwoord
 3. O. Kuromskaya, Omsk

  Dit jaar zijn veel van de eierstokken van de courgette verrot. Vertel me, wat is deze ziekte? Kan het zaad worden overgedragen en hoe kan de oogst worden gered?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Hoogstwaarschijnlijk is dit grijze rot. De ziekteverwekker blijft op geïnfecteerde plantenresten en in de grond; het wordt niet overgedragen met zaden. Planten worden meestal via wonden geïnfecteerd, maar soms komt de infectie via de stamper de bloem binnen. In het laatste geval rot het embryo snel. De aangetaste gebieden zijn bedekt met een grijze, donzige bloei. De ziekte ontwikkelt zich vooral sterk in koele en regenachtige jaren.

   Hoe gewasverliezen voorkomen? Tijdens het seizoen is het nodig om de geïnfecteerde bloemen, vruchten, eierstokken en bladeren te verwijderen en af ​​te dekken, tijdelijk is het de moeite waard om de bladvoeding te stoppen en een deel van de verdikkende bladeren af ​​te snijden. Dit zal de ventilatie van de landingen verbeteren. En de planten zelf worden behandeld met biologische producten op basis van trichoderma.
   Van de aanvullende beschermingsmaatregelen wil ik u herinneren aan de naleving van de vruchtwisseling, de noodzaak om plantenresten te verzamelen en te vernietigen, en na het oogsten is het raadzaam om de bovenste bodemlaag van 2-3 meter te verwijderen en deze te vervangen door een nieuwe.

   antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als eierstokken van courgette rotten

  Een van de belangrijkste redenen voor dit fenomeen is koude en hoge luchtvochtigheid. Om de pompoen te helpen het slechte weer het hoofd te bieden, maakt u de grond zo vaak mogelijk los.
  Ook kan het rotten van de eierstokken een gebrek aan boor en jodium veroorzaken. Spuit planten met boorzuuroplossing (2 g per emmer water). Behandel de volgende dag met een oplossing van farmaceutisch jodium (20 druppels per emmer water).

  Een andere reden is verdikking. Knip enkele bladeren af ​​die de eierstokken verduisteren. Als de courgette te dicht is beplant, verwijder dan de zwakste struiken.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In het afgelopen zomerseizoen, rotten de uiteinden van de eierstok van courgette vaak. Waarmee kan dit verband houden?
  Valentina Uskova, Neftekamsk

  antwoord
 6. Alexey Viktorovich AFANASYEV, Vologda-regio, de stad Kirillov

  Slechts een paar regenachtige dagen op een rij is voldoende voor rotvlekken op de pompoen en pompoen. Maar je moet niet in paniek raken, omdat je de vruchten kunt redden. Ik zal advies delen over hoe dit te doen.
  Bij droog weer, met een scherp mes behandeld met wodka, knip ik plaatsen uit die zijn aangetast door rot. Ik smeer de geopereerde gebieden met veel vers geperst aloë-sap. De wonden drogen snel uit, terwijl de vruchten blijven groeien en ontwikkelen.
  En om de ontwikkeling van rottende processen voor elk fruit te voorkomen, raad ik aan om houten planken te leggen of de struiken met stro te mulchen.

  antwoord
 7. Nikolai Fedorovich MARCHENKOV, Penza Region, Nizhny Lomov

  Ik zal advies geven over hoe u courgette en pompoenen kunt redden van rot.

  Slechts een paar regenachtige dagen op een rij is voldoende voor rotvlekken op de pompoen en pompoen. Bij droog weer, gewassen met wodka met een scherp mes, knip ik plaatsen uit die zijn aangetast door rot. Ik smeer de geopereerde gebieden met veel vers geperst aloë-sap. De wonden drogen snel en de vruchten blijven groeien en ontwikkelen.
  En om de ontwikkeling van rottende processen te voorkomen, plaats ik houten planken onder elke vrucht of mulch de struiken met stro.

  antwoord
 8. Maria Lopatova

  Pompoenen en pompoenen begonnen in de struiken te rotten. Ik leg een plank onder de vruchten, maar het helpt niet. Wat te doen

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Als het in de zomer koud is, beginnen lange regens, courgettes en pompoenen echt te rotten. Planken zijn misschien niet genoeg. Plastic dozen met grote openingen (voor fruit) hebben me geholpen. Ik draai ze ondersteboven, leg ze zo dicht mogelijk bij de struiken en leg de vruchten van pompoenen en courgettes. Dergelijke voetstukken zijn goed geventileerd en beschermen groenten tegen ziekten. Trouwens, als er een rotvlek op de pompoen is verschenen, snijd ik deze voorzichtig met een mes en bestrooi het royaal met gezeefde houtas. Als het weer bewolkt is, bestrooi ik de operatieplaats twee keer per dag (ochtend en avond) tot de wond grondig droogt.
   Ik rijd niet met rotte courgette naar binnen - ik snijd het onmiddellijk van de struik af en breng het naar de keuken voor verwerking.

   antwoord
 9. Anastasia Levanova, Krivoy Rog

  Vorig jaar vielen erwten en bonen op een bed in de buurt van een hek. Deze zomer zaaiden ze de zaden van courgette, maar veel vruchten rotten precies in de struiken. Hoe zich te ontdoen van de ziekte van de site?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ik probeer "Scheikunde" zo min mogelijk te gebruiken. Na verloop van tijd wied ik de bedden, in het najaar verwijder ik de toppen en het onkruid van de site. Ik behandel de tuin met biologische producten, waaronder micro-organismen die veilig zijn voor mens en dier.
   Voor 2-3 weken voor het begin van de stabiele nachtvorst, de bedden waarop de groenten ziek werden met grijze schimmel, graaf ik schoppen op de bajonet.

   Ik kweek volgens de instructies een van de medicijnen: Baikal EM, Baktofit, Tri-hodermin, Planzir, Alirin-B, Fitosporin, Fitotsid. Zet het gebied uit met een oplossing tot een diepte van 10, zie. In het voorjaar herhaal ik de verwerking
   Als het probleem in het volgende seizoen weer optreedt, morst ik in het najaar een deel van 3 met een oplossing van Bordeaux-vloeistoffen (10 l per 2 m² M). In april, bij droog weer tot een diepte van 5-10, zie de bedden van 4% koperoxychloride of 2% Oxyhoma-lozingen. Spuit de putten vóór het planten in met Quadrice, Bravo of Homa. Om de schade door behandelingen te minimaliseren, vul ik de putjes met kwaliteitscompost (waarbij 1 in het gat wordt gemorst) en ik bedek de bedden ook.

   antwoord
 10. Raisa Dolzhenok

  Dit jaar rotten de pompoenen en courgette recht op het bed.
  Is het de moeite waard om de grond te behandelen met een koperbevattend medicijn om de infectie die rot veroorzaakt te verwijderen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Nee, je hoeft dit niet te doen.

   Hoogst waarschijnlijk rotte pompoen uit het overtollige vocht deze zomer. Blijkbaar heb je een zware grond, die een zwakke waterdoorlaatbaarheid heeft. Daarom is het beter om in de herfst meer humus of compost te maken, en volgend jaar onder de pompoen hoge bedden vormen.

   antwoord
 11. Igor VASILYEV, Nizhny Novgorod

  Veel courgette heeft dit jaar de tip verprutst. De foetus is nog niet gegroeid en de punt is al verrot. Ik moest courgettes plukken en vermoorden. Waarom gebeurt er rotting? Hoe dit te voorkomen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Een teveel aan vocht kan de oorzaak zijn van het rotten van courgette - dit gebeurt wanneer het water niet goed is of als gevolg van langdurige regen. In dit geval worden een paar lagere bladeren gewoon afgescheurd om de courgette voldoende ventilatie en licht te geven. De planten zelf zijn krachtig, dus een dergelijke rantsoenering zal hen niet schaden. De rotte vruchten moeten worden afgesneden - binnenkort verschijnen er nieuwe eierstokken op hun plaats. Als er witte plaque of deuken op de vruchten of bladeren aanwezig zijn, zijn dit schimmelziekten (echte meeldauw, witte rot). Aangetaste courgette moet worden behandeld met koperbevattende preparaten en minder water geven.

   antwoord
 12. Tatjana PANUROVA, Orel

  Hoe courgette te redden, als ze gaan rotten?
  Veel tuinders courgette beginnen te rotten vanwege overvloedige en langdurige regenval. Om de bloeiwijzen en de eierstokken op de een of andere manier te beschermen tegen neerslag, kun je een oude paraplu of beschutting boven een plant plaatsen, plaques onder de vrucht zetten. In Courgette kan rotten als ze geen micronutriënten bevatten: jodium en boor. Dat wil zeggen, ze zouden moeten worden gevoed. Je kunt planten sproeien met een oplossing van boorzuur: neem 10 l water 2 g van de stof.

  Een andere reden voor rotten is een verdikte landing. Veel groen is goed, maar planten hebben goede ventilatie nodig, dus je moet grote bladeren verwijderen en al het onkruid uit de bedden verwijderen.

  antwoord
 13. Anna P

  Lecho "Je zult je vingers likken!"

  antwoord
 14. Natalia KALGINA

  Zaden van courgette worden geoogst van volledig gerijpt fruit. Ik kies de grootste en moeilijkste exemplaren, ik teken een vingernagel over de schil - als er geen spoor meer is, kan de vrucht worden afgesneden. Voordat ik de zaden verzamel, geef ik de pompoenen om 2-3 weken te liggen op een warme, droge plaats (meestal in een hoek in de keuken). Ik snijd de afgewerkte vrucht in twee, ik haal de zaden met mijn handen eruit.

  Niet de mijne, ik verwijder gewoon de resten van de pulp en leg de zaden op bakpapier met een dunne laag. Bij goed weer, droog op straat in de schaduw, en als het regent - in een goed geventileerde ruimte. Meerdere malen per dag roer ik. Volledig gedroogde zaden worden opgeslagen in plastic containers op een donkere plaats.

  antwoord
 15. Eugenia KAZAROVETS

  Ik bepaal dat de courgette gerijpt is en klaar is voor opslag, volgens de volgende tekens.
  De huid wordt stevig, de kleur van de vrucht is verzadigd en wanneer je erop tikt, wordt een doof geluid gehoord, zoals een pompoen.
  Om de groente niet te rotten, snij ik hem met een mes, terwijl ik een lange staart achterlaat.
  Voordat ik leg voor opslag leg ik het gewas in de zon 3-4 dagen (ik verstop het of maak het schoon voor de nacht). Gedurende deze tijd droogt de schil goed en wordt deze nog steviger.

  In het ouderlijk huis wordt de courgette stuk voor stuk in een weefselmat gelegd en opgehangen aan het plafond in de gang, en in het appartement worden ze perfect onder het bed bewaard. Het belangrijkste is om donker te zijn en weg van de batterij.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar