2 recensie (s)

 1. V.A. Sitnikova Bashkortostan

  Ongeveer 10-12 jaar geleden bracht een kennis ons vijf struikkersenplanten, die hij in emmers op zijn perceel oogstte. We plantten en begonnen op de vruchten te wachten. Jaren gingen voorbij, de kersen groeiden, bloeiden rijkelijk, maar gaven geen fruit. Soms werden de bloemen door vorst gedood, maar zelfs bij gunstig weer zagen ze de oogst niet. De man bood aan om het gebied te ontwortelen en te bevrijden.

  Maar ik gaf niet toe en in het voorjaar van 1998, toen de kersen bloeiden, schudde ik ze elk aan de centrale tak. In de zomer verzamelde ik voor het eerst twee glazen van elke struik. God weet natuurlijk niet hoeveel, maar je moet toegeven dat het voor ons een genot was. Er werd besloten om het experiment voort te zetten. Al in het voorjaar van vorig jaar schudde ze aan elke tak, en vijf dagen later deed ze het weer. En wat was onze verbazing toen we een groot aantal gezette vruchten zagen. Van vijf struiken verzamelden ze een hele emmer. En dit is al wat!

  antwoord
 2. Evgenia Izotova, Lyubertsy

  Kersen opwarmen is niet misplaatst

  Lopend langs het dacha-deel van de vriendin, zag ik een ongebruikelijke boom met zilveren bladeren. Het bleek dat het zilver was. Tegen de achtergrond van het groene gebladerte van de naburige bomen zag hij er indrukwekkend uit. Zoals haar vriendin zei, plantte ze het voor buitengewoon nuttige vruchten. Ze verschijnen echter pas op 6-jarigen. Dus terwijl deze boom in zijn tuin speelt, is het een puur decoratieve functie. Ik wilde ook op mijn site een schattig meisje met een grappige naam vinden. Een vriendin groef een gat, en in de herfst was ik in staat om de zuignap naar mijzelf te transplanteren.
  Toegewezen voor hem een ​​plaats aan de rand van de site, op een kleine heuvel, zodat de boom voldoende licht zou hebben. Op de bodem van de put gegoten grind, om niet te stagneren water, toegevoegd humus, een handvol superfosfaat, 3-4 handvol as, alles gemengd. Bij het planten van de wortel van de wortel hals is niet meer dan 5 cm. Ze overvloedig gedrenkt en royaal uitgewist de compost. De vriendin zei dat het meer erg winterhard is, maar voor het geval ik de plant netjes voor het begin van koud weer heb gebogen en het heb opgewarmd met afdekmateriaal.

  De winters zijn nu onvoorspelbaar, dus elke herfst probeer ik er alles aan te doen om de vorstbestendigheid van mijn kersen te vergroten. Onder elke boom breng ik 2 el. l dubbel superfosfaat en 200 g houtas. Ik sluit deze meststoffen in de grond en voer vervolgens irrigatie met water uit. In de late herfst warm ik kersen op. Bij jonge zaailingen teken ik takken naar de stam, fixeer in deze positie met touw en wikkel ze met papier of afdekmateriaal. Ik heb een dikke laag turf of zaagsel in de stamcirkel van alle kersen gelegd. Zorg ervoor dat u stammen en skeletachtige takken witt - dit is het voorkomen van ziekten en bescherming tegen dagelijkse temperatuurschommelingen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar