5 recensie (s)

 1. I. KUDRINA, regio Voronezj

  Voor het begin van de bloei van vliegongedierte hang ik in de kroon van elke boom op 2-3 vallen met een vloeibaar aas.

  Voor dit doel zijn plastic flessen, gesneden tot de helft, waaraan ik de draad bevestig, evenals emmers van mayonaise of ijs, goed geschikt. Als aas gebruik ik wat zoetige aromatische vloeistof. Bijvoorbeeld: in 1 l water voeg ik 1 st. Een lepel suiker, oude honing of jam; Ik gebruik zure compote of sap, half verdund in water; 100 ml appelciderazijn verdund in 3 l water; een handvol broodkruimels giet 3 l water met de toevoeging van 1 st. suikerlepels, ik geef ferment 3-dagen, en verdun kvass in water met de helft; schil een banaan Ik giet 2 l water en ik sta erop 3 dagen.
  De inhoud van de vallen wordt eenmaal per week gefilterd om een ​​groot aantal plagen te verwijderen. In deze vloeistof voeg ik vers kvass toe en opnieuw hang ik het aan de takken.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Elk voorjaar koop ik 20 vleeskuikens en even later nog eens 20 eendjes. En ook in mijn omgeving leven konijnen constant in kooien - een mannetje en twee vrouwtjes, in het voorjaar brengen de vrouwtjes nakomelingen. Voer is een beetje duur, dus ik voeg gras uit de tuin toe aan het voer. Ik verdeel voorwaardelijk al het gras in drie groepen.
  De eerste groep
  Giftig en niet-eetbare kruiden: speenkruid, nachtschade, boterbloem, distel, doorn, en ga zo maar door. Ik gooi ze in de composthoop of verbranden, en stinkende gouwe en nachtschade worden gedrenkt in een vat, en behandeld met infusie van struiken en planten plaag.

  De tweede groep
  Voorwaardelijk eetbare kruiden: vogelmuur, klis, distels, distel, melk, Galinsoga (Amerikaanse), met eetbaar gras bedden. Dit alles, evenals plantaardig afval van gewassen (topjes of bladeren) geef ik de vogels, en ze zijn goed gevoed. Tegen de herfst, ik ben niet alleen de oogst van groenten en fruit, maar ook vlees, mest voor kunstmest tuin.

  Derde groep
  Eetbare kruiden :. Tarwegras, quinoa, weegbree, alsem, alfalfa, klaver, winde, paardebloem, paard zuring, etc. Deze I "groeien" in het gangpad, en wanneer ze opgroeien tot 20-30 cm, onkruid, het afhakken van de wortels, licht gedroogd en Ik voed konijnen. Als er veel gras is, droog het dan op het dak van de schuur.
  Brandnetel I tijdens de hele zomer traan, fijn gesneden, te voelen voor het verschijnen van sap en toe te voegen aan het voer voor vogels.

  antwoord
 3. Gal en MIRONOVA

  Hoe bevries ik het onkruid

  Om gemakkelijk van onkruid af te komen, strooi ik in de winter overvloedig sneeuw met houtas. Ik bedek de oude ik met een film en druk op de stenen.

  Aan het einde van de winter, zodra de zon opwarmt, smelt de zwarte sneeuw onder de folie snel en onmiddellijk groeit het gras. Zodra ik het groen zie, verwijder ik de schuilplaats. Maar het is nog steeds koud buiten! En de wiet veilig. En ik bedek dit gebied opnieuw met een film, zodat de grassprieten zijn doorgedrongen, die zich dieper verborgen hielden en niet de laatste keer lieten ontkiemen. Ik herhaal de procedure met bevriezing.

  antwoord
 4. Elena AFANASYEVA, Krasnokamsk, Perm Region

  Wilde grassen, onkruid dat in de tuin wordt gekweekt, kan worden gebruikt om zich tegen ongedierte te beschermen.

  Neem bijvoorbeeld alsem. Het is goed in het bestrijden van de mot. Om dit te doen, heb je 2 kg gemalen alsem nodig om te vullen met water, houd 2 dagen aan, breng het dan aan de kook en kook 30 min. Koel en verdun de helft met water. Infusiespanning en bespuit de aangetaste fruitmulchplanten 2 keer, met een interval van 6-dagen.
  De wortels van een paardenbloem zijn effectief tegen een das en een bladluis. Gegraven wortels, spoelen, snijden (zou 300 g moeten krijgen), 400 g van geplette paardebloembladeren toevoegen en alles met heet water gieten (10 L). Dring aan onder het deksel. Na een dag besprenkelen met de infusie van de plant.

  Dus, met behulp van wilde planten, is het mogelijk om chemische behandelingen in de tuin te vermijden, om veel nuttige insectenbestrijders te redden en om zichzelf te beschermen tegen blootstelling aan schadelijke stoffen in afgewerkte preparaten.

  antwoord
 5. Alla Krasnovid, p. Komarovka, het regiment van Chernigov.

  In onze tuin verschijnt van tijd tot tijd een kwaadaardige wiet, een ontwijker. Ze nestelt zich vooral in bietenbedden. Terwijl het groeit, klampt de dodger zich vast aan de plant met zijn zuignappen-haustoria en begint er voedingsstoffen uit te halen. De waardplant blijft eerst achter in groei en kan, als er niets aan wordt gedaan, helemaal afsterven.

  Dodder heeft een groot vermogen om te regenereren (herstellen). Zelfs kleine losstaande processen, verlaten in de tuin, als ze in contact komen met de plant, klampen zich er snel aan vast en beginnen te parasiteren.
  Als we dit onkruid in de tuin vinden, trekken we de geïnfecteerde plant eruit, verzamelen voorzichtig alle deeltjes van de dodder, halen het uit de plot, drogen het en verbranden het.
  Er moet aan worden herinnerd dat deze hardnekkige plant zaden heeft die erg klein zijn als stof, en die hun kieming vele jaren behouden. Daarom is het noodzakelijk om het bos voor de bloei te vernietigen; als je te laat bent, maak dan een vuur op de plaats waar de wiet werd ontdekt. Een keer per week moet u geïnfecteerde gebieden inspecteren, zaailingen en scheuten van onkruid vernietigen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar