2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Inderdaad, tomaten die zijn opgegroeid door zelf te zaaien komen vaak laat, maar worden sterk, met een krachtig wortelgestel.

  antwoord
 2. Ekaterina GRANKINA, stad van Koersk

  Afgelopen zomer heb ik twee ontdekkingen gedaan. Half juni stonden alle bedden plotseling in petunia. Dit feit heeft me zo verbaasd dat ik het niet eens heb gebroken. Petunia groeide in uien, wortels, op een bedje van komkommers. Veel ervan zat in de bes. Tegelijkertijd ontwikkelde het zich vele malen sneller dan degene die ik via zaailingen kweekte. Als gevolg daarvan veranderde mijn tuin in juli in een enorm bloeiende bloembed.

  Ik was niet minder verrast toen ik in de kas bij de polycarbonaatwand twee volwassen tomatenplanten ontdekte. Eerst dacht ik dat het lange stiefzonen waren, en toen realiseerde ik me dat het zelf zaaide. Blijkbaar is vorig jaar een rijpe tomaat op de grond gevallen, de zaden met succes overwinterd en in de lente ontsproten. Zelf zaaiende tomaten zagen er 2 keer gezonder en groener uit dan tomaten die door zaailingen werden gekweekt. Toegegeven, ze gaven later de eerste oogst - waarschijnlijk omdat ze pas in mei opdoken. Maar de productiviteit beviel. Ik denk, als ik dit jaar niet speciaal een paar rijpe tomaten in een kas laat staan ​​om zelf te zaaien?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar