2 recensie (s)

 1. Danil KOROVIN, regio Moskou

  Dit jaar bloeide zwarte bes heel goed, toen begonnen de bessen te rijpen - ik dacht dat ik een recordoogst zou verzamelen. Maar het was er niet. Veel fruit begon plotseling uit te drogen. Wat is er met mijn bes gebeurd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Besbessen drogen en verkruimelen om drie hoofdredenen. De eerste is een gebrek aan vocht. De krenten water geven moet overvloedig zijn - zodat het water de grond tot de diepte van de wortels verzadigt.

   De tweede zijn de leeftijdsgerelateerde kenmerken van de struik. Jonge struiken, zelfs met overvloedige bloei, laten een aanzienlijk deel van de eierstokken vallen. De plant heeft nog steeds niet genoeg kracht om een ​​groot gewas te geven. Een volwassen struik (of individuele oude takken) laat daarentegen eierstokken vallen van takken die al uitgeputte bronnen hebben. Krenten hebben dus regelmatig snoeien nodig, wat leidt tot verjonging van de struik en de productiviteit verhoogt.
   De derde - aalbessen kunnen worden aangetast door infectieziekten, die soms leiden tot een volledig verlies van opbrengst. Als er tekenen zijn van schade aan de plant, behandel deze dan met een geschikt bestrijdingsmiddel. Bovendien leidt de afwezigheid van kruisbestuiving tot een gedeeltelijke verzakking (uitdroging) van de vrucht. Om dit te voorkomen, is het in de tuin noodzakelijk om verschillende soorten krenten met verschillende rijpingsdata te kweken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar