6 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Met het begin van kersenbloesems begint de uienvlieg larven in de bedden te leggen. Tuinders onthouden insectenwerende middelen en beginnen er actief tegen te vechten. Ik bedacht een veiligere manier, zonder chemicaliën: ik zaai wortelen naast de uienbedden. De geur stoot de uienvlieg volledig af! En de geur van uien weert op zijn beurt de wortelvlieg af. Gewoon wederzijdse verdediging!
  Als je knoflook en uien naast tomaten plant, worden ze niet ziek van Phytophthora. En alleen aardappelen tolereren de nabijheid van tomaten niet: phytophthora tast beide gewassen aan, er is zelfs een gevaar voor overdracht van infecties!

  antwoord
 2. Vyacheslav Teterin. Irkutsk

  Vaak ontmoet ik tips over hoe tuiniers worstelen met ui en wortel vliegen. En dat vinden alleen mensen niet! Het planten wordt bewaterd met kerosine, diesel, terpentijn. The horror! Ik bedacht een eenvoudigere en veiligere manier voor het land en de planten.
  Scheuren stinkende gouwe, springt het door een vleesmolen en zet het in een kwart pot. Als het vol is, breng ik de inhoud over naar de 10-liter gieter, vul hem met water, wacht op de 10 min. en daarna ga ik de bedden water geven. Dan neem ik in rubberhandschoenen fijngemaakte stinkende gouwe uit een gieter en spreid deze massa uit als mulch in rijen. Ik doe dit meerdere keren in de zomer (bij het vormen van bollen en wortelgewassen, vóór het oogsten en tijdens droge periodes), en uien en wortels groeien schoon in mij. Als je tijdens het graven ontdekt dat sommige van de wortels of uien erin geslaagd zijn te vliegen, hebben ze het voor elkaar gekregen om ze te beschadigen, ze af te spoelen met schoon water en ze vervolgens in dezelfde infusie van de stinkende gouwe op de 2 h te weken.

  Dezelfde infusie te redden van plagen en andere aanplant. Als ik bijvoorbeeld merk dat de naaktslakken en rupsen interesse in kool beginnen te vertonen, giet ik het direct recht boven de hoofden van de hutten en het ongedierte houdt op met verprutsen. Het enige dat u altijd moet onthouden, is dat u moet werken met crushed gouwe en het extract alleen met rubberen handschoenen, anders kan huidirritatie optreden.

  Vraag, hoe zit het met planten? En deze tool schaadt hen helemaal niet - hij wordt gecontroleerd. Ik gebruik het tenslotte al 20 jaar.

  antwoord
 3. Eugenia KAZAROVETS

  Ui-vliegdressing
  Om te besparen op middelen ter bescherming tegen ongedierte, vraag ik mijn man om tabak te verzamelen van onafgemaakte sigaretten in een aparte pot. Tijdens de winter kan niet tot 3 l worden bespaard. In de lente, zodra de eerste bladeren van de ui verschijnen, meng ik de verzamelde tabak in tweeën met krijt of gebluste kalk en strooi ik bedden met aanplantingen van 2 l op 10 sq. M. Ik herhaal de procedure in juni en eind juli. Deze geurige dressing schrikt niet alleen de uivlieg, maar beschermt ook de uien tegen ziektes.

  En van bladluizen en spintmijten giet ik 40 van tabak 1 van liter kokend water in een mijt, sta erop 24 uur aan, filter het, voeg meer 1 water toe aan l, voeg 1 toe st.l. vloeibare zeep en spuit de planten.

  antwoord
 4. Nikolay KUPREENKO, Cand. van wetenschappen

  Kleine asgrijze vliegen, die je niet meteen in de tuin ziet, kunnen de oogst van uien ernstig beschadigen. Ze beginnen rond half mei te vliegen en leggen eieren in de grond of op jonge veren. De larven verschijnen na slechts zeven dagen. Wormen verdiepen onmiddellijk in de nek van de boog, waar ze zich voeden met vlezige schubben. Dus de larven van de uienvlieg kunnen het hele bed van uien vernietigen.
  Om de uienvlieg weg te jagen, meng je zaagsel of turf met creoline (20: 1) en bedek je de aarde dichtbij de planten.

  Tijdens de vlucht van plagen pour grond naast bollen zoutoplossing (1 1,5-art. Tot L water 10) op basis van de emmer 1 sq Maar in 3-4 uur, dan vergeet niet om het bed van schoon water te drenken. Nadat 8-10 dagen kunnen worden herhaald.

  antwoord
 5. Timur GLUSHCHENKO, stad van Apsheronsk

  Vroeger was de uienlanding verbaasd door de larven van de uivlieg. Als gevolg hiervan nam de oogst af, deze was van slechte kwaliteit. Maar nu heb ik geleerd om met dit probleem om te gaan.
  Voor het planten moet ik de uien weken in een donkerroze oplossing van mangaan. Ik houd het daar 20-30 min.
  Een dergelijke desinfectie helpt niet alleen bij de uienvlieglarven, maar ook bij vele andere ziekten.
  Landed uien 2-3 keer per seizoen, bestoven met wood ash uit de berekening van 1-2 handvol bij 1 sq. M. m. Zola vervult verschillende functies: verdrijft uivliegen, dient als meststof, desoxideert de grond.
  Als ik, ondanks de preventie, de uivlieg waarneem, de bedden water geven met zout water: 250-300 g zout per 10-liter emmer.

  Na anderhalve week herhaal ik water geven. Maar ik gebruik alleen zout als de plaag overvloedig is, omdat het de grond slecht beïnvloedt.
  Als er weinig vliegen zijn, besproei ik de ui met een afkooksel van tomatentoppen: 3-4 kg per emmer water. Ik doe een handvol gehakte waszeep in de bouillon. Toegegeven, ik gebruik deze methode alleen in de 2e helft van de zomer, wanneer tomaten groeien en het afbreken van stiefkinderen geen probleem is.

  antwoord
 6. Galina Ufa

  Ik heb een bijzondere liefde voor uien, ik kan me geen tuin zonder voorstellen. Ik kweek Stuttgart Riesen en Iglinsky. Dit zijn hele goede rassen, volgens mij de beste. Ik plant de eerste in de herfst, begin oktober, en de tweede - in de lente, zodra de sneeuw smelt (als de doordringende ijswinden niet tegelijkertijd waaiden). Voor beide varianten maak ik bedden van 70 cm breed, nadat ik de grond eerder goed had geploegd met een vlakschaar.

  Ik plant volgens het schema van 20 × 20 cm Ik geef het water als volgt: driemaal daags 's avonds giet ik een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat uit een gieter en' s morgens giet ik het met gewoon water uit een slang.
  Hierna wordt de "baden" procedure gedurende drie dagen onderbroken en herhaal ik alles in dezelfde volgorde. Ik wied het wieden en het onkruid wordt opgevouwen in de gangpaden.

  In de afgelopen jaren is ze ook begonnen met het telen van familie-uitjes. Ik plant het volgens het patroon van 25 × 30 cm.Als de veer begint te liggen, begin ik hem eruit te trekken en zet hem in rijen in rijen om te drogen, ik houd hem 7-10 dagen vast. Vervolgens snijd ik het teveel af met mijn handen, snijd de ui met snoeischaar en breng het naar het huis, waar ik het op dun materiaal strooi.
  Ik bewaar het daar een week, en dan leg ik de kapron-panty neer en hang ik ze in de keuken of over de batterijen. En alles wordt heel goed gehouden, bijna nooit rot.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar