4 recensie (s)

 1. Iraida

  Ik begrijp dat hier al meer dan eens over is geschreven, maar na alle brieven zorgvuldig te hebben bestudeerd, kon ik geen oplossing voor mijn probleem vinden. En het feit is dat mijn tuin gewoon werd aangevallen door een draadworm. Dit jaar was het gescheiden, waarschijnlijk 10 keer meer dan voorheen. Maar bij het planten van aardappelen doe ik altijd in de gaten handenvol uienschillen van as, verschillende korrels superfosfaat, en ook een snufje van een speciaal preparaat van de ritnaald, verdund met slaapthee.
  Bovendien ben ik een paar jaar geleden begonnen met het zaaien van groenbemester. Ik hield vooral van rogge, die ik in de zomer twee keer afsneed en in de herfst volledig in de grond verankerde. Voorheen waren al deze fondsen voldoende om de draadworm op de een of andere manier onder controle te houden: er waren gaten in de knollen, maar ze waren zeldzaam.

  En nu zijn er maar liefst 10 gaten in elke knol, en bovendien diep. Waarom is de draadworm zo actief? Hoe kan ik hem nu aan de lijn krijgen? Ik ben al bereid om zelfs enkele extreme methoden te gebruiken om ermee om te gaan. In een van de nummers van "Dacha" las ik bijvoorbeeld het volgende advies. Bij het planten van aardappelen moet je er niet veel van dezelfde rogge omheen planten. En wanneer de siderat opgroeit en zijn buurman begint te hinderen, is het noodzakelijk om hem voorzichtig naar buiten te trekken samen met de wortels waarop de gehate ritnaald zal zitten. En daarna blijft het alleen nog om alle verzamelde rogge op de weg te gooien. Maar klopt het? Zelfs vogels pikken geen ritnaald.

  Bovendien ben ik al vele jaren oud, en dergelijk werk schrikt af met zijn omslachtigheid. Ik zal eraan toevoegen dat de rest van de gewassen in de tuin goed groeien, met uitzondering van uien, die constant vroeg geel worden, hoewel ik ze van alle kaf schil en zijn hielen afsnijd. Ik week de bollen eerst in zout water en daarna in een oplossing van kaliumpermanganaat. Misschien kun je me tegelijkertijd het recept voor uienbehandeling vertellen, beste lezers? Ik zou je erg dankbaar zijn voor je hulp!

  antwoord
 2. Elena GORONOK, Moskou

  Wormwormval

  Het belangrijkste in augustus is om de aardappelen te beschermen tegen de draadworm. Beschadigde knollen worden immers veel slechter opgeslagen.
  Om dit te doen, snij ik de oude knollen doormidden en begraaf ik ze in de grond tussen de rijen aardappelen tot een diepte van 5-10 cm met een snede op een afstand van 50 cm van elkaar. Ik plak takjes in de buurt. Na 1 - 2 dagen onderzoek ik het aas en vernietig ik het verzamelde ongedierte.

  antwoord
 3. Boris Shiroki, Irkoetsk

  3 betrouwbare recepten

  Een echte ramp in de buitenwijken is de keverlarve - draadworm. Om het te bestrijden, groef ik flessen met aas op verschillende plaatsen van de site in de grond onder een hoek van 45 ° met de nek omhoog. Door in de flessen te komen, kon de draadworm er niet meer uit. Een andere manier is effectief. Ik sneed aardappelknollen, stak er twijgen tot 20 cm lang in en groef ze tot een diepte van 10 cm met een plakje op een afstand van 2 m van elkaar. Twee dagen later groef hij het aas uit en vernietigde hij het ongedierte. Bij het planten van aardappelen in elk putje werd 1 el toegevoegd. l mosterd cake. Nu hebben we geen draadworm!

  antwoord
 4. Dmitry Kharchevich, Brjansk

  De draadbaan spaart geen aardappelen, wortels of bieten.
  Om het in de herfst te bestrijden graven ik door de grond zodat de larven in de bovenste lagen van de aarde komen en sterven in de vorst (ze leven op een diepte van 10-12 cm). In de zomer maak ik de grond los in de tussenrijen, waardoor sommige larven vergaan. Bij het planten van aardappelen worden de knollen bestoven met as, wat ook niet wordt getolereerd door de plaag. De draadworm houdt erg van tarwegras, dus ik heb dit onkruid genadeloos doorgesneden.

  En ik gebruik knoflookinfusie tegen de plaag. 200 g gemalen tanden, het gieten 3 liter water en dringen 2 uur. Daarna de knoflook wordt afgescheiden, gefiltreerd, aangevuld tot l 10 en schuur bodem. Het is het meest effectief als u al deze maatregelen in een complex toepast.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar