10 recensie (s)

 1. Olga GRIBKO

  Een paar jaar geleden las ik hoe de Amerikanen in de 60-ies van de XX eeuw omgingen met onkruid. Geprobeerd - en was zeer tevreden.

  Twee weken voordat plantenzaden worden geplant en gezaaid, worden de bedden overvloedig gemorst met een oplossing van wodka (150 ml per 10 L water). Dit stimuleert om de een of andere reden de groei van onkruid, zelfs diep begraven zaden en wortels breken door. Het blijft voor mij alleen om snel de lege bedden uit te roeien - en alles, uitbundige bosjes gebeuren niet tot het einde van de zomer.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik val onmiddellijk vragen naar alle lezers. En het feit is dat ik de nieuwe site in een versneld tempo en onder ongewone omstandigheden moest beheersen, omdat de vorige ervaring niet nodig was. Ik dacht eerst dat het me zou lukken, maar de problemen groeien als een sneeuwbal. Nou dan.

  In de biologische landbouw wordt aanbevolen om actief mulch te gebruiken, maar wat als een groot aantal mieren eronder wordt gefokt en niet kan worden weggegooid? En het soort mulch (gemaaid gras of verwerkt voedselafval verzameld tijdens de winter) doet er niet toe.
  Waarom verschijnen de tomatenfruit bovenop een vreemde korst van gele kleur? En waarom, in één soort, door mij afgedekt van de brandende zon met dicht niet-geweven materiaal, werden de vruchten wit en lang dan deden ze pijn?

  Waarom, onder de zwarte film, die ik beddek in de vroege lente, mijn land niet opwarmt, maar integendeel, het vormt ijs?
  Wat als, onder elk bord dat in de tuin op de grond wordt gegooid of een emmer die daar is achtergelaten, ik 's ochtends muisbewegingen vind? Waarom zijn deze knaagdieren verliefd geworden op mijn site?
  Waarom worden de zaailingen van de bes, bereid in overeenstemming met alle regels van de plantkuilen, erger dan alleen twijgen die in de grond worden gestuwd, afgebroken van volwassen struiken?
  Waarom is de grond bedekt met mos in een kas en de introductie van kalk helpt helemaal niet? Misschien is het feit dat het bos er heel dicht bij is? Of in het gebied van hoge luchtvochtigheid en zure aarde? Wat te doen met dit alles?
  Waarom groeien salade en dille later in dezelfde kas dan in de open tuin?
  Hoe ver kunnen verschillende soorten frambozen worden geplant?
  Waarschijnlijk lijken sommige problemen voor sommige mensen belachelijk, maar geloof me, voor mij is het niet om te lachen. Help me, alsjeblieft, met advies, anders begon ik te denken dat het tijd was voor mij om aan te sluiten bij een tuin en een tuin.
  Antonina

  antwoord
 3. Nikita RESHETNIKOV, Samara

  Wanneer de dorpeling een verlaten site krijgt, vallen zijn handen vaak weg. Inderdaad, er zijn veel banen op zo'n land. Maar u kunt er zeker van zijn dat de bodem de vruchtbaarheid heeft hersteld en goede opbrengsten oplevert.
  Waarmee te beginnen? Met graven. Een maagdelijke grond graven is in mei beter en een schop. Voordat u door het perceel graaft, moet u alle voorbereide meststoffen verstrooien zodat ze diep in de grond doordringen. Het is ook noodzakelijk om kalk, dolomietmeel of houtas te maken. De snelheid van aanbrengen voor verschillende soorten grond is anders, maar meestal is dit 500-700 g voor 1 sq. M. m.
  Het planten van tuin gewassen is beter om te beginnen een paar weken na het graven. Gedurende deze tijd zullen meststoffen oplossen, het overlevende onkruid zal ontkiemen en ze kunnen onmiddellijk worden verwijderd.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het is moeilijk om met riet in het gebied om te gaan: het maaien is niet effectief, het gebruik van herbiciden is gevaarlijk en alleen zo'n wanhopige zomerbewoner kan zo'n extreme methode als verbranding kiezen. Makkelijker en betrouwbaarder - drainage en desoxidatie van de grond. Op plaatsen die door riet zijn gekozen, moet u drainagesloten graven. Als de grond opdroogt, moet het riet worden gemaaid. Dit kan het beste worden gedaan in het late voorjaar - de vroege zomer. Dan moet je de grond graven en middelen toevoegen voor de deoxidatie ervan - gebluste kalk, krijt of dolomietmeel.

  antwoord
 5. VG Kuchina, Barnaul

  Dahlia's helpen bij het wegwerken van kruipend tarwegras - tarwegras houdt er niet van.
  Als het tarwegras een groot territorium inneemt, is het noodzakelijk om een ​​site te graven, te zaaien met haver of tarwe, en dit jaar is het niet langer mogelijk hier iets te planten. Maar verdrijf voor altijd de bank uit deze plaats.

  antwoord
 6. Helena

  Beste zomerbewoners, vertel ons over onkruid dat konijnen, nutria en andere dieren kan voeden. Hoe om te gaan met onkruid, ze schrijven veel, maar welke zijn geschikt voor voer en welke niet - er is weinig informatie over. Alsjeblieft, dit onderwerp zal velen helpen die dieren op de boerderij houden.

  antwoord
 7. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  We hebben heel dicht bij de plek waar de rivier stroomt, en daarom in de tuin hoog grondwater.
  Maar dat is niet zo erg: op sommige plaatsen begon het riet tussen de bedden te kiemen. We hebben het gehakt en ontworteld, en met krachtige chemie hebben we het water gegeven om onkruid tegen te gaan, maar het blijft spruiten. Beste tuiniers, truckers, geef alsjeblieft advies over hoe je er voor eens en altijd van af kunt komen, anders hebben we er al mee te maken gehad!

  antwoord
 8. F. BUBLIK

  Hoe het tarwegras in één dag te overleven

  Ik kom zelf uit het zuiden van Oekraïne, ook mijn man Gennady. Het gebeurde zo dat hij na zijn dienst in Tsjechoslowakije naar Siberië werd gestuurd. En zo werden we Siberiërs. Novosibirsk is een moderne stad, maar op geen enkele manier zonder tuin.

  Zelfs toen we in een militair kamp woonden, hebben we kleine kavels voor het checkpoint kunnen ontwikkelen en alles een beetje kunnen laten groeien.
  Toen mijn man met pensioen ging, kregen we een appartement in Novosibirsk en we kochten meteen de gekoesterde 6 hectare. De site was niet volledig ontwikkeld, alleen het midden was schoon en de rest van het gebied was gevuld met tarwegras.
  Ik was bang dat het erg lang zou duren om er vanaf te komen, omdat het uitgraven en uitschudden van de wortels een zeer bewerkelijk proces was. Maar toen een vriend van mijn man naar ons toe kwam en zei dat tarwegras geen probleem is, zullen we het op een dag kwijtraken. Natuurlijk geloofde ik het niet.
  Maar alles bleek simpel. Met een gewone schop keerde hij lagen aarde met tarwegras om zodat de wortels omhoog lagen. Ik sneed een strook met een schep in de grond (van elke lengte), vervolgens verdeelde ik deze strook met een schep tot de breedte van een schep (zie Fig.), Dus het was makkelijker om te draaien. Vervolgens draaide hij deze vierkanten om - het bleek heel behendig en snel. Hij hakte een beetje meer ondersteboven met een schep.
  In de uitgegraven gebieden plantten pompoenen en courgettes. Het jaar erna heb ik af en toe wat gras schoongemaakt en de bedden uitgegraven. Het hele gras is verrot! Ik hoop dat iemand van deze ervaring zal profiteren.

  Ik zag de jonge mensen lijden, proberend om de helmstok met een vork te ploegen. Toen was ik te verlegen om het ze te vertellen, en zij en verkochten de site in twee jaar van onsuccesvolle pogingen om van de wiet af te komen.

  antwoord
 9. Ekaterina VILOGINA, Nizhniy Novgorod

  Ik moest heel lang onkruid bestrijden.
  Maar geleidelijk aan leerde ik de sterke en zwakke punten van onkruid, en nu, om te winnen, geef ik veel minder energie uit.

  Overblijvend onkruid reproduceert niet zozeer door zaden als door wortels. Vooral kwaadaardige sprinkhanen (gras met smalle bladeren) en stapel (ze heeft groene bladeren en een bloemsteel met een paraplu van witte bloemen). In de zomer is het moeilijk om met hen te vechten, omdat hun wortels verweven zijn met de wortels van de plantages. Maar hun wortelstokken zijn gemakkelijk te kiezen in de lente en de herfst, tijdens het graven.
  Brandnetel is ook een meerjarige wortelstokwiet, maar reproduceert goed door zaad. Daarom selecteer ik bij het graven de wortels uit de bedden en maai ik regelmatig het struikgewas naast de tuin.

  Onkruid van de Haze-familie - wit gaas, amarant - wordt gemakkelijk overwonnen in de kinderschoenen, wanneer hun wortels nog zwak zijn. Het is voldoende om de bovenste laag grond los te maken met een hakmolen en de wortels te snijden.
  Mokritsa is gevaarlijk voor jonge scheuten en het interfereert niet met grote planten omdat het een kleine wortel heeft. In de hete zomer in aardappelen kan het zelfs niet worden uitgespoeld: zachte, weelderige struiken die zich over de aarde verspreiden en het opslaan voor oververhitting.

  Het meest problematische onkruid is het wier waarvan de zaden lang in de grond zijn opgeslagen en van de lente tot de late herfst ontkiemen. Dit is een galinsog (Amerikaans), een braam (kippengierst), zeugdistel (enkel). Ik richt de belangrijkste aanval op hen.

  antwoord
 10. Nadezhda Pavlovna Strugay, de stad van Stavropol

  We hebben allemaal last van onkruid: iemand krijgt paardenbloemen, iemand vecht met ruzie, we zijn overweldigd met tarwegras. Er is geen redding mogelijk, het was niet nauwkeuriger, totdat het de bedden begon te vullen met gras, dat overblijft na het maaien van het gazon.

  In het begin was het alleen jammer om het gras weg te gooien (beide compost al overstroomd). En toen besefte ik dat een laag gras niet toelaat dat onkruid groeit. Nu is mijn hele tuin bedekt met gemaaid gras. En het werd onmiddellijk prachtig. Geen struikgewas meer! Zeven jaar lang verdween hij zelf, alsof hij was gedegenereerd. Maar ik houd de grond nog steeds bedekt met gras. Is al gebruikt.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar