4 recensie (s)

 1. NP Zaritskii

  De peren (4 jaar) in het midden van de zomer letterlijk gedroogde bladeren in een week. Er waren geen vlekken op hen. Welke reden kan zo'n situatie veroorzaken?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Er kunnen verschillende redenen zijn.

   Cirkelvormige schade stam (stam) of wortel knaagdieren. In dit geval kan de bladeren aan de boom bloeien en begin primaire groei als gevolg van ophoping van voedingsstoffen in het afgelopen jaar, maar in het midden van het groeiseizoen cirkelvormige beschadigde cortex leidt tot de dood van de plant.
   Overdosis herbiciden.
   Inconsistentie van ent en voorraad.

   antwoord
 2. Valery Parchimovich, Pskov

  In de zomer hadden de jonge bladeren van de peer rode stippen, die uiteindelijk in omvang toenamen en vervolgens zwart werden gemaakt - zie de foto. Te oordelen naar de informatie op internet is dit het werk van een galmijt. Heb ik gelijk?

  zabolela-Grusha

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Wanneer de bladeren zijn tal van kleine bruine of rode vlekjes met sporen van de schimmel sporen van zwarte kleur op de achterzijde van de plaat, en de aangetaste bladeren vallen voortijdig - een manifestatie van bruine bladvlekkenziekte (Fillo-stiktoza), maar niet de tekenen van galmijt schade.
   Controlemaatregelen
   Te vernietigen overwintering bron van de ziekte, in het najaar na het blad het opgraven van boomstammen en spuit de bomen en de grond onder hen 7% oplossing van ureum of 10% oplossing van ammoniumnitraat.
   In het vroege voorjaar, tijdens de zwelling van de nieren, behandel de bomen met een 3% -oplossing van Bordeaux-vloeistof. Bespuit daarna voor en na de bloei een van de fungiciden die u op de markt vindt.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar