9 recensie (s)

 1. Evgenia SIMakhodskaya, agronoom, Moskou

  Wilgen: plantregels

  De meeste wilgen groeien goed op zure grond, maar een voldoende vochtige is nodig (ik raad aan om klei toe te voegen). Leem is het beste voor hen.
  Een in een pot gekochte plant kan het hele seizoen worden geplant, met zichtbare wortels in september. Ik doe geen meststoffen in de grond voor het planten (sterke groei in een klein gebied is nutteloos). Voor wilg is de samenstelling goed: tuingrond, aangekochte universele grond, zand, compost (1: 1: 1: 0,5). Aan dit mengsel wordt 30-50 g complexe meststof toegevoegd.

  Voor het planten moet een zaailing uit een container gedurende 1-2 uur in een emmer water, of beter, in een oplossing van een groeistimulator (volgens de instructies) worden neergelaten. Wilgenplant met open wortels - 5-6 uur. Ik geef het direct na het planten water met dezelfde oplossing. De wortelhals kan 3-5 cm worden verdiept, niet meer, anders geeft de zaailing veel groei.

  antwoord
 2. Julia Pavlik

  Natuurlijke wilgen zijn geschikt (in grootte) 1 voor grote tuinen en parken. En welke soorten kunnen er op de site worden gekweekt in 12-15 hectare? En hoe correct om ze te planten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Jonge boompjes wilgen worden geplant in het vroege voorjaar of de vroege herfst. Ze groeien op verschillende bodems. In de plantkuil kan humus en graszodengrond worden toegevoegd. Strooi na het planten overvloedig en dek dan voorzichtig het oppervlak af.
   Wilgen hebben een voorkeur voor een vochtige plek, ze zijn niet bang om wortels te weken.
   Bestand tegen ziekten en plagen.
   Ze voelen zich even goed zowel in de open zon als in de penumbra.

   antwoord
 3. Tamara Kutsko, Volokolamsk

  Wat is de Sverdlovskaya kronkelende winding-1 anders dan de wilg van de slingerende Sverdlovskaya-476?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - In de middelste zone van de wilg, de Sverdlovskaya meanderend - 1, volgens de kandidaat van de biologie. Wetenschappen Alexander Marchenko, weerstaat vorst tot -45 graden. Soms bevriest het, zodat je het radicaal moet snijden. Maar de boom is zo schattig dat het de moeite waard is om ermee te sleutelen en een plaats te vinden beschermd tegen de noordelijke winden en de vorst. Met de wilg van Sverdlovskaya izvilis-naar-476 hebben ze in de eerste plaats een verschil in groei. De laatste groeit slechts tot 2,5 m. En zijn takken zijn licht olijfgroen, bedekt met een exfoliërende film van wasplak.
   Willow Sverdlovskaya winding-1 - een slanke boom van ongeveer 3-4 m hoog. Kan uitgroeien tot verschillende dunne stengels. En de scheuten zijn erg meanderend, de donkere zijn roodachtig bruin. De takken huilen, maar vallen niet onmiddellijk naar beneden, maar op enige afstand van de stam

   antwoord
 4. Zhanna Peskova

  Het is erg belangrijk om het winderige gebied te blokkeren met een "scherm". Hiervoor wil ik het hek achter hoge en snelgroeiende planten planten. Mij ​​werd verteld dat hoge wilgen geschikt zijn voor deze rol. Vertel me alsjeblieft waar je op moet letten.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het is belangrijk dat de bomen die op zo'n "scherm" groeien vorstbestendig zijn. Ik kan de twee meest ideale wilgen in deze zin adviseren.
   Willow Sverdlovskaya schijnt
   De boom is tot 16 m hoog, met een dikke stam, met een dichte, spreidende kroon.
   Het heeft een goede weerstand tegen ziekten, schade en industriële vervuiling.
   Snel groeiend.
   De bodems zijn niet veeleisend, bestand tegen overstromingen.
   Het verdraagt ​​pijnloos transplantaties zelfs op de leeftijd van vijf.
   Wortelen van stekken - tot 100%.
   De onderste takken sterven geleidelijk af en de stengel blijft ongeveer 2-2,5 in de hoogte.
   Willow, de brosse Bullata
   Een grote boom met een krachtige stam en een enorme kroon tot 8 m in diameter, en soms meer.
   De kroon is dicht, bolvormig van verschillende, verspreid op elkaar sferen, niet nodig snoeien en vormgeven.
   Gemakkelijk stekken.
   Als de jonge boom niet wordt bijgesneden, zal deze praktisch geen wortelgroei geven.
   Het is niet veeleisend voor de vruchtbaarheid van de bodem.
   Willow verwijst kalm naar overstromingen.
   Net als een pomp, pompt het water uit de grond en verdampt het actief door de bladeren in de vorm van grote druppels.
   Helaas wordt het getroffen door verschillende plagen, vooral vaak pennitsa. Maar tegelijkertijd veroorzaken ze geen speciaal verlies aan decorativiteit.

   antwoord
 5. Inna Glinskaya

  Ik wil paars op wilg planten. Hoe het goed te doen? Hoe zorg je voor haar in de toekomst?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Het is belangrijk om te bepalen welke van de vormen van wilgenpaars u wilt kopen.
   I. Paars Nana vormt uiteindelijk een dichte bolvormige kroon tot een hoogte van 2 m. Het is onpretentieus, droogtebestendig, groeit snel, wordt niet door ziekten beschadigd. Ik heb er maar een cent op gekeken.
   Usni is een struik met een dichte bolvormige kroon. Heeft een normale knipbeurt nodig, dus de kroon wordt dikker. Het groeit snel, het wordt niet door ziektes beschadigd. De vruchtbaarheid van de bodem is niet veeleisend.
   Pendula is een opengewerkte d-reaver met dunne, flexibele half geplukte scheuten. De winterhardheid is hoog, hoewel in de beginjaren een deel van de takken kan bevriezen. Licht nodig. De vruchtbaarheid van de bodem is niet veeleisend. Het verplaatst overstromingen, maar het kan ook groeien in droge omstandigheden. In natte periodes lijdt hij aan een penne.
   Tatjana Terent'eva, plantenverzamelaar, Moskou

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar