2

2 recensie (s)

 1. V. Nikitin, eiland Sapinsky

  We hebben frambozen ziek: de stelen breken in plaatsen van zwellingen en ik droog op met bessen. Wat moet ik doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Opstanden op de stelen van frambozen, hun broosheid is een zeker teken van verlies door cauline-galmuggen. In de lente, met de komst van stabiele hitte van larven, overwinterd in stengels, vloog onbelangrijke insecten met transparante vleugels en lange benen. Ze leven slechts een paar dagen, maar slagen erin om eieren te leggen op de stelen van frambozen, en vinden er barsten in. Een week en een half uitbroeden larven dringen in de stengel en beginnen daar te voeden. Beschadigde plantenweefsels verliezen het vermogen om voedingsstoffen te dragen, scheuten boven de gal drogen uit en breken vaak af.

   Hoe om te gaan met stamgalmuggen? Wanneer het ongedierte is gevonden, knip de aangetaste delen van de scheuten uit in het onbeschadigde weefsel en veras ze samen met de larven die zich binnenin nestelen.
   Hoe het aantal plagen te verminderen? Gallitis schaadt actiever in overwoekerde frambozenplanten, die slecht geventileerd, verlicht, overmatig bewaterd zijn. De plaag is actiever dan framboos, besmet met didymella - schimmelziekte,
   veroorzaakt scheuren van de stengels. Als u dit weet, moet u ervoor zorgen dat de frambozen niet verdikt, goed verlicht en geventileerd zijn. Het is erg belangrijk om losjes te bevloeien na irrigatie, en nog beter - om te wentelen. Inspecteer regelmatig de frambozenshows en verwijder de geïnfecteerde plaag en snij ze onder de gallen. Als de scheuten niet uitdrogen, kan het snoeien worden verwijderd: oogsten en dan verwijderen. Tot de lente te verlaten de getroffen scheuten niet moeten zijn: een beetje laat, en de gallen klaar voor de voortzetting van het geslacht zal vliegen uit de Galliërs.

   Blijkbaar, heb je een galmuggen raakte remontant frambozen. Een dergelijke framboos aan het einde van het seizoen wordt volledig uitgesneden, de scheuten worden verbrand. Volgend jaar zal de oogst plaatsvinden in de shoots van het huidige jaar.
   In de zomer snijden ze de vruchteloze scheuten van een niet-montant framboos.
   Raspberry wil niet worden bespoten met chemicaliën en het effect van de behandelingen is onzeker: het moment waarop muggen verschijnen, de larven moeilijk te vangen zijn en de larven die zich in de stelen ontwikkelen, zijn helemaal niet onkwetsbaar. Je kunt de framboos meerdere malen behandelen met geurige infusies van insectendodende planten (bijvoorbeeld uien) om verschillende keren te bloeien om muggen van galmuggen te laten schrikken. Met hetzelfde doel, naast frambozen, peterselie, dille, uien worden geplant, mulch de bodem met kruiden alsem of andere geurige kruiden.
   Vroege lente framboos is wenselijk voor het verwerken van een één procent Bordeaux vloeistof - voor de preventie van didymella.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar