6 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik hou er echt van om kool in de tuin te kweken, de koolkoppen zijn goed, sterk - ze kunnen niet worden vergeleken met in de winkel gekochte.
  Ja, ze redden me van hoofdpijn. Maar van tijd tot tijd moet je vechten met de belangrijkste koolvijand - de koolvlinder en zijn rupsen. In de beginjaren dat we een perceel hadden, aten deze plagen een aanzienlijk deel van mijn gewas, totdat ik er uiteindelijk mee leerde omgaan.

  Hier kan ik wat advies geven. Zodra de tijd van verpopping van de rupsen nadert, leg ik kreupelhout rond de koolplantages, waar ze gewillig in klimmen, na een tijdje moet dit kreupelhout worden verzameld en verbrand. Tegen jonge koollarven raad ik aan om koolkoppen te besproeien met een oplossing van limoen en zout (100 delen zout en 3 delen limoen voor 2 delen water). Je moet ook onthouden dat je volgend jaar geen kool op dezelfde bedden kunt planten, er moet minimaal 4 jaar voorbijgaan.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  We sluiten de kool van vlinders af met een schaduwnet: we plaatsen bogen, wikkelen het met een net van 1 m breed en 10 m lang (verkocht in voorstedelijke winkels), verbinden het midden met wasknijpers. Verwijder indien nodig de wasknijpers en open het tuinbed. Het gaas beschermt tegen vlinders en hagel.

  vond het advies van M.F. Veselova ("Tomaten op de bedden"), ik wil ook proberen een net voor planten te gebruiken en het niet met touwtjes aan een gespannen draad onder het plafond van de kas te binden.

  antwoord
 3. Daria KAZANTSEVA, Voronezhskaya obl.

  Een buurman stelde voor om kool van vlinderskool te houden. Voor deze Galina lage boog.

  Galina is een ervaren tuinman en haar advies, hoewel eenvoudig, is altijd verstandig. Ze zei dat ze haar kool bedekte met een oud visnet en dat het pad was besteld voor vlinders in de bedden. Nadat ik in "bakken" had gerommeld, vond ik een oude, lang niet-modieuze tule op ramen. Ik sneed het en bedekte alle koolkoppen en drukte op de randen met steentjes. Sindsdien zijn vlinderskool op zijn site helemaal niet meer gezien. Ik ben alle koolkoppen gezond en zie eruit als tule in sluier in tule!

  antwoord
 4. KOLTSOVA, stad van Krasnodar

  Ik voer meestal de strijd met de kool en de kruisbloemige vlo, die zich bij wijze van spreken alles vervelen - onderweg naar het huisje.

  Het kan niet, zegt u?
  Ja, alles is eenvoudig: terwijl ik op het terrein aankom, scheur ik op een verlaten veld armen vol alsem, die ik, nadat ik de tuin ben binnengekomen, deze gelijkmatig met kool over de bedden verspreid. En maandagochtend vroeg, voordat ik het zomerhuisje verlaat om te werken, in plaats van op te laden, ren ik weer naar het veld, scheur alsem en mulch het met kool, maar met een dikkere laag. In de regel is dit voldoende om vlinders en vlooien te ontmoedigen (welke schadelijker is, is een andere vraag). En ik veeg het alsem dat binnen een week is opgedroogd af of maal het op lege bedden in de grond of stuur het naar een composthoop.

  Als het ongedierte bijzonder agressief is (dit gebeurt soms van jaar tot jaar, en daarom is het een compleet mysterie voor mij) en uiteindelijk komen ze bij de planten, ik strooi de bedden met as of droge peper en herstel de orde in de tuin opnieuw.

  antwoord
 5. Claudia

  Om kool te beschermen tegen rupsen, terwijl koppelverkoop kochanchiki, wieden plot, schoffel planten, het verzamelen van alle tracks, verwijder de eierleggende motten, witte vlieg en bescherming tegen slijtage in de eierstok. Oude nylon panty's gesneden in verschillende stukken. Één rand is bevestigd op de site. Don krijgt de "hood" op het hoofd, worden de randen bevestigd aan touw kolven. Een keer per week, ik losmaken het touw, nylon liften, om ervoor te zorgen dat er geen sporen, en opnieuw te binden. Er dient, en dat de kabel niet wordt gekweekt in het been.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Zo'n methode is mogelijk en zoiets wordt door kwekers op industriële schaal gebruikt bij het verkrijgen van koolzaden. De kous isoleert de plant tegen insecten, geeft licht, water, lucht door en creëert geen buitensporige temperatuur. Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat hij de stengel niet knijpt en niet tegen de bladeren en hoofden wrijft.
   Alexei SOBOLEV, Cand. van wetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar