6 recensie (s)

 1. Irina RIABOVA

  Bij heet en heet weer, laat ik elke dag late kool in de ochtend of avond, wanneer de luchttemperatuur niet te hoog is. Met zeldzame besproeiing barsten de koppen, en de planten zijn verzwakt en lijden meer aan plagen.

  antwoord
 2. Svetlana SHCHEGLOVA, Tomsk

  Ik heb gelezen dat de gerbera een hoge luchtvochtigheid nodig heeft. Hoe vaak moet het worden gespoten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Gerbera verwijst naar die planten die geen droge lucht verdragen, vooral in de winter, omdat het de verschijning van een spintmijt bevordert. Tegelijkertijd leidt overmatige vochtigheid vaak tot echte meeldauw en andere ziekten. Daarom is het voor de zorg van de gerbera belangrijk om de gulden middenweg te vinden.
   Als de zomerplant frisse lucht doorbrengt, doet dagelijks spuiten geen pijn. De procedure moet overdag worden uitgevoerd, zodat tegen de avond de gerbera is opgedroogd en in de schaduw is gebleven. In de winter is het beter om niet te sproeien, vooral als de temperatuur op de vensterbank onder de + 16-17-graad is.

   TWEE-DRIE keer per maand kan de plant een "stoombad" in de badkamer regelen (draai het warme water enkele minuten aan totdat de "mist" in de lucht verschijnt). Een half uur later, plaats het terug op zijn plaats.
   Mijn gerbera's ontvangen het nodige vocht van de "buren" -phalenopsis, waarvan de wortels bedekt zijn met mosveensmosfeer en die ik van tijd tot tijd bespuit.
   Een ander advies voor sproeien en spuiten is om zacht gefilterd water te gebruiken, iets warmer dan kamertemperatuur.
   Valentina MIRONOVA, Bataysk

   antwoord
 3. Nina MAKSIMOVA.

  Eind maart haalde ze pootaardappelen tevoorschijn, waste ze met water uit een nematode (enkele jaren kreeg ze mij) en vervolgens met kaliumpermanganaat. Toen het opdroogde, ging het over en stopte het in plastic dozen voor ontkieming. Daalde toen de aarde goed opwarmde, voegde niets toe aan de gaten. Drie weken later steeg hij op en ik had absoluut geen tijd om het te doen. En dus, toen de toppen tot 15 cm groeiden, was het letterlijk bezaaid met beestjes. Het leek erop dat ze uit alle tuinen in de wijk naar ons toe waren gekomen.

  Op dit punt besloot ik dat we dringend zouden moeten handelen. In een halve emmer warm water opgelost in 1 art. l. volledige minerale meststof en ureum (van de nematode), toegevoegd 1 art. l. boorzuur, oplossing van de kever, gegoten op 1 l infusie van as, uien kaf en brandnetels, gegoten water naar 10 l en besprenkeld. Daarna goot ze water en milder. Sproeien werd niet meer uitgevoerd. Jammer! De hele zomer was de zon wreed heet, de temperatuur in de schaduw bleef 36 °, er was geen regen.

  Ik heb de aardappelen nog twee keer water gegeven, maar het bleek een verspilling van tijd en water te zijn: de aarde droogde onmiddellijk uit van de hitte. Ik zou de gangpaden moeten mulchen met gras of hooi, maar helaas ... Er waren geen kevers en larven op de struiken en er was ook geen gras, maar de nematode was nog steeds aanwezig - het was duidelijk zichtbaar vanaf de toppen.
  In juli, waar de vroege aardappelen groeiden, was het jammer om op het veld te kijken. De plant verwelkt, begon geel en droog te worden. Alleen het gebied waar Chugunka groeide, onderscheidde zich door een groen tapijt.
  Vroege aardappelen moesten op 20 juli worden opgegraven en Chugunk - eind augustus. Door alle gemaakte fouten was het gewas erg arm. Ze plantte 10 emmers en verzamelde iets meer dan 50. Dit was pas in het droge jaar van 2010. D Onze aarde is zwaar, klei. Om de structuur van de grond te verbeteren, plant ik daarom al vier jaar in de winter mosterd. Ik merkte dat de grond zachter en losser wordt. En afgelopen herfst weer mosterd geplant, maar dan met rogge (van een nematode), en strooi limoen over het veld. Ik heb uit de catalogus drie rassen besteld die resistent zijn tegen de nematode.

  Tussen haakjes, ik heb in de afscheurkalender gelezen dat het tegen de nematode in het voorjaar niet erg is om de site te behandelen met een oplossing van aardappelspruiten die door een vleesmolen worden gevoerd:
  In 7 l-oplossing verdund in 10 l water. Ik zal het moeten proberen. En op advies van het land, nu aardappelen schoonmakend, passeer ik een vleesmolen voor meel: in de lente en de zomer zal het nuttig zijn voor het bemesten van groenten en struiken. Met uipap, doe ik hetzelfde.

  antwoord
 4. Lyudmila LASHUK

  Afgelopen zomer, verschillende keren, was het zo heet dat de komkommers zelfs de dagelijkse besproeiing van oververhitting niet redden. Vervolgens mulkten ze ze af met een gemaaide graslaag in 15-20 cm - het hielp, ik doe het nu!
  Mulch als het drogen en verdunnen meerdere keren gegoten - en de komkommers bleef groen en bleef zelfs in de hitte te horen. Ik bereken de laag mulch volgens het weer: in de droogte giet ik een dikkere laag, in het lange regenachtige weer wordt mulch volledig gereinigd.

  TIP: Eind augustus bepaal ik welke bosjes komkommers kunnen worden overgelaten om vrucht te dragen - ze moeten groene gezonde bladeren hebben. In de regel zijn dit plantvariëteiten met lange vruchtlichamen, resistent tegen ziekten. De rest, om andere struiken niet te infecteren, scheurt uit.

  antwoord
 5. Dmitry Kharchevich, Brjansk

  Bewaar komkommers van de hitte
  In de zomer is er vaak een hitte, die komkommers moeilijk verdraagt. Hun bladeren zakken door, zoals gekookt water, zelfs als de grond goed is bevochtigd. Hoe sla je de aangetaste komkommers op?

  Ik zette plastic flessen van 5 liter met afgesneden topjes tussen de rijen bedden. Ik giet water in elk tot de rand. Voor 2-3 wimpers - 1 fles. Water verdampt en de temperatuur in de borage daalt. De bladeren blijven groen, sterk, planten hebben minder kans op echte meeldauw. Ik merkte dat zelfs in september, toen alle buren al komkommerwimpers uithaalden, mijn planten nog steeds vrucht dragen.
  Ik gebruik deze methode alleen in de hitte. Zodra de hitte zakt, verwijder ik onmiddellijk de flessen. Overmatige vochtigheid bij koud weer kan ziekte van planten veroorzaken.

  Een andere manier om het risico op oververhitting van komkommers te verminderen, is door lage goudsbloemen of ageratum langs het bed te planten met een rand (deze moet worden geknepen). Ze verduisteren de grond voor de zon en laten de wortels van komkommers niet oververhitten. Bovendien trekken bloemen bijen aan, die tegelijkertijd komkommers bestuiven. Als gevolg hiervan is de tuin prachtig en is de oogst van komkommers uitstekend.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar