7 Reacties

 1. Vasily Jezhov

  Voordat het gazon wordt gezaaid, is het belangrijk om de grond goed te vullen.

  Het was tijdens het zaaien kunt u een langwerkende meststof (kalk, fosfor en kalium, evenals complex) lag direct in de bodem, waar het wortelstelsel van planten, waardoor ze absorberen voedingsstoffen zullen ontwikkelen. Vóór de laatste behandeling van de bodem, worden meststoffen over het oppervlak verspreid. In 1 maken ongeveer honderd 1,5 2 kg dubbele superfosfaat (-3 4 kg superfosfaat), 50 kg kalk.

  Antwoorden
 2. Irina Kozlenkova, Moskou

  'Loop niet over de grasvelden!' - in parken zien we vaak borden met zo'n opschrift. Maar in je tuin zet je zulke niet: het is nutteloos! En op een groen grasveld vertrappelen huishoudens graag, dieren rennen rond.

  Het resultaat is schade aan de coating. Maar het gazon is na één magische procedure goed hersteld. Het beladen gras moet worden uitgekamd met een gazonhark, goed besproeid en na twee dagen zeer laag maaien.

  Wanneer het gras groeit, moet het volgende maaien worden uitgevoerd, waarbij de hoogte telkens met enkele centimeters wordt verhoogd. Geleidelijk keert u terug naar de gebruikelijke maaihoogte en wordt het gazon opnieuw uitgelijnd.

  Antwoorden
 3. Seraphim

  Mijn man en ik zijn dol op gazons. Op 4 hectare hebben we natuurlijk ook een kas met tomaten. Tomaten groeien in de volle grond, maar ook paprika's, uien, knoflook, pompoenen (dit jaar was er één zo groot dat hij niet te pakken is!), Courgette, aardappelen. Maar we houden van de gazons, we pakken kleurrijke bloemen op, omlijsten ze. Dahlia's van verschillende soorten groeien in een rij langs de steek, voor hen is Oostindische kers en aan de andere kant witte margrieten, daglelies en korte irissen ... Er zijn nog steeds veel floxen, maar niet allemaal, de schoonheid is buitengewoon!
  Maar ik wil mijn ervaring met gazonaanleg delen. In het toegewezen gebied egaliseren we de grond met een hark zodat er geen hobbels en holtes zijn, anders zal de grasmaaier slecht rijden. Dan neemt de man de deur van de oude tafel (ladekast) en loopt er langs, verplaatst hem naar een nieuwe plaats - het blijkt soepel te verlopen, de aarde is goed verdicht. Vervolgens giet hij een deel van het perceel uit de gieter, strooit de zaden door een vergiet en ik “bedek” het gazon met zachte grond zodat de vogels niet vastlijmen, enzovoort tot het einde van het perceel. Na 4-5 dagen verschijnen zaailingen.
  Natuurlijk heeft het gazon zorg nodig, de man na het maaien kamt het met draadharken. Ik beargumenteer niet dat het mogelijk is dat grote gebieden moeten worden geramd met een roller, en zoals wij (Zxb m), kunnen en op onze manier.

  Antwoorden
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik zag dat de bomen in stadsparken in vierkante bloembedden waren gedecoreerd. Dat wil zeggen, de whiplashcirkel is beperkt tot een vierkant, bloemen of gras zijn er geplant, soms is de grond bedekt met gekleurde kruimels. Ook wil ik een soortgelijk arrangement maken voor de jonge kersenboom die groeit voor ons landhuis. Op welke diepte kun je de grond in de stamcirkel opgraven? Welk gazon, welk gras is het beste om daar te planten?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Bij het afgraven van de stronk is het belangrijk om het wortelstelsel van de boom of struik niet te beschadigen. Daarom is de bajonetbajonet dieper dan 10 cm gevaarlijk. In sommige gevallen volstaan ​​het losmaken van het oppervlak en handmatig wieden.
   Wat er in de stamcirkel moet worden geplant, wordt meestal bepaald door de eigenaar van de site. Er zijn veel opties - het hangt allemaal af van de smaken, passies en mogelijkheden van tuinders.

   Best goed groeien en kijk in boomstammen en pittige kruiden: mint, citroenmelisse, dille, peterselie, tijm. Bovendien, hun geur zal insectenplagen afschrikken. Iemand verbouwt groenten (ui, knoflook, laagblijvende variëteiten van tomaten) of bloemgewassen (goudsbloem, sleutelbloem, oostindische kers, violet, maagdenpalm en vele andere). Men moet echter niet vergeten dat bij het telen van groenten en eenjarige bloemen in de stammen, het elk jaar nodig zal zijn om de grond te bewerken. Een van de opties voor het ontwerp van de trunks is het bewerken (zinken). Hiervoor worden zaden van graanplanten (weidezwenkgras, weidegras, weidegras, enz.) Gezaaid.

   Antwoorden
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het gebeurde zo dat op de plaats waar het gazon zich bevindt, ik een garage moest plaatsen. Verwijder het gazon van daar en gooi het gewoon weg, sorry. Is het mogelijk om buurman van de site te zijn?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Natuurlijk kunt u gazonbedekkingen opnieuw planten. Volwassenen worden zelfs nog beter. De optimale tijd voor transplantatie is mei-juni. Maar indien nodig kan het midden in de zomer en zelfs in het begin van de herfst worden gedaan. Houd er echter rekening mee dat hoe later de transplantatie wordt uitgevoerd, hoe pijnlijker dit proces voor het gazon zal zijn.
   Voor het verplanten, is het noodzakelijk om een ​​"put" met een diepte van 10 cm (een halve bajonet van een schop) op een nieuwe plaats uit te graven en het goed met water te morsen. Voor 3-4 uur vóór de transplantatie moet het gazon met water worden gevuld. Als dit midden in de zomer is, is het het beste om al het werk netjes uit te voeren en af ​​te snijden in de 2-helft van de dag of bij bewolkt weer. De plot van het gazon moet zorgvuldig worden gegraven, ook voor een halve shtick van een schop. Verwijder de grasmat na een stuk en leg deze in een voorbereide put. Er moet voor worden gezorgd dat er nergens lege ruimten zijn. Als ze zich voordoen, moet u de grond gieten, anders mislukt het gazon later.

   Na het verplanten moet je rond het gazon lopen, aanstampen zodat de wortels condenseren - dit helpt het gras sneller wortel te schieten. Vervolgens moet het nieuw aangekomen gazon worden bewaterd. Houd er rekening mee dat wateroverlast niet mag worden toegestaan ​​- dit kan rotten van de groene coating veroorzaken.

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.