3 recensie (s)

 1. Ekaterina Drozd, Tsjeljabinsk

  Aan het begin van de zomer probeerde mijn man de trimmer en maaide hij per ongeluk de eenjarige zaailing van de winterpeer van Chelyabinsk, die goed wortel schoot. Ik voedde de stronk met ureum, bespoot Epin, "praatte" met de boom, had er spijt van ... En een week later zag ik drie gezwollen knoppen op de stam. Hiervan groeiden in twee jaar tijd twee sterke stelen (ongeveer 1 m hoog). Aan de ene kant tak 5, op de tweede - 9, zijn ze iets kleiner, de derde stam is vrij zwak.
  Nu weet ik niet hoe ik de plant verder moet vormen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Als je in een stam een ​​perenboom wilt vormen, kies dan voor een meer ontwikkelde, in jouw geval een stam met vijf zijtakken. De anderen knipten vroeg in de lente uit, laat geen stronken achter. Behandel de delen van het tuingaas.
   U kunt het volgende doen. Het meest ontwikkelde proces maakt het mogelijk om naar boven en naar de zijkanten te groeien, en de tweede limiet in groei, waarbij een top is afgesneden
   handig voor u zijtak. In dit geval maak je van het besneden aanhangsel een gewone vruchtdragende tak, waarop je over een jaar een oogst zult krijgen. Verwijder de dunne foto volledig.

   antwoord
 2. Nadezhda ZINOVYEVA, de stad Ulyanovsk

  Als de bladeren van de peer bedekt zijn met roodachtige puistjes - hoogstwaarschijnlijk heeft de galmug van het perenblad zich op de boom gevestigd.

  Dit plaag komt veel voor in de centrale en zuidelijke regio's.
  Volwassenen lijken op muggen en larven zijn witachtige rupsen van 1-2 mm lang. Het zijn de rupsen die ongedierte zijn. In het voorjaar voeden ze zich met de weefsels van de nieren, in de zomer dringen ze door in de bladeren, waardoor er galgroei ontstaat. Wanneer de larve tijd wordt om volwassen te worden, vouwt hij een blad om zich heen tot een buis - dergelijke bladeren zijn ook duidelijk zichtbaar op de boom.
  Met hun kleine formaat kunnen plagen grote schade aanrichten - in de zomer geven ze 4-6 talloze generaties. Vooral de eerste lentegeneratie is gevaarlijk omdat het de groeiknoppen beschadigt.
  Het wrak in de bovenste lagen van de bodem overwintert, vandaar het vertrek voor de eerste ovipositie in april.

  Op dit moment is het noodzakelijk om preventief bomen en de bodem eronder te spuiten met giftige chemicaliën: carbofos, fosfamide of andere insecticiden. In de zomer is het noodzakelijk om de bladeren aangetast door gallen te verwijderen en in een buis te verdraaien. Verwijder in het najaar onder de bomen en verbrand het besmette besmette gebladerte, voordat je het invriest, maak de stammen los.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar