3 recensie (s)

 1. Natalia KLAKOTSKA, Cand. van wetenschappen

  Snijd in september de snor af en beschadig de bladeren op de aardbei.
  Tot het midden van de maand, proberen om de landing af te maken. Vooraf uitgegraven bodem tot een diepte 50 cm (vul-6 8 kg humus of compost en 30 g fosformeststoffen 1 m), verwijdert de overblijvende onkruiden, vlakke ondergrond. Hart niet in slaap vallen - het zou moeten zijn op de begane grond!

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In september begint de aanplant van bolvormige bloemgewassen voor de voorjaarsbloei en voor beginnende tuinders is het altijd een verstoring en een zee van hoop op een weelderige, heldere bloei. Laten we, om de hoop te verwezenlijken, een paar regels van dit grote bolvormige epos onthouden.
  Van tevoren bereiden we de site voor volgens de regels voor 3-4 weken. Scatter-4 5 kg humus, 100 g samengestelde meststof en houtas 50 1 g bij m2 dan uitgegraven grond, het verwijderen van de wortels van overblijvende onkruiden en plat gedeelte rake.
  Voor de anderen, in het begin september ontschepen we narcissen, korhoenders, colchicum, decoratieve bogen en melkolukovichnye - sneeuwklokjes, krokussen, muscari en anderen. De volgorde van de tulpen is pas eind september geschikt en we kunnen ze voor het einde van oktober planten.
  Voor het planten selecteren we alleen gezonde bollen, genadeloos zachtjes roesten, met vlekken, schimmel. Alvorens te planten ter preventie van ziektes, verwerken we de bollen met fungicide preparaten (volgens de instructies), waarna we deze noodzakelijkerwijs drogen.

  Dat er geen onenigheid was in de bloei van tulpen, krokussen, hyacinten, we zien de regel van het planten van bollen van dezelfde grootte - dan zal de bloeitijd en de hoogte van de planten worden uitgelijnd.
  De grootste bollen met een diameter van 9 cm zijn geplant aan de voorkant van de tuin, kleine bollen en een grote baby op een afgelegen plek, maar altijd in de zon, zodat ze sterker worden. De zon voor uibollen is erg belangrijk, in de schaduw worden zelfs grote bollen kleiner en het volgende jaar bloeit misschien niet.
  Ruim voor de weelderige bloeiende tulpen onder de bomen, die vaak worden gezien in het tijdschrift foto's en selecteer vervolgens alleen de elite sterke lampen, en het volgende jaar ze worden verzonden op een zonnige "resort" om dergelijke gewassen: of zelfs weggegooid (er wordt een dergelijke manier - tulpen groeien in de jaarlijkse cultuur). Dat wil zeggen, het land van de tulpen, hyacinten, narcissen in de halfschaduw mogelijk, maar we moeten jaarlijks graven uit deze bollen, volg de temperatuur tijdens opslag, en in een meer comfortabele omgeving voor het volgend jaar geplant.
  Toch kunnen de meeste soorten tulpen worden achtergelaten op een plaats 4-5 jaar, uitzondering - Liliales, papegaai, die geen jaarlijkse graven en drogen snel op niets uitlopen.

  Narcissus en buikje, daarentegen, willen minder ongerust zijn, dus transplanteren we ze alleen als ze groeien.
  Laten we de regel van bolvormig planten niet vergeten: de diepte moet overeenkomen met drie keer de hoogte van de bol. Op lichte bodems verhogen we deze diepte met 1 -2 cm, op zware bodems - we verminderen deze met dezelfde hoeveelheid. De afstand tussen grote bollen 15 cm, tussen kleine bollen 8-10, zie.

  antwoord
 3. Victor

  In het begin van de herfst kook ik mijn grootbladige hortensia's voor overwintering.
  Ik stop met water geven.
  Ik sneed de onderste bladeren af, zodat de scheuten houtachtig werden. Voor het invriezen verwijder ik de resterende bladeren, behalve het apicale.
  Ik verzamel de scheuten in een bundel, buig het op de grond en repareer het met geïmproviseerde materialen.
  Daarna legde ik aan twee kanten van de plant twee kleine planken op de ribben in de vorm van de letter "L" - zodat de struik zich in een lage houten omheining bevindt.

  Ik leg een emmer turf in het midden van de struik, ik val in slaap op de top met droge bladeren en gooi spingebonden en film, pers stenen langs de randen.
  Nu ben ik rustig: mijn koude hortensia's zijn niet verschrikkelijk!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar