11 recensie (s)

 1. Maria Ivanovna ZHUKOVA, kandidaat voor landbouwwetenschappen

  Wat is goed voor phytophthora?
  Weer met frequente regens, relatieve luchtvochtigheid boven 75%, gemiddelde dagelijkse temperatuur 10-20 graden van warmte en minimum - 6 - 10 graden is gunstig voor verbeterde verspreiding en ontwikkeling van Phytophthora. In jaren met een regenachtige zomer, kunnen uitbraken van ziekte de een na de ander volgen.

  De ziekte is het meest uitgesproken bij het telen van aardappelen op zware gronden. In veengronden is de infectie van knollen hoger, terwijl die in de lichte en zanderige leemgrond lager is. Dit wordt verklaard door de morfologie van knollen en de bewegingsomstandigheden van pathogenen - conidia in bodems met verschillende mechanische samenstelling. Door de vaak langdurige bevochtiging van zware grond, gaan linzen (knobbeltjes die dienen voor luchtuitwisseling) op de knollen open, wat de penetratie van conidia in de knol vergemakkelijkt. Maar in zandgronden kan conidia met water dieper sijpelen dan het niveau van knollen. Verschillende agronomische technieken, zoals timing en plantmethoden, meststoffen, methoden voor grondbewerking, enz., Hebben een aanzienlijke invloed op de verspreiding en de mate van ontwikkeling van de ziekte.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Twee jaar op rij werden mijn tomaten gedood door Phytophthora. Ik was wanhopig! Zoveel moeite: de grond voorbereiden, zaden kopen, zaailingen kweken en dan nog een keer! - opnieuw Phytophthora
  Ik heb tips geschreven, die een van hen dit jaar heeft geholpen, ik weet het niet. Maar ik heb geoogst! Dus, voor de preventie van tomaten gespoten koper-bevattende medicijn (gebruikt volgens de instructies), maar ook om de twee weken, behandeld met een infusie van knoflook. De oplossing werd als volgt bereid: 1,5-glazen knoflookpulp, een beetje kaliumpermanganaat, een emmer water. Drong minstens een dag aan. Op elke struik zat ongeveer een halve liter.

  Trouwens, een zomerbewoner in een elektrische trein vertelde dat ze tomaten 10 verwerkt met een% oplossing van keukenzout. Volgend jaar zal ik proberen te schrijven of het zinvol is.
  Zoya

  antwoord
 3. Claudia

  De buren in de kas met tomaten hebben geen phytophthora. Ze zeggen dat omdat hun mosterd constant in hun kas groeit. Zoals, het onderdrukt de schimmel. Kan het echt helpen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ik sluit niet uit dat mosterd echt kan helpen, vooral als het al jaren gegroeid is. Waarschijnlijk hebben uw buren net het juiste systeem gekozen voor het telen van tomaten. Geef de planten water zodat het vocht voor donker uit de kas kan eroderen.

   Uitgevoerd voor het seizoen 1-2-fungicidebehandeling. Groenbemesters worden gezaaid, ook als backstage. Desinfecteer het ontwerp voor het planten van tomatenzaailingen. Breek uit, maar snijd de stiefkinderen niet af (het is gemakkelijker om dit te doen via 2-3 uren na het besproeien). Gesloten in de serre bij nachtdeuren en openingen, enz.

   antwoord
 4. Dmitry Petrovich HARCHEVKIN, Bryansk

  Aardappelen moeten worden geplant weg van de permanente plaats van het planten van tomaten en andere gewassen die zijn blootgesteld aan Phytophthora, mierikrot en soortgelijke schimmelziekten.
  Maar als dit niet mogelijk is vanwege het beperkte gebied van de site, gebruik dan andere planten om te beschermen. Van hen is het heel goed mogelijk om een ​​soort fytosanitair cordon te maken, waarmee je planten kunt beschermen tegen het gevaar dat hen bedreigt. Het is raadzaam om mosterd, knoflook, uien op een afstand van 2-3 m van tomaten te planten aan de rand van twee nachtschadegewassen - aardappelen en tomaten.

  Je kunt ook hete peper gebruiken.
  Planten reageren anders op de aanwezigheid van vocht in de grond. Het meest veeleisende water zijn planten waarvan de wortels klein zijn en de bladeren groot zijn: radijs, sla, komkommers, kool, courgette. Daarom moeten ze om te beginnen verbeterde bewatering bieden.

  antwoord
 5. Mikhail Vladimirovich SAVOSTIN, stad van Koersk

  Onlangs ontmoette op internet de verklaring dat de aanslag op tomaten, de aardappelziekte, begint op 22 juni. Waarom deze datum niet begreep, waarschijnlijk omdat deze ziekte even verraderlijk is als de fascistische indringers, die ooit ons land binnenvielen.

  Maar serieus, in feite is het nodig om veel eerder met de phytophthora te vechten, zodat ze ons niet verraste met haar verraderlijke "blitzkrieg". Ik verwerk tomaten in de zaailingperiode, zodra de eerste echte bladeren verschijnen. Hiervoor bereid ik een oplossing van 100 ml magere melk, 1 L water en een druppel jodium. Dit betekent dat ik de planten elke tien dagen tot de herfst bespuit.

  antwoord
 6. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  OPLOSSING VAN PHYTOFLUORO
  Ik kweek tomaten in smalle bedden. In de gangpaden zaai ik siderata - rogge, fatseliya. Ik spuit 1 keer in 2 weken tijdens groei en vruchtzetting met een oplossing: 10 l water, 2 l zelfgemaakt serum, 2 el. l houtas, 10 druppels jodium. Dit dient als bescherming tegen Phytophthora en topdressing. Tomaten worden niet ziek en geven een goede oogst.

  antwoord
 7. Anna Valeryevna, Svetlogorsk

  Ik lees dat basilicum en bieten tomaten kunnen beschermen tegen phytophthora. Ik wil volgend jaar in een kas met tomaten een rij bieten zaaien en potten met basilicum schikken. Klinkt dit logisch?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Phytophthora is de ergste vijand van tomaten. Basil, zoals bieten, verwijst naar folk remedies preventie van deze ziekte, maar kan er geen 100% -s' garantie, met als gevolg dat de schimmel niet vestigen op uw tomaat bedden. Daarom, in aanvulling op de landing van deze planten is het wenselijk om veilig te zijn en hebben een aantal andere preventieve maatregelen.
   Bij het planten van zaailingen in de grond, giet in de putjes volgens 1 theelepel. groot droog rivierzand.
   Let op de regels voor vruchtwisseling - zaai geen tomatenzaailingen waar wortels, rapen, bloemkool, uien en komkommers eerder zijn opgegroeid.

   De beplanting niet dikker maken zodat overtollig vocht vrij kan verdampen en de lucht kan circuleren.
   Als tomaten in een broeikas groeien, geef ze water onder de wortel en pas vroeg in de ochtend of 's avonds. Als in de open grond, en de regens frequent zijn en de grond nat is, stop met drenken, maar maak tegelijkertijd dagelijks de grond los.
   Na verloop van tijd tomaten niet alleen met stikstof, maar ook met fosfor en kalium voeden, de "volledige" plant heeft immers een sterke immuniteit en is minder vaak ziek.

   antwoord
 8. L. DIMITROV, Porkhov, regio Pskov.

  Dit jaar was de phytophthora ongebreideld in de kas, ik ben bang voor de oogst van volgend jaar, omdat alles nu in de kas is geïnfecteerd.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Er zijn veel manieren om de kas te ontsmetten. Verwijder eerst alle plantenresten, vuil, spinnenwebben. Met een zeepoplossing, spoel alle muren, rekken, planken. Sluit dan de deuren met ramen en rook uit, je hoeft geen zwavel sabel te kopen. In een emmer brandende kolen leg je een stuk wollen doek en laat deze rook de kas roken. En giet in het voorjaar van de lente bovendien de grond met een sterke oplossing van kaliumpermanganaat en behandel de wanden met fytosporine.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar