7 recensie (s)

 1. Lev Viktorovich, district Serpoechov. Regio Moskou

  Vertel me alsjeblieft, zal een stekje van een zuilvormige appelboom worden geënt op een zaailing van Antonovka vulgare? Ik wil de variëteit die ik kweek vermeerderen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Beste Lev Viktorovitsj! Antonovka-zaailingen zijn de meest universele onderstam; bijna alle soorten kunnen erop worden geënt. In mijn tuin is de helft van de kolommen geënt op Antonovka, ze zijn het gezondst, maar ook de hoogste.

   antwoord
 2. Irene

  Ik wil schrijven ter verdediging van dikke appelbomen. Drie zaailingen 15-18 jaar geleden geplant. Ze bloeiden niet lang, maar groeiden en groeiden. Een bekende landbouwingenieur zei dat dit gewoon bomen waren en adviseerde hen om er vanaf te komen (variëteiten Valuta, President en nog een, ik weet de naam niet). Bomen zoals piramidale populieren, lang, mooi, konden niet worden omgehakt - het is jammer.

  Half augustus nam ze een snoeischaar, ging rond en sneed takken met 1/3, de toppen met 60 cm. Nu bloeien ze en dragen ze vruchten, ik ben niet beledigd. Appels zijn genoeg tot maart. Dus alles moet periodiek worden geknipt - zowel bomen als struiken, omdat mensen ook hun haar knippen.
  In de lente en herfst giet ik alle struiken en aardbeien uit de gieter met een oplossing van frisdrank (1 eetlepels per 8-10 liter water), op één struik, één gieter, zelfs als het een beetje op de grond morst. Ik heb een plot van 10 acres, het kost twee pakken frisdrank, de opbrengsten zijn goed.

  antwoord
 3. Oksana Novikova, St. Petersburg

  Op de zaailing van de zuilvormige appel splitste de kruin van het hoofd. Is dit normaal?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Elke overtollige groei schiet, hetzij aan de bovenkant of op een ander deel van de basis van de stengel, moet worden ingekort tot twee knoppen aan de basis. Dit kan het beste worden gedaan aan het begin van de zomer.

   antwoord
 4. Arina PETRENKO, Yaroslavl

  Toen ik net een idee had om zuilvormige appels te kweken op dwergachtige onderstammen, vreesden velen dat dwergen van korte duur zijn en slecht winter. Dus vanaf het allereerste begin heb ik veel aandacht aan dit onderwerp besteed, en als gevolg daarvan heeft mijn minituin vele jaren zonder verliezen geleefd.

  Het belangrijkste is om planten te kopen die onze winters kunnen overleven. Zowel dwergvoorraden als geënte delen moeten worden gezoneerd. Het is onredelijk om te verwachten dat Zuid-Golden Delhi onze nek zal overwinteren! Daarom kocht ik zaailingen in een plaatselijke kwekerij en niet in winkels, waar vaak goederen uit Europa worden gebracht.
  Als de rassen correct zijn gekozen, is hun voorbereiding op de winter in principe hetzelfde als voor krachtige appelbomen. Na de oogst voed ik de tuin met kaliumfosfaatkunstmest zodat jonge scheuten en hout goed rijpen. Als de herfst droog is, dan 1 keer overvloedig gedrenkt.

  De stammen, hoewel dun, kunnen ook last hebben van zonnebrand, dus ik witter ze witter. Prestvalny cirkel vrij van gevallen bladeren en mulch een dikke laag turf. Na het begin van koud weer, is de boom vastgebonden met spar lapnik voor bescherming tegen hazen.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het gebeurde zo dat enkele gegroepeerde appelbomen van soort Valuta op groentebedden groeiden. Een paar jaar geleden besloten om bomen (7-8 jaren) te laten verplanten. Het werk was gepland voor oktober.
  Hij bouwde van tevoren een vierkante put over de breedte van de greppelspleet en de diepte naar de bajonet. De planten werden opgegraven met een kluit grond ongeveer even groot als de plantkuil. Het is belangrijk om het maximale aantal wortels te houden. Tijdens de transplantatie heb ik drie hoofdvoorwaarden waargenomen.
  Overvloedig de bomen gedrenkt voor een dag of twee voor de "beweging".
  Hij verwijderde de bladeren. Ze verdampen het vocht niet alleen in de zomer, maar ook in de late herfst. Op mijn "kolommen" kunnen de bladeren in de winter hangen, dus tijdens de val van de herfst worden ze handmatig afgesneden.
  Na de transplantatie drenkte hij overvloedig de grond van de buurt van de stamkring en het aangrenzende gebied. Nat land bevriest langzaam en geeft zaailingen de tijd om "in slaap te vallen" voor de winterperiode. Bovendien neemt onder dergelijke omstandigheden de kans op schade aan de wortels door vorst af. In tegenstelling tot alle waarschuwingen over de transplantatie van volwassen bomen, raakten mijn "kolommen" eraan gewend en ontwikkelden zich goed.

  TIP: Na het planten en drenken bleek de wortelrand begraven te zijn. Toen pakte ik de plant bij de onderkant van de stengel en trok hem op, beet de aarde een beetje in en schonk hem in.
  Sergey DIYAKOV

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar