hoe 1

 1. Anna Rubashkin, Lipetsk

  Augustus is een goed moment om zaailingen voor te bereiden voor de moestuin. De straat is nog warm genoeg en de planten hebben alle kans om sterk en krachtig te worden. Komkommers die in augustus zijn gezaaid, produceren gewassen in november-december. Kiest u voor moderne hybriden met continue groei van wimpers en een langere vruchtperiode, dan kunt u bijna tot de lente genieten van verse komkommers.

  Ik geef de voorkeur hybriden die niet nodig bestuiving (parthenocarpe), die speciaal zijn afgeleid voor het hele jaar door teelt in kassen: Emelya F1, Arina F1, goede oude Zozulya. Mangaan geëtst in oplossing en gekiemde zaden op nat mos zaaien een voor een in getrimde melkzakken gevuld met een mengsel van tuingrond, turf en zand.
  Zaailingen houd ik eerst op het balkon, zodat de scheuten hard worden en een maximum aan natuurlijk licht krijgen. Wanneer de nachten dan koel worden, breng ik het over naar de vensterbank. Ongeveer tegelijkertijd heb ik in containers getransplanteerd met het volume van 5-6 l, waar komkommers groeien tot de lente. Tegelijkertijd snijd ik het pakket met zaailingen en, zo zorgvuldig mogelijk, passeer ik de aardklomp helemaal en probeer ik de wortels niet te verstoren.

  Ik probeerde op het platteland zaailingen te kweken in een kas, maar vaak werden de planten ziek en raakten ze besmet met "lokale" komkommers. En transport naar de stad is altijd stress en trauma voor planten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar